<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | sobota 14/09/2013, 15:00 | Bazaly

    Návštěva: 3 980 diváků (40 % z kapacity 10 060)
    Video
    Reportáž

    Souboj dvou týmů z dolní poloviny tabulky začali lépe domácí, hostující obraně dělal na pravé straně velké problémy Lukeš. Napoprvé Lukešův centr doplachtil přímo do náruče Berkovce, napodruhé centr hledal Rolince, ale ten se k němu nedostal. Míč našel ve vápně Milosavljeva, který ale o míč přišel. To bylo od Baníku vše, na hřišti začali úřadovat hosté. 

    Ze standardní situace předvedl vynikající zákrok Pavlenka, který tvrdou střelu Jindřiška vyboxoval na rohový kop. K míči se postavil Hora, který rozehrál do pokutového území, kde na míč vyskočil nejvýše Jakub Štochl, který hlavou překonal bezmocného Pavlenku. 

    Za dalších deset minut Bartek poslal do rychlého protiútoku Matěje Štochla, který bez problémů prostřelil Pavlenku, který kapituloval už podruhé. 

    Hosté i nadále dělali domácí obraně problémy. Při jednom z průniků přes domácí obranu zastavil Milosavljev v pokutovém území nedovoleně Moravce a rozhodčí nařídil pokutový kop. Kapitán Josef Jindříšek si počkal na Pavlenkův pohyb a a s přehledem poslal míč na druhou stranu. S Baníkem to vypadalo zle. 

    O deset minut později potáhla po levé straně míč ostravská posila Ondřej Sukup, který centrem do pokutového území našel Martina Lukeše, jenž střelou z první vykřesal pro Baník aspoň nějakou naději. Ostrava se v závěru poločasu snažila přidat ještě další branku, ale přes dobře hrající obranu zelenobílých se nedokázala prosadit. Domácí fanouškům se předvedená hra nelíbila a dali to hlasitě najevo.

    Baník ve druhé půli přidal na síle, ale obrana hostů je do střeleckých pozic nepouštěla. Když už se Šichor dostal ke střele, tak střílel pouze vysoko nad bránu. V 62. minutě se dokázal uvolnit Rolinc. Jeho střela z 22 metrů směřovala pouze do prostoru, kde stal připravený Berkovec. 

    Na druhé straně mohl přidat další branku Bohemians Jindříšek, ale jeho střela letěla těsně nad břevno.Mezi tři tyče se nevešla ani následná střela Lukeše. Berkovec předvedl deset minut před koncem zápasu fantastický zákrok, kdy dokázal zlikvidovat tutovku Baránka. 

    Ve zbytku zápasu už nikdo ze soupeřů žádnou vážnou šanci nepředvedl a tak si klokani po zásluze odvážejí z Bazalů první tři body za výhru na hřišti soupeře. Trenér Svědík bude mít jistě po zápase o čem přemýšlet.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Martin Svědík (FC Baník Ostrava): Pochopitelně se mi to utkání nehodnotí lehce.  Musím říct, že vstup do utkání byl z naší strany špatný. A to především tím, že jsme inkasovali lacinou branku ze standardní situace, jako už po několikáté. Nehledě na to, když nebudu počítat první dvě branky, tak ta třetí byla doslova darovaná soupeři. Jestli uděláte takové chyby, tak je jedno v jaké sestavě nastoupíte, protože to jsou chyby, které nás stojí zápas a hlavně soupeři tohle dokáží trestat.

    Jozef Weber (Bohemians Praha 1905): Zápas hodně ovlivnil náš vstup do zápasu. Nejenom ty góly, ale měli jsme tam náznaky i dalších šancí.  Bylo vidět, že s naší ofenzivní činností si domácí nevěděli rady. Jediné, co mi na výkonu v prvním půli vadilo, byla ta obdržená branka. V druhé půli se nás domácí pokusili přetlačit. Měli tam nějaké standardní situace, ale pak už si myslím, že jsme hru kontrolovali. Závěrem bych chtěl dodat, že podle mého je naše vítězství zasloužené.


    FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 1:3 (1:3)
    Branky: 34. Lukeš – 10. J. Štochl, 20. M. Štochl, 25. Jindřišek (z pen.)
    Rozhodčí: P. Franěk – P. Blažej, P. Vlasjuk
    ŽK: 31. Baránek, 75. Frydrych, 88. Lukeš – 32. Jindřišek.
    Diváci: 3 980.

    Sestavy:
    FC Baník Ostrava: Pavlenka – Kraut, Baránek, Frydrych, Sukup – Šichor (87. Dedić), Droppa (46. Petrus), Milosavljev (28. Engelmann), Lukeš, Fantiš – Rolinc. Trenér: Svědík.
    Bohemians Praha 1905: Berkovec – Šírl, Šmíd, J. Štochl, Kalina (68. Růžička) – Bartek, Jindřišek, Rada, Hora (89. Krch), Moravec – M. Štochl (66. Ndiaye). Trenér: Weber.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.