<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | neděle 17/03/2013, 18:05 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Návštěva: 8 754 diváků (75 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Pouhých pětadvacet vteřin uběhlo od úvodního hvizdu sudího Drábka do momentu, který určitě překvapil všechny fanoušky nejen na stadionu. Tecl dostal přihrávku do běhu a poslední hráč Dukly, obránce Jan Vorel, ho zastavil nedovoleně a hlavní sudí sáhl do kapsy pro červenou kartu. Kromě karty měli domácí možnost zahrávat standardní situaci. Té se nakonec chopil Václav Procházka a o necelý metr přestřelil břevno.

    Velmi zajímavý úvod utkání pokračoval i nadále a nabídl domácím možnost zahrávat první rohový kop v jedenácté minutě, ale z něj nakonec pro gólmana Radu nevzešlo větší nebezpečí. Rohový kop dostala možnost zahrávat o dvě minuty později i Dukla a Kozáčik se musel mít na pozoru proti hlavičce Pospěcha.

    Oslabená Dukla se následně musela opět bránit a neubránila. Po pohledném centru Ďuriše z pravé stran míč propadl na zadní tyč, kde stál nikým nehlídaný Marek Bakoš a ten neměl naprosto žádné potíže trefit prázdnou branku a poslat Plzeň do vedení.

    Uběhlo jen několik málo minut a Západočeši hrozili opět. Nejprve zkoušel Radovu pozornost Bakoš a za několik desítek vteřin později se ocitl v dobré pozici pro zakončení i Tecl.

    Právě Stanislav Tecl byl následně smolným hrdinou domácích, když při bránění v pokutovém území zasáhl míč rukou a sudí Drábek správně ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Zbyněk Pospěch. Útočník Dukly zvolil dobrý rozběh, ale plzeňský brankář Matúš Kozáčik jeho úmysl přečetl a míč vyrazil! Za svůj bravurní zákrok si vysloužil hlasité ovace z tribun.

    Hosté z Julisky neměli ve druhém poločase co ztratit a hned se vrhli do útoku. Průnik střídajícího Přeučila byl zastaven nedovoleně a vznikla tu možnost zahrávat standardní situaci, která však nebyla využita podle představ hostů. 

    Plzeň se na začátku šedesáté minuty chopila znovu iniciativy a po sérii zajímavých přihrávek se dostala k rohovému kopu. Ten se podařilo Dukle ubránit, ale nikoliv se dostat k balónu, který získali domácí. Konkrétně ho dostal na nohu kapitán Pavel Horváth a přesným centrem našel hlavu Mariána Čišovského, který zakončoval hlavou přesně pod břevno.

    Plzeň si během následujících minut vypracovávala šance, které ale obrana Dukly v čele s gólmanem Radou dokázala odolávat příležitostem Viktoriánů. Deset minut před koncem druhé půle už to mohlo být 3:0, ale Borkovu vlastnímu gólu zabránil na brankové čáře gólman Rada.

    V Plzni ale diváci měli možnost vidět ještě velmi dramatický závěr a hlavně gólový. Čtyři minuty před koncem se míč na malém vápně dostal k Janu Kovaříkovi a ten se trefil neomylně. Dvě minuty poté se dokázal za Plzeň poprvé prosadit i střídající Roman Adamov, který korigoval na konečných 4:0.

    Pavel Vrba (Viktoria Plzeň): „Po čtvrtečním utkání jsme hráli hned v neděli, což nám dost možná nesvědčilo. Navíc nám včera onemocněli dva hráči, Kolář s Řezníkem. Zápas byl samozřejmě ovlivněn tou červenou kartou a neproměněnou penaltou. Ke kartě se vyjadřovat nechci. Penalta vznikla po naší chybě, která vedla k té standardce. Do té doby hráli hosté velmi zodpovědně, což po té penaltě trochu opadlo a dostávali jsme více místa. Na konci možná hosté chtěli hrát fotbal a doplatili na to. Zhruba do sedmdesáté minuty tu hráli velmi dobře. Ta penalta určitě mohla ovlivnit další vývoj utkání. Nestalo se, a je tedy zbytečné se o tom nějak bavit. Nikdy jsem takový zápas, který by obsahoval vyloučení hned v úvodní minutě, nezažil. V závěru se ta přesilová hra asi projevila, přece jenom to hráčům vezme síly a my jsme z toho vytěžili dvě branky.“

    Luboš Kozel (Dukla Praha): „Soupeř byl po celý zápas lepší. Už od první minuty byli domácí lepší. Myslím si, že vyloučení bylo hodně přísné. Hrát proti Plzni v jedenácti je velmi složité, natož proti nim hrát v deseti. Když jsem viděl tu červenou, tak jsem si říkal, že to bude asi vraždění neviňátek a půjde jen o to, jak dlouho to udržíme. Byla tam chyba stopera, který pozdě vystoupil. Penaltou jsme mohli domácím zavařit, ale nemyslím si, že by nám to nikterak výrazně pomohlo.“

    FC Viktoria Plzeň - FK Dukla Praha 4:0 (1:0)

    Branky: 15. Bakoš, 62. Čišovský, 86. Kovařík, 88. Adamov.

    Rozhodčí: Drábek - Košec, Kovařík.

    ŽK: Procházka, Bakoš, Rajtoral (všichni PLZ).

    ČK: Vorel (DUK).

    Diváci: 8754.

    FC Viktoria Plzeň:Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Limberský – Horváth, Darida (88. Končal)  – Ďuriš (86. Zeman), Bakoš (68. Adamov), Kovařík – Tecl. Trenér: Vrba.

    FK Dukla Praha:Rada – Romera, Vorel, Vrzal, Štětina – Hašek, Kalouda (69. Božič), Gedeon, Berger (46. Přeučil) – Borek, Pospěch (78. Marek). Trenér: Kozel.

    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.