<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 14/09/2013, 20:15 | Synot Tip Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 4 929 diváků (25 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slávistický trenér Michal Petrouš musel udělat pro zápas s Mladou Boleslaví několik změn. Místo zraněného Radka Černého nastoupil do brány sešívaných dvacetiletý Karel Hrubeš, pro kterého to byla premiéra v dresu Slavie. Naopak Boleslavští se představili ve stejném složení jako při vítězném utkání proti Teplicím.

    Jako první v zápase o sobě dali vědět domácí. Ve 12. minutě si narovnal míč na levačku Koreš, ale přízemní střelou Millera nepřekonal. Poté se dvakrát během pár chvil mohl do gólových šancí dostat útočník Škutka, finální fáze se mu ovšem ani v jednom případě nezdařila.

    Na druhé straně se po chybné přihrávce Kolaříka na Hrubeše řítil do šance Jarolím, gólman Slavie však na poslední chvíli stačil míč odkopnout. Ve 34. minutě už však byl na další akci Středočechů krátký. Nešpor přistrčil v pokutovém území balón na Chramostu, ten zkušeně přihrál mezi obránce Slavie na nabíhajícího Jana Štohanzla, který tak bez větších problémů vstřelil úvodní gól zápasu.

    Ve 41. minutě mohla vést Boleslav o dvě branky, Chramosta ale nastřelil jen tyč Hrubešovy brány. Gólman sešívaných v průběhu poločasu držel své spoluhráče dobrými zákroky, konec první půle byl pro něj ovšem hořký. Hrubeš musel vyběhnout za hranice pokutového území, neboť na branku domácích uháněl Nešpor. Brankář Pražanů řešil nastalou situaci skluzem, při kterém ovšem trefil nohy Nešpora, a viděl tak červenou kartu.

    Hned na úvod druhého poločasu musel čelit střídající gólman Rakovan příležitosti hostů. Poprvé v duelu se více předvedl Štajner, jeho střela však těsně minula pravou tyč slávistické branky.

    Po sérii nepřesností se mohli v 61. minutě modrobílí radovat v utkání podruhé. Po rohovém kopu Jarolíma se míč snesl na hlavu Jasmina Ščuka, který nikým nebráněn usměrnil míč za Rakovanova záda. O osm minut později přidali Středočeši další trefu, a opět po rohovém kopu. Na Jarolímův centr si na přední tyči naskočil Martin Nešpor, a po jeho hlavičce se míč ocitl ve slávistické brance již potřetí.

    Boleslav byla v zápase při chuti, v 80. minutě se po pravé straně řítil Kysela, při zakončení ale netrefil domácí branku. Pět minut na to byl z pohledu Mladé Boleslavi úspěšnější Jan Chramosta, který po úniku na levé straně překonal gólmana Rakovana.

    Poslední slibnou příležitost si připsal Kysela, jeho pokus musel Rakovan nadvakrát zkrotit. Slavia se ani na konci zápasu nedostala do tlaku, a tak po zaslouženém výkonu zvítězili Středočeši o čtyři branky. A tato výhra byla pro Mladou Boleslav vůbec první v historii ligových utkání na hřišti Slavie.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Michal Petrouš (SK Slavia Praha): Myslím, že jsme nezačali vůbec špatně. Do toho inkasovaného gólu jsem viděl světýlko na konci tunelu. Bohužel jsme inkasovali hloupý gól po individuální chybě. Po vyloučení už jsme neměli sílu to zvrátit a soupeř přidal ještě další tři branky. Porážka 0:4 je strašná frustrace. Dva zápasy doma 0:7 a 0:4, to je šílené. Tohle je moje konečná, mé dny ve Slavii jsou sečteny. Před zápasem jsem nad tím strašně dlouho přemýšlel a řekl jsem si, že pokud to dneska nezvládneme, moje mise tady končí. Tohle byla poslední kapka. Tomu mančaftu už nemám co dát. Musí přijít někdo jiný, kdo ty kluky nezná, není zatížený. Musí je nějakým způsobem probrat. Není mi to lhostejné, neutíkám z boje, ale po těch dvou domácích debaklech musí přijít změna.

    Ladislav Minář (FK Mladá Boleslav): Chtěli jsme bodovat, což se nám podařilo. Zápas měl svůj vývoj, nevstoupili jsme do něj až tak dobře. Prvních 25 minut nám dělali domácí problémy, byli jsme nedůslední ve středu hřiště. Trošku jsme to pak přehodili, Ščuka jsme nechali věnovat se Kiselovi, což se ukázalo jako dobrý tah. Podařilo se nám vstřelit gól a pomohlo nám, když pak došlo k vyloučení. Druhý poločas jsme kontrolovali hru, gól na 2:0 byl zlomový. Přidali jsme pak ještě další dva góly, z toho pohledu jsme vyhráli zaslouženě.


    SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 0:4 (0:1)
    Branky: 34. Štohanzl, 61. Ščuk, 69. Nešpor, 85. Chramosta.
    Rozhodčí: Jílek – Kordula, Hájek.
    ŽK: Fabián (MBL).
    ČK: Hrubeš (SLA). 
    Diváci: 4 929.

    Sestavy:
    SK Slavia Praha: Hrubeš – Nitrianský, Kolařík, Dobrotka, Dostál – Gecov (46. Rakovan), Zmrhal – Koreš, Kisel (81. Šimeček), Hurka – Škutka (62. Škoda).
    FK Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Štajner, Jarolím, Ščuk (83. Eliáš), Štohanzl (87. Štípek) – Nešpor (80. Jeslínek), Chramosta.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.