<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | neděle 25/08/2013, 19:00 | Andrův stadión | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 534 diváků (36 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž

    První minuty utkání vyšly lépe domácímu celku, který se po deseti minutách hry dostal do dobrých pozicí. Nejprve Lietava na levé straně nedosáhl na přihrávku, o chvíli později tentýž hráč pálil ze střední vzdálenosti a Valeš musel na zem. Severočeši se osmělili po čtvrt hodině hry. Piták po pasu od Kopice vyslal na domácí branku povedenou střelu, Zlámal ovšem neinkasoval.

    V dalších minutách první půle Jablonec svého soupeře přehrával a po dvaceti minutách hry mohl jít do vedení. Nejprve zahodil obrovskou příležitost Kopic, který se octl sám před domácím brankářem, ale míč poslal vedle pravé tyče. Vzápětí zkoušel štěstí Piták, ale jeho ránu zablokovala obrana Sigmy.

    Po půl hodině předvedl domácí tým krásnou akci, na jejímž konci mohl rozjásat většinu publika v ochozech Falta. Ačkoli hráč Sigmy byl už za Valešem, míč z obtížné pozice za brankovou čáru nedopravil. Chvíli poté se musel na druhé straně předvést znovu Zlámal, který vyrazil Pitákův centr, který padal do branky. V prvních pětačtyřiceti minutách tak branka nepadla.

    V prvních minutách druhé půle se hostům povedla skvělá akce, kdy na domácí branku sám unikal Vaněk. Tváří v tvář vyběhnutému Zlámalovi ale trestuhodně zakončil mimo prostor mezi třemi tyčemi. Vzápětí po rohovém kopu hlavičkoval Beneš, trefil ale jen dobře postaveného brankáře Sigmy.

    Baumit byl i v dalším průběhu duelu nebezpečnější a v pětašedesáté minutě mohl jít konečně do vedení. Po centru Čížka hlavičkoval z bezprostřední blízkosti branky Třešňák, ale ani on v nadějné příležitosti neuspěl a poslal míč nad branku Hanáků. Když tentýž hráč chvíli poté netrefil míč z brankové čáry, zahrozila Sigma. Lietava po samostatné akci pálil vysoko nad branku Valeše.  

    Na první branku si tak diváci museli počkat až do poslední desetiminutovky, na jejímž začátku po standardní situaci našel Novák před brankou Marka Kyselu, který přesnou hlavičkou poslal míč za bezmocného Zlámala. Domácí fotbalisté poté zkoušeli v posledních minutách duelu soupeře překonat a málem se jim to povedlo. V nastavení hlavičkoval střídající Doležal těsně vedle pravé tyče. V posledních vteřinách utkání už Valeš čisté konto uhlídal.


    Ohlasy trenérů:

    Martin Kotůlek (SK Sigma Olomouc):
    Prvních patnáct minut jsme byli aktivní, měli jsme tam dobré věci a náběhy. Postupem času jsme ale ztráceli střed hřiště. V přesnosti a v pohybu jsme tentokrát nebyli tak kvalitní jako v minulém utkání v Mladé Boleslavi. Tam to bylo o hodně lepší. Nechávali jsme příliš moc prostoru Karlu Pitákovi, přes kterého šly veškeré šance soupeře. Nechávali jsme mu příliš moc prostoru. Hosté měli daleko více šancí, my jsme byli vepředu nepřesní a vypracovali jsme si toho strašně málo, abychom mohli bodovat. 

    Roman Skuhravý (FK Baumit Jablonec): Jsem spokojený, že jsme zápas zvládli výsledkově. Chceme být v závěsu za prvními čtyřmi týmy, které hrály před námi a vyhrály. Kromě prvních patnácti minut, kdy byl soupeř aktivnější a my jsme se pomaličku rozehrávali po těžkém programu, jsme získali jistotu na míči. Od té chvíle jsme si tvořili brankové příležitosti. Branku jsme dali po krásném signálu a pomohla nám. Podle mého měl být ale rozdíl ve výsledku mnohem větší. Klukům patří dík.


    SK Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec 0:1 (0:0)
    Branky: 87. Kysela
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk
    ŽK: Piták (JAB)
    Diváci: 4 534.


    Sestavy:
    SK Sigma Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek - Navrátil, Pospíšil, Karaš (65. Doležal), Šindelář (73. Ordoš), Falta - Lietava.
    FK Baumit Jablonec: Valeš - Čížek, Beneš, Kysela, Novák - Kopic (88. Jablonský), Piták (C), Loučka, Vaněk, Vošahlík (89. Zoubele) - Třešňák (72. Hubník).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.