<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    29. kolo, Základní část | neděle 26/05/2013, 18:00 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 11 315 diváků (98 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Liberec se ujal v Plzni úvodního výkopu v zápase a hned na začátku zkusili Severočeši nacvičený signál s rychlým postupem do útoku, který se nakonec nesetkal s úspěchem. Plzeň se hned drala také první akce, ale centr na Rajtorala sice byl přesný, ale domácí záložník se ve výskoku srazil s Frýdkem, pro kterého tím už po dvou minutách zápas skončil.

    Plzeň si první vážnější šanci na ohrožení Kovářovy branky vypracovala v deváté minutě, kdy zleva nahrával před branku Kovařík, Tecl míč prodloužil na Koláře, který ale nebyl v ideální pozici pro zakončení. Stanislav Tecl, který nahradil zraněného Marka Bakoše, se mohl do utkání zapsat o pět minut později, ale jeho rána z úhlu skončila na tyči.

    Na straně Plzně se neurodilo, zato hosté dokázali svou první velkou šanci přetavit ve vedoucí branku. Rybalka vybojoval odražený míč a poslal do úniku Michaela Rabušice, který první ránu poslal do Kozáčika, ale z dorážky už zamířil mezi tři tyče plzeňské svatyně.

    Plzeň se drala vehementně za srovnáním nepříznivého stavu a vytvořila si velké množství příležitostí. Hned třikrát po sobě se domácí pokoušeli překonat Kováře, ale bylo to pouze bušení do zavřených vrat, které Kovář měl pevně pod kontrolou. Velké šance měli například reprezentant Procházka nebo obránce Řezník.

    Liberec plzeňský nápor v závěru ustál a ještě před přestávkou mohl dokonce navýšit své vedení! Severočeši se hned ve čtyřech hráčích vydali směrem na Kozáčika, Štajner vybídl pasem do strany střídajícího Fleišmanna, který ovšem trefil pouze vyběhnuvšího brankáře Kozáčika.

    Plzeň potřebovala dohnat jednobrankové manko, přesto to byli Liberečtí, kteří se dostávali do šancí a to velmi nebezpečných. Z možnosti Delarge ani Rybalky nebylo nic, na druhé straně se však mohli radovat domácí hráči, když se ve vápně k odraženému balónu dostal Rajtoral, ale napálil jen před sebou stojícího Keliče.

    Plzeň znovu přebírala iniciativu v utkání a opět se snažila dobýt Kovářův revír. Blízko k brance měli domácí po kaci Rajtorala, který nakonec skončila ofsajdem nebo při ráně obránce Limberského, který z pětadvaceti metrů minul branku jen o kousek.

    Viktoria se i v dalších minutách dostávala do šancí, ale hned dvakrát dobrou možnost Západočechů pokazil zdvižený praporek v ruce pomezního na znamení ofsajdu a ve dvou šancích se zaskvěl dobrými zásahy i gólman Kovář.

    Ofenzivní tlak Plzně nakonec vygradoval v jednaosmdesáté minutě. Kovařík napřáhl zpoza pokutového území ke střele, kterou Kovář pouze vyrazil a nejblíže k míči měl David Štípek, který neměl problém ho uklidit do prakticky prázdné branky.

    Plzeň potřebovala vzhledem k průběžnému výsledku z Teplic zvítězit k tomu, aby mohli Plzeňané slavit druhý mistrovský titul v klubové historii. Západočeši měli šancí hned několik, ale nedokázali je proměnit, naopak Liberec v třetí nastavené minutě se dostali hosté do protiútoku a po Štajnerově pasu přesně zacílil Luboš Hušek!


    Pavel Vrba (trenér Plzně): Mně se ten zápas hodnotí velice špatně. Měli jsme celkem slušný začátek a mohli jsme vstřelit první branku, ale přiznejme si, že tu první půli odehráli lépe hosté. Ve druhém poločase to bylo lepší, ale dlouho nám chyběla kvalita při zakončení. Po tom vyrovnání to bylo složité, my jsme hráli samořejmě naplno dopředu, ale z toho vyplývaly protiútoky hostů, které nakonec vedly k tomu vyrovnání. Byla to obrovská chyba, tu akci jsme měli přerušit. Hráli jsme nedůsledně a špatně prostorově, hráči neplnili naše pokyny a Liberec nás ve své formě dostával do řady složitých situací.

    Jaroslav Šilhavý (trenér Liberce): To utkání jsme podle mě dobře zahájili v prvním poločase. Dokázali jsme držet balon, kombinovat i hrozit z protiútoků. Soupeř oproti tomu využíval jen standardních situací. Ve druhé půli měla Plzeň obrovský tlak a když už se zdálo, že to udržíme, dostali jsme vyrovnávací gól. Já bych byl i s tou remízou spokojen, protože jsem se dozvěděl, že Jablonec zvítězil a my jsme už byli v Evropě. Nakonec nám to ale ještě vyšlo z toho posledního protiútoku, že jsme nakonec urvali tři body.


    FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

    Branky: 82. Štípek – 17. Rabušic, 90+3. Hušek.

    Rozhodčí: Jech – Kovařík, Blažej.

    ŽK: Štípek, Darida – Rybalka, Šural, Delarge

    Diváci: 11 315.

    Plzeň: Kozáčik – Řezník, Procházka (64. Štípek), Čišovský, Limberský – Horváth, Darida – Rajtoral, Kolář (76. Fillo), Kovařík – Tecl (55. Ďuriš). Trenér: Vrba.
    Liberec: Kovář – Kušnír, Kelič, Kováč (66. Karišik), Frýdek (5. Fleišman) – Šural, Pavelka, Rybalka, Delarge (88. Hušek) – Štajner – Rabušic. Trenér: Šilhavý.


    FOTO: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.