<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    7. kolo, Základní část | neděle 01/09/2013, 17:00 | Ďolíček

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 592 diváků (73 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž

    Do utkání vstoupili aktivněji domácí Bohemians. Znojemští se soustředili spíše na obrannou činnost a k míči se moc nedostávali. Domácí si však i přes svou herní převahu dlouho nemohli vypracovat žádnou vážnější šanci. První gólová příležitost nakonec přišla až ve 27. minutě a hned z toho byla branka. Obrana Znojma nechala ve vápně příliš prostoru domácímu Janu Moravcovi, který přízemní střelou k tyči bez problémů překonal brankáře Hrubého a poslal tak Bohemku do vedení.

    Obraz hry se po vstřeleném gólu příliš nezměnil. Domácí byli nadále aktivnějším týmem, ale žádnou větší šanci si do poločasu nevytvořili. Hosté se snažili chodit do rychlých protiútoků, se kterými však obrana Bohemians neměla výraznější potíže a brankář Berkovec se tak po celý první poločas v bráně spíše nudil. Nic důležitého se tedy ve zbytku prvního poločasu nestalo a hráči tak odešli do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

    Znojmo o poločase sáhlo ke střídání. Patrika Hrošovského nahradil Václav Vašíček, což bylo na dlouhou dobu jedinou změnou na hřišti. Hra totiž vypadala podobně, jako v prvním poločase. Bohemians byli více u míče, ale dlouho si nebyli schopni vytvořit žádnou brankovou příležitost. Do první vážnější šance druhé půle se dostal až v 60. minutě Jakub Hora, ale jeho přízemní střela mířila těsně vedle hostující brány. O dvě minuty později už se ale Klokani radovali. Ve vápně se krásně uvolnil David Bartek a z podobné pozice, v jaké střílel dvě minuty před ním Hora, zamířil přesně k tyči – 2:0.

    Bohemka po druhém gólu ožila a v následujících deseti minutách si vypracovala několik dalších šancí. Největší z nich vychytal Radku Šírlovi hostující brankář Hrubý, když jeho střelu pod břevno vyrazil na rohový kop. Naopak Znojmo čekalo na svou první gólovou šanci až do 80. minuty, kdy se v nadějné pozici v blízkosti domácí brány ocitl střídající Václav Tomeček, jehož střelu skvěle vyrazil brankář Berkovec. K dorážce se pak sice ještě dostal hostující Okleštěk, ale jeho střela mířila nad domácí bránu. 

    Když pak o dvě minuty později Berkovec vychytal i střelu Radima Nepožitka, začínalo být jasné, že Bohemians si už konec zápasu pohlídají. Přesně to se také stalo a Klokani poslední minuty odehráli v poklidném tempu. Zápas tedy skončil výsledkem 2:0 a domácí si připsali důležité tři body, díky kterým stráví reprezentační přestávku mimo sestupové pozice.

    Ohlasy trenérů po utkání:

    Jozef Weber (Bohemians Praha 1905): V poslední době máme vstupy do utkání docela solidní. Z posledních čtyř zápasů jsme čtyřikrát po půli vedli 1:0. V neděli to vedení bylo absolutně zasloužené. Utkáni jsme kontrolovali až do nějaké 70. minuty, kdy podvědomí a obavy o výsledek vždy u hráčů jsou. Znojmo si nějaké příležitosti a závary vytvořilo. K úplné spokojenosti mi chyběl jen třetí gól. Měli jsme zkušenosti se Slováckem (1:1), kdy jsme o výhru přišli. Ta obava o výsledek tam byla pořád. Když to ale vezmu celkově podle průběhu utkání, tak myslím, že vítězství 2:0 je spravedlivé.

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo): Ať hrajeme doma se Slavií, nebo v Jablonci, tak se to stále opakuje. První poločasy z naší strany, to je malá hrůza. Ještě si před zápasem něco řekneme, motivujeme se, ale zůstane to v kabině. Říká se mi to těžko, ale mužstvo asi nemá vnitřní silu. Stačilo to na druhou ligu, ale na první je to málo. Pokud tam nedají víc zarputilosti a bojovnosti, tak nemáme šanci. My i předvedeme slušnou hru mezi vápny, bohužel v naší obranné šestnáctce nabídneme soupeři dvě branky vlastními hrubými chybami. Moravec udělá čtyři hráče, kdy projde od pomezní čáry až na penaltu. Při druhé brance není ani možné, že šedesátimetrový nákop necháme ve vápně dopadnout na zem, přeskočí nás to a Bartek to zakončí s přehledem.


    Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
    Branky: 27. Moravec, 62. Bartek.
    Rozhodčí: P. Orel - J. Jiřík, V. Štěrba.
    ŽK: 58. Šmíd, 90. Šírl - 11. Helísek, 51. Buchta, 90. Heinz.
    Diváci: 4 592.
    Sestavy:
    Bohemians Praha 1905: Berkovec – Kalina, Šmíd, J. Štochl, Šírl – Moravec, Rada, Jindřišek, Hora (83. Krch), Bartek (89. Růžička) – M. Štochl (80. Kolář).
    1. SC Znojmo: Hrubý – Hříbek, Simerský, Hnaníček, Mudra – Helísek (70. Tomeček), Hrošovský (46. Vašíček), Buchta (54. Zeba), Okleštěk – Nepožitek, Heinz.

    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.