<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 01/06/2013, 17:00 | Andrův stadión

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 356 diváků (27 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž


    Oba celky daly v posledním utkání sezóny ve své sestavě šanci zejména mladým fotbalistům anebo hráčům, kteří pravidelně nenastupují. V sestavě Sigmy se objevil například obránce Ondřej Sukup, jenž si tak připsal teprve třetí start v sezóně, nebo v kádru Českobudějovických obránce Jiří Funda, který si dokonce odbyl ligový debut.

    Domácí Olomouc se dostala do vedení prakticky hned z první vážnější šance utkání. Rolinc se dostal s míčem až do vápna, obránci hostů nedokázali jeho pohyb zastavit, z čehož těžil Navrátil, který v malém vápnu neměl problém zakončit.

    Dynamo marně stíhalo svého soupeře. Ten mohl jít do dvoubrankového náskoku. Další zmatek v obraně Českých Budějovic ale nepotrestal kapitán Olomouce Škerle. Vzápětí se na druhé straně musel na zem položit Zlámal, na kterého vystřelil Funda. V dalších minutách se mužstva dostávala do příležitostí velice obtížně, proto po pětačtyřiceti minutách šla do kabin veseleji Sigma.

    Krátce po začátku druhé půle mohl srovnat Ivo Táborský, jenž si naběhl mezi obránce Olomouce a postupoval na Zlámala sám. Domácí brankář se však ukázal jako velká jistota a tuto vyloženou šanci zlikvidoval.

    Na kluzkém trávníku se ani jednou mančaftu dlouho nedařilo dostat se do smysluplné kombinace, která by vedla k šanci. Až v 74. minutě se v pokutovém území zjevil Schulmeister, se svou pžíležitstí ale naložil bídně. Vzápětí se po křídle protlačil až do vápna Sigmy Táborský, Zlámal si ale na útočníkovi Dynama pochutnal i teď.

    V závěru zápasu mohl definitivně potvrdit výhru sigmy střídající Falta, k lepšímu zakončení mu však scházel jeden krok. Ve zbytku utkání už se nic zajímavé neudálo. Sigma si tedy díky brzké brance Navrátila připsala v posledním ligovém kole výhru 1:0. České Budějovice se s první ligou loučí prohrou. 

    Martin Kotůlek (Olomouc): Myslím, že jsme na začátku vypadali docela dobře, ale poté nám chyběl pohyb. Nedařilo se nám v útoku dostávat do volných prostorů. Chtěli jsme po hráčích, aby každou akci zakončovali střelou, místo střely jsme ale volili přihrávky, z čehož plynuly ztráty. Oproti minulým zápasům, které jsem odtrénoval, nám chybělo nasazení. Zakončili jsme však sezónu výhrou, a za to jsme spokojeni. Šel jsem do funkce hlavního trenéra s tím, že chci vybojovat alespoň čtvrté místo, to se bohužel nepovedlo.

    Pavol Švantner (České Budějovice): Chtěli jsme se důstojně rozloučit se sezónou, bohužel se to nepodařilo. Věděli jsme, že Sigma patří mezi silnější mužstva. Má rychlé hráče, kteří umí kombinovat, a to nám dělalo problémy, i když jsme na to hráče upozorňovali. K fotbalu patří pohyb, a ten nám chyběl, proto nás Olomouc přehrála. Jediná branka utkání padla z nenápadné akce. V lize jsme na tom pohořeli, dostávali jsme branky z ubránitelných situací. Je to pro nás smutné loučení, ale prohráli jsme si to už dávno předtím.

    SK Sigma Olomouc - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

    Branka: 6. Navrátil
    Rozhodčí: Proske – Štěrba, Vlasjuk.
    ŽK: 70. Čadek, 75. Benát
    Diváci: 3356.

    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Javůrek, Šindelář, Škerle (K), Sukup – Plšek, Pospíšil, Petr, Schulmeister – Navrátil (80. Falta), Rolinc (60. Varadi). Trenér: Kotůlek.

    SK Dynamo České Budějovice: Daněk – Funda (85. Radouch), Halama, Hanzlík, Ježdík, Lengyel, Novák – Benát (K) (79. Horák) Sandro (61. Čadek) – Hora, Táborský. Trenér: Švantner.

    Foto: sigmafotbal.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.