<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Skupina o titul | neděle 14/05/2023, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 5 812 diváků (92 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    V šesté minutě po standardce domácích se k míči dostal Petržela, nabral rychlost, přešel přes tři hráče Bohemians a z dálky se pokusil přelobovat vyběhnutého gólmana Jedličku, zamířil však nad. Ve 24. minutě domácí brankář vyrazil na roh Havlíkovu střelu zpoza šestnáctky. "Klokani" se k jedinému ohrožení Nguyena v prvním poločase dostali až v jeho závěru, jenže Kovařík z přímého kopu zamířil vedle.

    Do druhé půle brankář Valeš nahradil zraněného Jedličku. V 54. minutě se po Kalabiškově centru před branku odrazil míč od Vechety a skončil těsně vedle tyče. Hosté zatlačili Bohemians a Kalabiška dalším centrem opět našel Vechetu, ale jeho hlavičku zastavilo břevno.

    Vršovický celek poprvé vystřelil na Nguyena až v 82. minutě, Köstlovu střelu však hostující gólman zneškodnil. V závěru utkání Prekopovu ránu zastavil stoper Slovácka Hofmann. Bohemians neskórovali ani ve druhém utkání nadstavby, minule prohráli ve vršovickém derby na Slavii 0:6, čím vyrovnali svůj nejvyšší debakl v samostatné lize.

    "Klokani" neprohráli s týmem z Uherského Hradiště ani čtvrtý soutěžní duel v sezoně, poprvé ho však nezdolali. Svěřenci trenéra Veselého nenavázali v Ďolíčku na minulé čtyři výhry a v sezoně tam získali jen 23 z celkových 49 bodů. Slovácko vyhrálo jediný z posledních sedmi venkovních ligových duelů, ve čtyřech z posledních pěti ale bodovalo.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Byl to nervózní zápas, nebyl ani moc extra zajímavý pro diváka, protože vyložených šancí bylo jako šafránu. Bylo vidět, že týmu spolu hrají poněkolikáté v kratší době. Oba týmy na sebe byly dobře připravené z hlediska defenzivy a moc si toho nedovolily z hlediska ofenzivy. Opticky lépe působili hosté, to musím uznat. Na druhou stranu všechna snaha obou týmů končila u vápna. Na nás dolehla tíha utkání. Je vidět, že Slovácko je v tom kovanější a že si tyhle zápasy odžilo. Na mých klucích byla znát nervozita, i na hráčích, od kterých bych to nečekal. Těžko se nám do utkání dostávalo. Bylo by kruté vůči jednomu i druhému týmu, pokud by vyhrál. Byl to klasický remízový zápas, který lze vyhrát ze standardky, nebo z laciné chyby. Bylo cítit, že se oba týmy soustředí hlavně na to chybu neudělat. Na remízu jsme nehráli, nebylo to naše nastavení, ale bylo to zavřené z obou stran. Nikdo nechtěl udělat triviální chybu a nabídnout soupeři zadarmo vedení. Tím pádem to dopadlo zaslouženou remízou. Pravděpodobně se rozhodne až v posledním kole. Čtvrté místo je podle mě otevřené, do hry se dostala i Olomouc."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Od počátku utkání, až na pár pasáží, jsme byli aktivnějším celkem, který měl častěji v držení míč. To, co nás zlobí, je, že hrajeme po šestnáctku, a i když jsme se do šestnáctky dostali a měli jsme v ní pár závarů a dvě tři šance, buď to neproměníme, nebo nemáme kvalitu z hlediska posledních 20 metrů. Je znát, že jsme přišli o ofenzivní hráče, trápí nás to celou sezonu. Na gól se nadřeme. Nestačí ani tlak a to, že máte víc ze hry. Naopak u Bohemky, ať už z nakopávaných balonů nebo standardek, bylo vidět, že je v šestnáctce ohromně nebezpečná, že má hráče, kteří si umí najít prostor. Pracovali jsme ale v tomhle dobře. Dovolili jsme Bohemce minimum. Až na standardní situace a pár závarů si nepamatuju, že by měla vážnější věc. Byli jsme na utkání dobře připravení. Boj o čtvrté místo je pořád otevřený."

    Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0

    Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych - Orel (video).
    ŽK: Jindřišek, Köstl - Daníček, Trávník.
    Diváci: 5812.

    Bohemians: Jedlička (46. Valeš) - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (67. Beran), Kovařík - Matoušek (67. Hála), Prekop - Puškáč (57. Drchal). Trenér: Veselý.

    Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Sinjavskij, Havlík, Trávník, Kalabiška (90.+1 Holzer) - Mihálik (81. Juroška), Petržela (90.+1 Brandner) - Vecheta. Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.