<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | neděle 21/07/2013, 19:00 | Andrův stadión

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 520 diváků (44 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Duel dvou celků, které můžeme očekávat na předních pozicích tabulky, nabídl první vážnější situaci po sedmi minutách hry. Kalitvintsev se protlačil do šestnáctky soupeře, tvrdou přízemní střelu ale směřoval vedle branky Sigmy. Hanáci poprvé zahrozili o chvíli později. Ve vyložené příležitosti se zjevil Pospíšil, který v nadějné pozici trefil jen padajícího Kováře. Tentýž olomoucký záložník se ve 28. minutě ozval podruhé. Přímý kop z dvaadvaceti metrů zakroutil do břevna.

    Po půl hodině hry zkusil štěstí Delarge, který se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky, ovšem nepříliš razantním pokusem Zlámala neohrozil. První střelu mezi tři tyče vyslali fotbalisté Slovanu až v samém závěru poločasu a hned z toho byla branka. Sergej Rybalka vypálil zpoza vápna a naneštěstí pro domácí někdo z obrany tečoval míč mimo dosah Zlámala.

    Druhá pětačtyřicetiminutovka odstartovala tak, jak skončila ta první. A to míčem v síti domácího brankáře. Po rohovém kopu se ve skrumáži u levé tyče nejlépe zorientoval Michael Rabušic, jenž poslal míč za brankovou čáru. Dvougólové vedení Slovanu ale vydrželo pouhé čtyři minuty. Ivan Lietava  si zpracoval míč před šestnáctkou a umístěnou střelou nedal Kovářovi šanci.

    O pár vteřin později mohlo být klidně i srovnáno. Ordoš ze střední vzdálenosti minul branku soupeře o několik desítek centimetrů. Houževnatě bojující domácí ovšem často nechávali vzadu pootevřená vrátka a Liberci se naskýtaly možnosti rychlých protiútoků. V jednom z nich se v šedesáté minutě octl Kalitvintsev, který sice překonal Zlámala, míč však branku Sigmy minul.

    Olomoučtí fotbalisté se veškerou silou hnali do útoku, aby utkání dovedli alespoň na remízu. Nejblíže tomu byli pár minut před koncem, kdy nejprve Varadiho hlavičku bravurně vytáhl Kovář, z následného rohového kopu Škerle minul odkrytou klec. Severočeši tak na Hané zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem a připsali si do tabulky první body.


    Martin Kotůlek (SK Sigma Olomouc): Utkání se mi až na tu porážku líbilo. Celý zápas jsme byli aktivní a měli jsme tlak. V první půli jsme měli dostatek šancí. Martin Pospíšil střílel z pravé a z levé strany, navíc trefil břevno. Poté jsme tečovanou střelou inkasovali, což nám příliš v domácím zápase nepomohlo a přibrzdilo nás to. Druhá branka ze standardní situace nás také mrzela. Naštěstí se nám podařilo vstřelit kontaktní branku Lietavou. Na konci jsme hodně tlačili, ale nechtělo nám to tam spadnout. Remízu bychom si zasloužili.

    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): Je to příjemnější, než ve čtvrtek v Lotyšsku. Takový zápas jsme potřebovali. Co se týče nasazení a agresivity, bylo to kvalitní utkání. První půle byla vyrovnaná, dostali jsme se šťastnou brankou do vedení. Ve druhém poločase jsme brzy přidali druhý gól. Malinko jsme po té upustili od aktivní hry, domácí nás zatlačili a byli nebezpeční hlavně svými centry. Naštěstí jsme vedení udrželi. Gólman Kovář nás v závěru zachránil. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to kluky povzbudí do pohárové odvety.


    SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

    Branky: 56. Lietava45. Rybalka, 56 Rabušic.
    Rozhodčí: Ardeleánu P. – Kovařík T., Paták J.
    ŽK: Kovář.
    Diváci: 5520.

    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Koutný, Dreksa, Škerle, Vepřek – Navrátil, Pospíšil (69. Javůrek), Plšek, Ordoš, Petr (56. Schulmeister) – Lietava (76. Varadi).

    FC Slovan Liberec: Kovář – Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek – Delarge (75. Fleišman), Hušek, Pavelka, Rybalka, Kalitvintsev (80. Hadaščok) – Rabušic (88. Szabó). 


    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.