<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | neděle 07/04/2013, 16:00 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 8 562 diváků (74 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    První zajímavější situace v utkání se urodila už po třech minutách. Před pokutovým územím se dopustil faulu jeden z teplických obránců a Plzeň měla standardní situaci, jejíž zakončení nakonec zůstalo za očekáváními. Na slunci zalitém trávníku se další příležitost urodila v desáté minutě a znovu jí měli Západočeši, když po zajímavém centru do šestnáctky zkoušel nůžkami zakončit Jan Kovařík.

    Plzeňská aktivita úvodních minut pokračovala i nadále a Viktoria si vytvořila další možnost, ale Bakošova rána mezi třemi tyčemi neskončila, i když jí mnoho nechybělo.

    Teplice se dostávaly do útoku po brejcích, ale rozhodně to nebyly špatné příležitosti. Aktivní Litsingi dvakrát byl blízko k míči, ale nakonec se mu ho nepovedlo získat ani jednou. První střelou v podání Severočechů pak byl pokus Martin Jindráčka po dvaceti minutách hry. Čtyřiadvacetiletý záložník ze třiceti metrů minul branku.

    Plzeň se svou aktivní hrou dostávala do dalších šancí, které přišly zejména kolem třicáté minuty. Nejprve byl osamocený u tyče Grigarovy branky Kovařík, ale minul. Následně jeho kolega z útoku Marek Bakoš pálil z hranice šestnáctky jen do připraveného obránce. Třetí šanci pak měl kapitán Pavel Horváth, který se pokusil nachytat svého bývalého spoluhráče ze Sparty Tomáše Grigara střelou z dálky.

    V závěru poločasu se Teplicím povedlo vytvořit další brejk, ale Mahmutovič měl nakonec k míči dál než gólman Kozáčik. Diváci v plzeňské Doosan Aréně se nakonec v prvním poločas dočkali branky, když po dobré práci Kovaříka pálil Tecl. Rána zimní akvizice Západočechů skončila ještě na tyči, ale dorážka Marka Bakoše už znamenala branku!

    Druhý poločas nabídl zajímavou akci sotva se někteří diváci usadili zpět na svá místa. Zajímavý centr do pokutového území se snesl k Marku Bakošovi a ten překonal Grigara podruhé. To nemuselo být všechno. Nejprve se do šestnáctky natlačil Kovařík, ale nezakončil a za nedlouho hlavičkoval tesně vedle Marián Čišovský.

    Marek Bakoš se snažil o hattrick a zkompletovat ho mohl už v padesáté minutě, kdy jeho hlavičku zastavil na brankové čáře Grigar. Plzeň naskočila do druhé půle aktivně a měla hned několik šancí. Tecl se řítil na branku, ale nakonec minul branku o necelý metr a hned následně ještě dorážel u tyče po rohovém kopu Kovařík.

    Západočeši pokračovali v aktivitě a soupeři prakticky nepoučeli balón. Teplický obránce Antonín Rosa fauloval před hranicí pokutového území, což znamenalo standardní situace, na které je v Plzni specialistou kapitán Pavel Horváth, ale nakonec trefil „pouze“ tyč branky Teplic.

    Tyč se pak rozezvučela i po další akci Viktorie. Znovu u toho byl i teplický obránce Rosa, který zahrál míč na rohový kop, který rozehrál Horváth do pokutového území. V tom se k balónu dostal Marián Čišovský a nádhernými nůžkami trefil právě brankovou konstrukci.

    Teplice v utkání neměli moc šancí, ale pokud už se do nich dostaly, tak to bylo poměrně nebezpečné. Do jedné se dostal Litsingi, ale byl nachytán v ofsajdu. Za nedlouho poté mohl alespoň čestný úspěch zaznamenat Jindráček, ale ani ve své druhé šanci gól nedal, i když při té druhé už trefil branku.

    Teplice v závěru měli zajímavý tlak a nakonec se jim povedlo zaznamenat alespoň čestnou branku, když po rohovém kopu skóroval Franci Litsingi.


    Ohlasy trenérů

    Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): Já jsem rád, že po dvou utkáních jsme opět naplno zabrali. Řekl bych, že jsme byli lepší a je škoda, že jsme dali jen dvě branky, protože těch šancí tam bylo dostatek. V závěru byla velká škoda, že jsme inkasovali a dokonce se strachovali o výsledek, což mě mrzí, protože to mohlo být určitě ve větším klidu. Víme, že může třeba rozhodovat o titulu skóre, proto mě mrzí, že jsme nebyli úspěšnější a dokonce dostaneme v posledních minutách gól. Uvidíme, jak to bude vypadat a pokud se bude hrát ofenzivní fotbal, tak to očekávám v posledních kolech.

    Zdeněk Ščasný (FK Teplice): V první půli jsme hráli na hranici našich možností. Byli jsme dobře připravení, ale špatně jsme řešili naše brejkové situace. Zranil se nám Kaufman, což trošku oslabilo naši nezkušenou obranu. Plzeň mohla i po tom druhém gólu pojistit své vedení, nám pak rozhodčí pískli několik ofsajdů, které prý být neměly. Stejná věc se nám stala i v minulém utkání se Slavií. Jen mě zaráží, že nejsou rozhodčí trestáni tak, jako v úvodu sezony. Plzni však gratuluji, je to výborné mužstvo po všech stránkách. My se budeme zachraňovat v jiných zápasech, tady jsme mohli akorát překvapit.


    FC Viktoria Plzeň – FK Teplice 2:1 (1:0)

    Branka: 41. Bakoš, 46. Bakoš  – 90+1. Litsingi.
    Rozhodčí: Kocourek – Hájek, Kotík.
    ŽK: 27. Mahmutovič, 64. Rosa (oba Teplice).
    Diváci: 8562.

    Viktoria Plzeň:Kozáčik – Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský – Horváth – Rajtoral (82. Ďuriš), Kolář, Kovařík – Bakoš (76. Adamov), Tecl (88. Hejda) .Trenér: Vrba.

    Teplice:Grigar – Matula, Jablonský, Vondrášek, Lüftner – Kaufman (46. Janič), Jindráček, Vůch, Litsingi, Rosa – Mahmutovič (53. Čajić). Trenér: Ščasný.

    nuda
    nezapomenutelné


    Foto: www.fcviktoria.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.