<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    6. kolo, Základní část | sobota 24/08/2013, 20:15 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | ČT sport

    Návštěva: 7 096 diváků (89 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž


    V zápase šestého kola měla zpočátku mírně navrch Plzeň. Nejen
    že měla míč častěji na noze, ale už v první minutě měl velkou šanci Tecl, který těsně minul levou tyč Melichárkovy brány. I další šance viktoriánů domácí gólman směle likvidoval. Moravané se snažili pronikat pomocí dlouhých nákopů, obrana Plzně však byla precizní. V šestnácté minutě dostalo šanci zahrozit Slovácko po faulu Daridy. Centr přes zeď byl ovšem odvrácen. 

    Do slibné šance domácích se záhy dostal i Jakub Petr, ale střela byla zblokována pouze na roh. Hned poté bylo Slovácko dvakrát blízko brance. Nejdřív hlavičku Daníčka vyrazil skokem Kozáčik a následně Kerbr hlavičkoval do tyče a míč z čáry vykopával Řezník. Plzeň, malinko zaskočena, ztratila tempo a hra se vyrovnala. Problémy působili hlavně Volešák a agilní Haša. Další šanci domácích vytvořil Košút, jehož centr jen těsně minul hlavu Valenty.

    Ve čtyřicáté minutě se ke slovu dostali hosté a byl z toho gól. Pozemní střelu Daridy Melichárek zázračně vyrazil, ale pouze na neobsazeného Jana Kovaříka, pro kterého nebyl problém střelu doklepnout - 0:1. Na závěr poločasu ještě vyfasoval žlutou kartu domácí Daníček.

    Druhou periodu začaly šance na obou stranách, aktivnější byla Plzeň. Šanci v blízkosti brány spálil Tecl. V pětapadesáté minutě zahrával standardku bílých Valenta a tak tak, že nepřekvapil Kozáčika. O pět minut později totálně zkolabovala domácí obrana a Michal Ďuriš pohodlně zakončoval na 0:2.

    O dalších sedm minut později ale domácí snížili. Centr z levé strany si zpracoval Jiří Valenta a sám před Kozáčikem uspěl - 1:2. Hned na to v 69. minutě vstřelili branku hosté. Stanislav Tecl zvolil při brejku tří na jednoho dloubák a přehodil bezmocného Melichárka - 1:3.

    Po třetím gólu se na hřiště podíval bývalý hráč Slovácka Milan Petržela, vzápětí byla oznámena návštěva 7 096 diváků. Obrázek hry se změnil, oba týmy hrály nahoru dolů, akce byly živelné, ale ne nebezpečné. Šance nepřišly, přestože hra vyznívala spíše pro Slovácko. V poslední desetiminutovce se dostal do slibné pozice právě Petržela, ale trefil pouze Melichárka.

    Ke konci zápasu Slovácko ještě trochu zatlačilo a po jednom z rohových kopů lovili Západočeši dvakrát míč z brankové čáry. Plzeň spíše dohrávala, ale Slovácko jí v nastavení darovalo ještě jednu možnost skórovat. V posledním možném okamžiku akci však přerušil Košút.

    Utkání s téměř jednostranným průběhem tedy skončilo 3:1 pro svěřence Pavla Vrby.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (Slovácko): Budu opakovat to, co jsem říkal před zápasem. Měli jsme šanci to Plzni více komplikovat. V první půli se nám to dařilo, z té nejsem zklamaný, měli jsme několik šancí. Druhá půle od nás byla horší, po brance na 1:2 svitla naděje a hráli jsme vabank. Bohužel Plzeň hned první chybu potrestala a opět odskočila. Teď se musíme dívat dopředu, čeká nás série, ve které už budeme muset sbírat body.

    Pavel Vrba (Plzeň): Jak bývá často naším zvykem na podzim, naše první půle byla slabší, hráli jsme opatrný fotbal. Naše útočná fáze byla slabší, nebyli jsme efektivní. Naopak jsme měli dvakrát štěstí, jednou to byla tyč, potom Kozáčik vybral gólovou střelu. V prvním poločase jsme byli málo nebezpeční, představoval jsem si, že budeme lepší v přechodové fázi. V druhém poločase se toto rapidně zlepšilo, protože jsme dali dva góly a měli jsme víc šancí. Potom se Petržela nechal přeskočit a bylo to dramatičtější. Tecl byl trpělivější a prosadil se, odehrál dobrý zápas. 


    1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:3 (0:1)
    Branky: 67. Valenta - 41. Kovařík, 60. Ďuriš, 69. Tecl. 
    Rozhodčí: Zelenka - Filípek, Pochylý. 
    ŽK: Daníček, Trousil - Limberský, Hořava.
    Diváci: 7096.

    Sestavy:
    1. FC Slovácko: Melichárek - Mezlík, Košút, Trousil, Reinberk (61. Havlík) - Daníček - Volešák, Valenta, Petr (75. Martan), Kerbr - Haša.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Darida, Hořava - Rajtoral (70. Petržela), Ďuriš (89. Bakoš), Kovařík - Tecl (84. Wágner). 


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.