<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    Baráž – 2. zápas, Baráž | neděle 04/06/2023, 17:00 | Sportovní areál Drnovice | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 4 500 diváků (68 % z kapacity 6 616)
    Video
    Reportáž

    Zlínský trenér Vrba udělal v základní sestavě tři změny oproti úvodnímu duelu, od začátku dostal šanci i střelec jediné branky v barážovém dvojzápase Dramé. V zahajovací jedenáctce Vyškova byli dva jiní hráči.

    Po opatrném úvodu v 17. minutě zahodil největší šanci první půle hostující Fantiš, kterého tváří v tvář vychytal brankář Kinský. Jeho protějšek Dostál si o chvíli později poradil s hlavičku Baya.

    Jinak se Vyškovští na rozdíl od utkání ve Zlíně vůbec nedostávali do hry. "Ševci" vedle pevné defenzivy měli i více zakončení, ale Simerský hlavičkoval nepřesně a branku minuli i Janetzký a Dramé.

    Ani po změně stran se v Drnovicích obraz hry dlouho neměnil. Zlín si bez větších problémů kontroloval těsný náskok a Vyškovští působili bezradně. Náznak šance přišel až v 78. minutě. Alégué nacentroval do šestnáctky, zlínský gólman Dostál míč napoprvé neudržel, ale domácí jeho zaváhání nepotrestali.

    Chvíli nato se blýskl Kinský, který vytáhl nad břevno Čanturišviliho ránu z dálky. Po krátkém přerušení kvůli hustému dýmu z pyrotechniky v 86. minutě překonal domácího brankáře střídající Vukadinovič. Sudí Berka ale po zásahu videorozhodčího a kontrole situace u monitoru gól zrušil kvůli Fantišově ruce na začátku akce.

    Zlínští ani v závěrečném šestiminutovém nastavení soupeře nepustili do tlaku a venku podruhé po sobě remizovali 0:0. Před týdnem díky tomu odvrátili v Brně hrozbu přímého sestupu. Vyškov ve třetím duelu za sebou neskóroval.

    Ohlasy

    Jan Kameník (trenér Vyškova): "Nevstřelili jsme gól, který jsme potřebovali. Dnes jsme v ofenzivní části prostě nebyli tak kvalitní jako v minulém utkání. Něco nám sházelo, možná trošku pohyb. Míče od nás odskakovaly, nebyli jsme přesní ve finální fázi. Potřebovali jsme o jeden dotek navíc, netrefovali jsme hráče v meziprostorech. Na druhou stranu jsme dobře pracovali do defenzivy, Zlín jsme až na jednu, možná dvě situace do ničeho extra nepouštěli. To byl samozřejmě cíl, abychom pořád drželi stav, při kterém máme o co hrát. Zlín dnes bránil z hlubokého bloku a my hodně těžko nacházeli cestu. Bylo to o hodně nepřesnostech. Bohužel jsme utkání nedokázali dovést do vítězného konce tak, aby se aspoň prodlužovalo a my měli ještě o co hrát."

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Nevím, jestli je to úleva pro mě. Přišel jsem, abych se pokusil zachránit Zlín. To se nám podařilo, takže je to samozřejmě úspěch nejen můj, ale hlavně celého týmu a klubu. Jsem rád, že se nám to podařilo a že příští sezonu se zase bude ve Zlíně hrát liga. Měli jsme výhodu gólu navrch, to se samozřejmě hraje líp. Jsem rád, že jsme výsledek doma uhráli, protože ve Zlíně měl Vyškov víc šancí. Dnes se domácí do pořádné gólové příležitosti nedostali. Podle mého názoru jsme si to uhráli až obrovsky zkušeně. Těší mě, že se ukázalo, že i tady jsou hráči, kteří zvládnou uhrát výsledek, který potřebují. Zatím jsem se s nikým nebavil, že bych měl ze Zlína odejít. Věřím, že tohle je impuls i pro příští sezonu. Hráči, funkcionáři i fanoušci by se měli přesvědčit o tom, že to jde. Mohli bychom být třeba v klidné střední části tabulky."

    MFK Vyškov – FC TRINITY Zlín 0:0

    Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Hájek – Orel (video).
    ŽK: Srubek, Dweh – Dostál.
    Diváci: 4 500.
    První zápas: 0:1, Zlín se udržel ve FORTUNA:LIZE.

    Vyškov: Kinský – Ilko, Srubek, Musa, Němeček – Dweh, Štěpánek (65. Touré) – Kanakimana (72. Lacík), Lahodný (72. Klesa), Alégué – Bayo (46. Vintr). Trenér: Kameník.

    Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter – Kolář, Hrubý – Čanturišvili, Janetzký, Dramé (68. Vukadinovič) – Fantiš (88. Kovinič). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.