<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o titul | úterý 23/05/2023, 19:00 | Doosan Aréna | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 7 561 diváků (65 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Bohemians na čtvrtém místě, které rovněž znamená účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy, před sobotním posledním zápasem sezony drží náskok dvou bodů na Slovácko. Pražanům tak doma proti Olomoucí stačí k jistotě pohárů bod. Plzeň nepovedené jaro uzavře na stadionu pražské Sparty, která si díky dnešní remíze 0:0 na Slovácku zajistila mistrovský primát.

    Plzeňští se před výkopem rozloučili s trenérem Bílkem, jemuž nebyla prodloužena smlouva a po sezoně klub opustí. Fanoušci připravili kouči před jeho posledním domácím zápasem působivé choreo a vyvolávali jeho jméno.

    Ligovou premiéru si odbyl osmadvacetiletý brankář Bohemians Soukup, protože Jedlička v Ďolíčku hostuje z Viktorie a kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit, dalšího gólmana Valeše nepustil do hry trest za žluté karty.

    Domácí inkasovali už ve druhé minutě po velké chybě Staňka. Plzeňský gólman rozehrál míč přímo k Hálovi, který snadno trefil odkrytou branku. V ligové sezoně si připsal druhý zásah.

    Za deset minut na druhé straně Soukup vykopl Durosinmiho střelu. Nigerijský útočník o chvíli později z dobré pozice hlavičkoval nad břevno a ve 30. minutě přízemní ranou znovu nepřekonal hostujícího brankáře.

    Bohemians přečkali velké plzeňské šance a ve 39. minutě zvýšili. Kapitán Jindřišek nacentroval do šestnáctky a stoper Hůlka hlavou překonal Staňka. V ligovém ročníku skóroval potřetí.

    Západočeši začali druhý poločas aktivně, ale dál tápali v koncovce. Soukup zneškodnil i Buchovu ránu. Plzeňský tlak postupně víc a víc slábnul, Staněk v 66. minutě vyrazil dalekonosný pokus Vondry, jenž byl později kvůli zranění odvezen ze hřiště.

    Bezchybný debutant v brance Bohemians dál deptal domácí fotbalisty, v 80. minutě Soukup zblízka vychytal také nejlepšího plzeňského střelce Chorého. Viktoria tak doma v lize nevyhrála počtvrté za sebou. Vršovické mužstvo naopak venku naplno bodovalo po čtyřech porážkách.

    Ohlasy

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně. Po chybě jsme dostali gól, horko těžko jsme se potom dostávali do nějaké trošku lepší kombinace. Nebyli jsme tak důrazní jako soupeř, prohrávali jsme osobní souboje, neměli druhé míče. V tom první půli byla Bohemka lepší. Nějaké střelecké situace jsme si vypracovali, branku jsme ale nedali. Pak jsme dostali druhý gól a bylo to pro nás těžké otáčet. Zase nějaké situace byly, ale Bohemka si to pohlídala, hrála chytře a jednoduše. V defenzivě byli silní a podržel je také v některých situacích brankář. Od dnešního zápasu jsme si všichni slibovali daleko víc. Věřili jsme, že ho zvládneme a všechny potěšíme. Bohužel se tak nestalo."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Vysokým napadáním jsme domácí dostávali do úzkých, z toho rezultoval i první gól. Nám strašně pomohl, protože domácí dostal pod ještě větší deku. Minimálně první polovina prvního poločasu byla jednoznačně v naší režii, domácí jsme k ničemu nepouštěli. Pak začaly naše ztráty, přežili jsme velké šance, podržel nás Souky (brankář Soukup). Druhým gólem jsme se uklidnili a dohráli poločas, byť to bylo s vypětím všech sil. Druhý poločas začal opět velkým náporem domácím, ale od takové 60., 66. minuty domácím došla taková víra, že s tím zápasem můžou něco udělat. Štěstí, které nám chybělo před pár dny na Spartě, se k nám zase dneska přiklonilo. Snad si to i za to zasloužíme. Pro nás strašně cenná výhra. Hráči to ubojovali a zaslouží si absolutorium, jak k utkání přistoupili."

    FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)

    Branky: 2. Hála, 39. Hůlka.
    Rozhodčí: Všetečka - Paták, Žurovec - Adámková (video).
    ŽK: Vondra, Prekop (oba Bohemians).
    Diváci: 7561.

    Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Kaša (46. Řezník), Jemelka - Kopic (64. Vydra), Kalvach, Bucha (89. Květ), Mosquera (46. Vlkanova) - Chorý, Durosinmi. Trenér: Bílek.

    Bohemians: Soukup - Hůlka, Křapka, Vondra (74. Dostál) - Köstl, Jindřišek, Jánoš (57. Beran), Kovařík - Hála (85. Necid), Drchal (85. Mužík) - Puškáč (57. Prekop). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.