<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo, Základní část | sobota 24/08/2013, 16:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 485 diváků (14 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž


    Po debaklu doma s Teplicemi jela Slavia do Brna s jasným cílem - složit reparát. Dlouho však nemohla chytit to správné zápasové tempo. Začátek duelu tak patřil Znojmu, jenž zahrozilo již v první minutě Rejličem. Srbský fotbalista se dostal před Černého a v tísni jej chtěl překonat patičkou, což se ovšem nepovedlo.

    Hosté o sobě dali vědět o chvíli později, Petrákovu dělovku z hranice vápna vyboxoval brankář Hrubý. Poté se na Srbské až do pětadvacáté minuty nic zajímavého nedělo, až z ničeho nic Znojmo pozapomnělo na Štepána Koreše, který před pokutovým územím vyslal přízemní střelu a ta zapadla přesně k levé Hrubého tyči - 0:1.

    Znojmo bylo v prvním poločase až na výjimky prakticky neškodné. Před Černého se nemohlo protlačit, naopak psychicky uklidnění Pražané měli více ze hry, leč díky jejich nepřesným přihrávkám nebo nepovedeným pokusům se v prvním poločase už skóre nezměnilo. Za zmínku snad stojí jen střela Štěpána, jenž trefil boční síť.

    Před druhým poločasem byl pořádný vítr v domácí kabině, kouč Kalvoda nebyl pochopitelně spokojen s výkonem svého týmu, který takřka nic nepřevedl. Druhá část už ale byla o něco lepší. V 51. minutě hlavičkoval po centru Heinze na puntíku připravený Hnaníček a jeho pokus jen o pár čísel minul Černého levou tyč.

    Na Znojmu byla vidět aktivita, ale další šance nepřicházely. Slavia dobře bránila, sama se však do nějakých útočných výpadů také příliš netlačila. Až dvacet minut před koncem pálil ostrými náboji střídající Hůrka, gólman Hrubý ho ale vychytal. A když na druhé straně zlikvidoval v závěru velkou šanci domácích Radek Černý, bylo definitivně rozhodnuto. O vzruch se minutu před koncem postaral už jen útočník Znojma Rejlić, který se ohnal po Dobrotkovi a rozhodčí jej poslal ihned do sprch.

    Znojemští tak odehráli v brněnském azylu již třetí zápas bez vstřelené branky. Jejich střelecké trápení trvá již 270 minut. 


    Ohlasy trenérů:

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo FK):  Fotbal se hraje devadesát minut, my ho hrajeme pouze pětačtyřicet. První část byla bez pohybu, celkově z naší strany špatný výkon. Druhý poločas jsme se zlepšili, v kabině byla pořádná bouřka, padala i sprostá slova. Malinko to zabralo, šance přicházely, ale takový je fotbal. Když je proti Slavii nevyužijete, nedá se bodovat. Hosté ukázali, že jsou kvalitním týmem, i když v minulém kole utržili debakl.

    Michal Petrouš (SK Slavia Praha): Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. První byl z naší strany dobrý, přišel gól Koreše, poté byly k vidění i další příležitosti, které se bohužel nevyužily. Znojmo se od druhé části zlepšilo, zatáhli jsme se do obrany a bránili těsný výsledek. Mrzí nás, že těch vstřelených gólů nebylo víc, abychom se uklidnili. Nakonec to dobře dopadlo, i když v závěru měl šanci Heinz, který standardky umí zahrávat velice dobře.


    1. SC Znojmo FK – SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
    Branky: 25. Koreš
    Rozhodčí: Proske - Pelikán, Kotík
    ŽK: Hnaníček, Jonov, Heinz - Gecov
    ČK: 89. Rejlić
    Diváci: 1485


    Sestavy:
    1. SC Znojmo: Hrubý – Hříbek (70. Vašíček), Jonov (C), Hnaníček, Mudra – Buchta (63. Lacko), Nepožitek – Helísek, Heinz, Cihlář (56. Okleštěk) – Reljić. 

    SK Slavia Praha: Černý – Dostál, Bortel, Dobrotka (C), Čonka – Gecov, Petrák (83. Šimeček) – Štěpán, Zmrhal, Koreš – Škoda (64. Škutka). 


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.