<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | středa 26/04/2023, 17:30 | ADAX INVEST Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 4 118 diváků (38 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Třináctá Zbrojovka zůstala nejhorším domácím týmem sezony a čeká ji nadstavbová skupina o záchranu. Dvanáctí Jihočeši sice v nejvyšší soutěži venku nezvítězili podeváté za sebou, ale udrželi naději na účast v prostřední nadstavbové skupině o umístění.

    Jihočeši, kteří v neděli doma deklasovali Jablonec 5:1, z úvodní aktivity nic nevytěžili. Pak převzali iniciativu Brňané. Nejlepší ligový střelec Řezníček dvacátou branku v sezoně nevstřelil, protože jeho pokus nadvakrát zlikvidoval gólman Janáček. Neujala se ani šance agilního Alliho.

    Zbrojovka ale v 31. minutě už otevřela skóre. Po dlouhém nákopu Čavoš nepovedenou hlavičkou vyslal do úniku po křídle Ševčíka, který přízemní střelou překonal Janáčka. Dvacetiletý záložník na svůj devátý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže čekal deset zápasů od začátku února.

    Brněnskou pojistku mohl krátce po změně stran přidat Granečný, ale tvrdou ranou z dálky minul branku. Hosté ve druhé půli poprvé zahrozili v 61. minutě, kdy si míč po Čmelíkově centru málem srazil Souček do vlastní branky, ale gólman Berkovec včas zasáhl. O chvíli později českobudějovický Adediran trefil tyč.

    Domácí si dlouho bez větších problémů hlídali těsný náskok, ale Jihočeši se v závěru přece jen dostali do tlaku. V první minutě nastavení střídající Potočný neoslavil gólem úterní 32. narozeniny, protože jeho hlavičku po rohu zblízka reflexivně vyrazil Berkovec.

    České Budějovice zachránily remízu ve třetí minutě nastaveného času. V šestnáctce se dostal k zakončení Čermák a střelu zatočil do horního růžku. Záložník Dynama v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval podruhé. Jihočeské mužstvo tak prohrálo jediné z posledních sedmi ligových utkání v Brně.

    Ohlasy:

    Martin Hašek (trenér Brna): "Měli jsme velké personální těžkosti, v podstatě mimo hru čtyři stopery a museli jsme improvizovat. Dali jsme pěkný gól, bylo to dobře sehrané. Samozřejmě, že soupeř to měl na hlavě, ale nedoskočil. Ševčík zachoval mistrovský klid. Vyvíjelo se to jak v našich krásných snech, ale bylo tam hodně opatrnosti, nejistoty, získávali jsme málo odražených míčů. V závěru hrál soupeř vabank, ale nedohráli jsme situace, které se nám nabízely. Nezachovali jsme klid a za to jsme byli potom potrestáni. Nevím, jestli to ten hráč (Čermák) chtěl, nebo nechtěl. Pokud ano, tak to trefil fantasticky, ale nemluvil bych ani o gólové šanci. Mužstvo Zbrojovky ze sebe dneska vymačkalo všechno, co bylo v jeho silách. Byl jsem s nasazením a ochotou pracovat spokojený."

    Tomáš Zápotočný (asistent trenéra Č. Budějovic): "Vyrovnali jsme šťastným gólem, kluci ukázali nějaký charakter, vůli po gólu. Nám to tam padlo, je to trošku smutné pro Brno. Těžko říct, jestli je remíza spravedlivá. Mně se nelíbil první poločas z naší strany, dostávali jsme se pod tlak jenom naší laxností. Víc mi vadilo od našich zkušených hráčů, že tam trošku chybovali. Velmi laciný gól, který jsme obdrželi od Ševčíka, jsme vlastně Brnu darovali. Ptal jsem se Marcela (Čermáka), jestli to tak chtěl. Odpověděl mi, že ano, protože tam už neměl jiné možnosti, bylo moc hráčů ve vápně. Takže šťastný gól, ale chtěný."

    FC Zbrojovka Brno - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

    Branky: 31. Ševčík - 90.+3 Čermák.
    Rozhodčí: Křepský - Paták, Horák - Starý (video).
    ŽK: Řezníček - Čmelík, Čoudek, Čermák.
    Diváci: 4118.

    Brno: Berkovec - Nečas, Souček, Tijani, Granečný - Hrabina, Texl - Falta (74. Hladík), Ševčík (90.+1 Fousek), Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.

    Č. Budějovice: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík (64. Sluka), Čavoš (64. Zajíc), Hora, Hellebrand (82. Hais), Penner (74. Potočný) - Čermák - Adediran (74. Škoda). Trenér: Nikl.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.