<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | pondělí 21/10/2013, 18:00 | Městský fotbalový stadión | ČT sport

    Návštěva: 3 612 diváků (33 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Oba soupeři nasadili letos premiérově do svých obran zkušené hráče – za Zbrojovku hrál Pavel Košťál, za Teplice brněnský odchovanec Martin Klein. Úvodní vzruch měl na svědomí David Pašek, který se na hranici vápna prokličkoval až k zakončení a jeho pokus zblokoval právě Klein.

    V 8. minutě už vypadala situace výrazně hrozivěji – Skalák se prosmýkl po křídle, přihrál nabíhajícímu Lutonskému, nicméně mládežnický reprezentant v jasné pozici přestřelil branku. O chvilku později Lutonský ovšem skvěle zakombinoval se Zavadilem a jeho centr do vápna byl hodně nebezpečný, teplická obrana i tentokrát odolala.

    Brno se do soupeře sympaticky zakouslo a bohorovný favorit chvílemi nestíhal. Aby toho nebylo málo, brankář Grigar si natáhl tříslo a musel pustit do branky Slavíka. Ten musel hned řešit několik ošemetných situací, pak se ke slovu dostali i Severočeši. A hned to stálo za to – kupředu se řítili Nivaldo s Mahmutovičem a prvně jmenovaného odzbrojil na poslední chvíli Pernica.

    To už favorizovaní hosté pro tyto chvilky převzali iniciativu a hrozili rychlými kontry. Solidní možnost měl po Košťálově zaváhání Jindráček, naštěstí pro domácí minul branku. Vůbec měly oba týmy problémy s muškou, a když už Zavadilův pokus z voleje mířil do branky, dokázala jej obrana zblokovat.

    Za zmínku ještě v první půli dvě akce Teplic. Nejprve pěkná rána Ljevakoviče, mířící ovšem opět jen těsně vedle. Poté ovšem po Buchtově zaváhání mířil sám na Hladkého Jindráček, Hladký nicméně jeho první pokus skvěle vyrazil a dorážku zamířil hostující hráč jen do tyče.

    Po změně stran se dostal k míči v dobré pozici Hyčka, míč si zpracoval a tvrdě vypálil, Slavík míč dokázal vyboxovat. Poté dokázala obrana Teplic zblokovat Zavadilův přímý kop na roh, po něm už ale udeřilo. Zavadil si narazil se Skalákem, vyslal přesný centr a ten uklidil hlavou do sítě Pavel Košťál – 1:0!

    Odpověď si ovšem hned po osmi minutách přichystal Franci Litsingi, ve vápně se elegantně zbavil soupeře a přízemní ranou srovnal – 1:1. Vedení mohl Zbrojovce vrátit Markovič, ve vápně se dobře zorientoval, ale jeho ránu Slavík vyrazil. Stejně skvěle zakročil i proti brejku Brna, který zakončoval Skalák.

    V 68. minutě již ovšem musel kapitulovat. Alois Hyčka potáhl míč, zasekl jej na hranici vápna a přesnou trefou poslal domácí znovu do vedení – 2:1. Pro Hyčku to byl první ligový gól v kariéře. Zbrojovka byla jasně lepší a udeřila znovu. Přímý kop Pavla Zavadila Slavík jen vyrazil a míč do sítě umístil ve skluzu David Pašek – 3:1.

    Brnu se dařilo vše, na co sáhlo, což se ukázalo při obrovské šanci Litsingiho – ten místo střely ještě nahrával volnému Mahmutovičovi a míč vyškrábl famózním zákrokem gólman Hladký. Teplicím se již přes veškerou snahu nepovedlo duel zdramatizovat, až v samém závěru po sérii rohů snížil svou druhou brankou Franzi Litsingi.  Z nečekané, ale o to sladší výhry se tak mohla radovat Zbrojovka.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): Věděli jsme o síle soupeře a připravili se na něj. Naše postavení nebylo dobré a zápas pro nás měl obrovský význam, proto jsme samozřejmě rádi za tři body i vstřelené góly. Určitě to nebylo bez chyb, ty si vyhodnotíme v klidu, protože my takto musíme hrát i nadále.

    Zdeněk Ščasný (FK Teplice): Hráčům jsem říkal, že nesmí mít v hlavách nadcházející sérii těžkých zápasů, ale jen a jen duel v Brně, který bude také těžký. Brno bylo agresivnější, to nám chybělo, soupeř chtěl víc. Hráči se báli chodit do soubojů. Nenavázali jsme na výkony z předchozích utkání.


    FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 3:2 (0:0)
    Branky: 50. Košťál, 68. Hyčka, 75. Pašek – 58. a  90. Litsingi.
    Rozhodčí: Kocourek – Nádvorník, Jiřík.
    ŽK: 13. Janotka, 54. Hyčka – 45. Ljevakovič, 56. Vachoušek, 79. Matula.
    Diváci: 3 612.

    Sestavy:
    FC Zbrojovka Brno:
    Hladký – Janotka, Pernica, Košťál, Buchta – Pašek (88. Kroupa), Fischer, Lutonský (46. Markovič), Zavadil, Hyčka – Skalák (87. Husár). Trenér: Václav Kotal.
    FK Teplice: Grigar (od 18. Slavík) – Matula, Klein, Kaufman, Nivaldo (75. Salami)– Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek, Hošek, Jindráček (71. Táborský) – Mahmutovič. Trenér: Zdeněk Ščasný.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.