<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 28/09/2013, 20:15 | Synot Tip Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 15 884 diváků (82 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    V úvodu zápasu více hrozila Sparta. Velice aktivní byl Hušbauer, jehož střela však postrádala gólové parametry. Sešíváné dlouho trápil přechod do útoku, ve 27. minutě však měli obrovskou šanci ke skórování. Po centru do vápna hostů se míč dostal ke Škutkovi, ten ale napálil pouze Holka.

    Dvě minuty před koncem první půle byla Slavia opět blízko ke vstřelení úvodní branky. Po Juharově rohovém kopu měl šanci opět Škutka, Vaclík ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil nad branku. Po změně stran se k nebezpečné hlavičce dostal na druhé straně Brabec, trefil se ovšem pouze do boční sítě branky domácích.

    O první brance v utkání rozhodla standardní situace. Po faulu na Vacka se ujal přímého kopu Lukáš Vácha, který vyslal nechytatelnou střelu přesně do šibenice branky Slavie, čímž hostům zajistil vedení.

    Slávisté se snažili o vyrovnání, ale Kiselova hlavička z bezprostřední blízkosti a ani jeho střela z hranice šestnáctky Vaclíka neohrozily. V 89. pak domácí kapitán zajel do brankáře Vaclíka, dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin.

    V nastavení poté pečetil výhru hostů Dočkal, jehož centrovaný míč tečoval Milan Bortel za záda bezmocného Rakovana. Sparta tak vyhrála v jubilejním derby 2:0. Po konci utkání musela na hřišti zasahovat policie, neboť fanoušci obou klubů se dostali na trávník.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér Slavie): Byli jsme nervózní, proto Sparta lépe začala. Postupem času jsme srovnali krok a byly tam pasáže, kdy jsme si vytvořili menší tlak. Sparta je teď herně vyspělejší a dobře pracuje s prostorem. Je to o hodně běhání, které bere síly. My v tomto ještě takovou kvalitu nemáme, tam byl rozdíl. Ale bojovností a disciplínou jsme měli soupeře na distanc a do žádné větší šance jsme ji nepustili. Derby rozhodl přímý kop ze situace, kdy faul nebyl. To vidím jako velký problém. Druhý gól padl v době, kdy už jsme v deseti hráli vabank. Klukům patří uznání za hru dozadu, směrem dopředu máme ještě na čem hodně pracovat. Stejně jako v Jablonci jsme si ten bod zasloužili, ale opět padl polemický gól. Karol Kisel dřel a jeho vyloučení vyplynulo z velké snahy. Mohlo se to posoudit citlivěji.

    Vítězslav Lavička (trenér Sparty): Je povzbuzující, že jsme před pauzou udrželi čtyřbodový náskok před Plzní. Cesta ke třem bodům ale byla těžká, přesně jak jsme očekávali. Věděli jsme, že to nebude snadné utkání a to se potvrdilo. Domácí hráli hodně bojovně a měli mnohem lepší organizaci obrany než v minulých zápasech. Trenér Koubek si potrpí na dobrou organizaci hry a to se ukázalo. Bylo to o minimu šancí, ale my jsme hráče nabádali k aktivitě a trpělivosti, která nám nakonec přinesla gól. Chtěli jsme hrát bezpečně směrem dozadu, bez rizika. Kvůli tomu jsme dnes obětovali trochu ofenzivu, ale vyplatilo se to. Fanoušci obou klubů vytvořili velmi dobrou kulisu. Vnímal jsem jejich chorea. Samozřejmě tam byly věci, které byly nad rámec toho, jak by se mělo fandit, ale to je spíše otázka pro pořadatelskou službu.


    SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:2 (0:0)
    Branky: 61. Vácha, 90. vlastní Bortel.
    Rozhodčí: Kovařík – Pelikán, Moláček.
    ŽK: Dostál, Kisel – Vácha.
    ČK: Kisel.
    Diváci: 15 884.

    Sestavy:
    SK Slavia Praha: Rakovan – Dostál (86. Koreš), Bortel, Dobrotka, Neves – Štěpán, Kisel (C), Gecov, Zmrhal (72. Lička), Juhar – Škutka (62. Škoda). 
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Hušbauer, Vacek (69. Matějovský), Krejčí (86. Konaté) – Lafata (C) (77. Bednář). 


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.