<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | pátek 27/09/2013, 20:15 | Stadion v Jiráskově ulici | TV Fanda

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 132 diváků (92 % z kapacity 4 500)
    Video
    Reportáž

    Vstup do utkání se Jihlavě povedl. Nezalekla se svého soupeře, ba naopak, postavila se mu čelem a dokázala, že to se ziskem bodů myslí opravdu vážně. Nejaktivnějším hráčem úvodních minut byl rozhodně jihlavský kapitán Lukáš Vaculík. Zvlášť jeho centr z osmé minuty měl opravdu gólové parametry. Bohužel pro domácí však nebyl na hřišti nikdo ve žlutém, kdo by se trefil mezi Kozáčikovy tyče.

    A tak přišla řada na hosty z Plzně. Pavel Horváth předvedl svou dokonalou kopací techniku, opřel se do míče, nacentroval do pokutového území, kde se v 9. minutě trefil ze vzduchu František Rajtoral a z prakticky první plzeňské šance v utkání poslal hosty do vedení.

    Ani po první brance zápasu se očekávaný tlak účastníka Ligy mistrů nekonal. Byla to Vysočina, kdo ještě vystupňoval svůj ofenzivní snahu. Druhá Vaculíkova přihrávka s brankovými parametry sice ještě spoluhráče nenašla, do třetice všeho dobrého však úspěšný byl. Kapitán Vysočiny se prokličkoval útočným pásmem, přihrál na Harise Harbu a ten rozjásal domácí fanoušky - 1:1!

    Dalším důležitým momentem zápasu bylo střídání Davida Limberského kvůli svalovému zranění. I kvůli tomu se Plzeňané marně hledali a Jihlava zápasu dominovala. Precizní obranná hra nepouštěla k Jaromíru Blažkovi mnoho míčů. Svou šanci tedy měli opět domácí. Viktoriáni chybovali v rozehrávce a mohli děkovat snad až Pánu Bohu, který zkropil trávník, po němž Harba uklouzl, jinak by se totiž ocitl v další gólové šanci. 

    Závěr první půle vypadal vcelku poklidně, hlasitý pískot diváků si vysloužil až rozhodčí po posledním hvizdu v první části zápasu. Ukvapené rozhodnutí připravilo Jihlavu o další brankovou možnost, první půle tedy skončila nerozhodně 1:1.

    Hned na začátku druhé části se mohli dostat domácí do vedení, Harbovi ale míč na poslední chvíli odskočil. Tím ovšem aktivita žlutých neskončila. Přerušil ji až nevybíravým zákrokem na Masopusta Hořava, za což si vysloužil žlutý kartónek od hlavního rozhodčího.

    V 57. minutě pálil ze středu Karol Karlík, ani tento slovenský fotbalista v jihlavských barvách ale Kozáčika nepřekonal. Gólman Plzně svůj tým držel nad vodou, stejně jako to zpívají jeho krajané ze skupiny Elán. Postupem času se do pološancí dostávali i Západočeši, nic vážného pro Vysočinu z nich ale nebylo. A tak přišla na řadu nutná změna. Jihlavského odchovance Tecla za potlesku domácího publika nahradil Marek Bakoš.

    Od té doby jako by byli Plzeňané pokropeni živou vodou, najednou se na hřišti lépe pohybovali a soupeře opticky přehrávali. Daniel Kolář mohl v 69. minutě poslat Plzeň do vedení, bránu ale těsně minul. Gólově vypadala i hlavička Bakoše o tři minuty později, proti ní se ale vytáhl gólman Blažek. V 79. minutě už ovšem jihlavský brankář neměl proti slovenskému útočníkovi šanci. Marek Bakoš si gólmana položil a poslal Plzeň do vedení 2:1.

    Ve zbytku utkání si hosté vedení s přehledem pohlídali. Domácí působili chvílemi až bezzubým dojmem, očividně jim po fyzicky náročné první půli došly síly. Ač dlouho sahali minimálně po bodu, odešli ze zápasu poraženi. Západočeši si domů odvezli vydřené 3 body. 


    Ohlasy trenérů po utkání: 

    František Komňacký (FC Vysočina Jihlava): První půle snesla v našem podání měřítko. Ve druhé jsme ale vypadli z role, naše hra byla příliš pasivní. Projevila se vyšší pohybová i technická kvalita soupeře. Nedařilo se nám chodit do protiútoků i střel bylo velmi málo. V druhé půli jsme si toho vypracovali hodně málo. Bylo jen otázkou času, jestli v druhé půli Plzeň svou převahu zúročí gólově. Hráčům ale nemám co vytknout. Pokud budeme hrát tak jako v prvním poločase, věřím, že budeme i bodovat. Soutěž se pro nás nerozhoduje zápasy s Plzní. Jsem rád, že jsme s Plzní odehráli slušný zápas.

    Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): Pro nás to byl strašně důležitý zápas. Jsme rádi, že jsme se udrželi v kontaktu se Spartou. První poločas byl z naší strany vlažný. Měli jsme štěstí, že jsme dali brzy branku, a pak také, že jsme udrželi do poločasu výsledek 1:1. Jihlava byla výrazně lepší a měli jsme štěstí, že nás nepotrestala. V druhém poločase už jsme převzali aktivitu. Zpřesnili jsme hru, byli jsme přímočařejší a díky střídaní jsme zápas zvládli. Máme výhodu, že máme širokou lavičku. Bakoš s Kolářem měli velký podíl na vítězné brance, jsem rád, že je v týmu mám. Limberský má asi natržený nebo natažený stehenní sval. Na 99 procent proti CSKA Moskva k dispozici nebude.


    FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)
    Branky: 16. Harba - 10. Rajtoral, 79. Bakoš.
    Rozhodčí: Proske - Kordula, Blažej.
    ŽK: Hořava (Plzeň).

    Sestavy:
    FC Vysočina Jihlava: Blažek - Marek, Tlustý, Šourek, Josl (78. Kosak) - Masopust, Jánoš (87. Teplý), Jungr, Karlík, Vaculík - Harba.
    FC Viktoria Plzeň:
     Kozáčik - Řezník (67. Kolář), Hubník, Procházka, Limberský (23. Kovařík) - Hořava, Horváth - Rajtoral, Pospíšil, Petržela - Tecl (63. Bakoš). 


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.