<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo, Základní část | neděle 16/04/2023, 16:00 | ADAX INVEST Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 025 diváků (47 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Zbrojovka vyhrála po šesti kolech a v neúplné tabulce poskočila na jedenácté místo. Východočeši po třetí ligové prohře v řadě zůstali poslední o skóre za Zlínem.

    Hašek, který po minulém kole vystřídal na lavičce odvolaného Dostálka, udělal v sestavě několik změn. Tou nejvýznamnější bylo nezařazení Ševčíka do základní jedenáctky, jeho místo na postu ofenzivního záložníka zaujal Fousek.

    Brňané se do soupeře pustili s vervou a už v sedmé minutě mohl rozjásat publikum po Alliho křídelní akci Fousek, jenže vypálil těsně vedle.

    Na dlouhou dobu šlo o poslední možnost k otevření skóre. Pardubičtí dobře hlídali střed pole, bez problémů likvidovali i centry a postupně převzali iniciativu. V 19. minutě neuspěl se svou střelou Kostka, o pár minut později ani Hlavatý. V 35. minutě zablokoval Tijani další nebezpečný pokus Kostky.

    Mdlou Zbrojovku přišel po přestávce přece jen oživit s Hladíkem i Ševčík a efekt se dostavil okamžitě. Ševčík vybojoval ve 47. minutě u rohového praporku míč, Hladík jej poslal do vápna na Řezníčka, který nekompromisně skóroval.

    V 65. minutě mohl vyrovnat střídající Pikul střelou z hranice šestnáctky, ale Berkovec balon skvěle vytáhl nad břevno. Pardubice pak opět převzaly iniciativu, řadu centrů odvrátila obrana Brna, střela Janoška v 73. minutě skončila těsně nad.

    O tři minuty později si Řezníček našel ideální pozici v šestnáctce a po centru Falty hlavou navýšil vedení domácích. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů mu scházejí jen dvě trefy, aktuálně je na čísle 98. Pardubicím v této sezoně nasázel pět gólů, při říjnovém vítězství 3:1 na jejich hřišti zaznamenal hattrick. Tabulku střelců vede o šest zásahů před Chramostou z Jablonce a Van Burenem ze Slavie.

    Šanci na korekci měl v 85. minutě Hranáč, ale Berkovec míč vytáhl na roh. V nastavení snížil Krobot a pak hosté dokonce sahali po bodu, když sudí Orel pískl penaltu za kontakt Štěrby s Krobotem. Po kontrole u videa ji ale odvolal. Zbrojovka doma zvítězila po třech utkáních a už tam není nejhorším týmem v ligové sezoně.

    Ohlasy

    Martin Hašek (trenér Brna): "Je to psychologicky velmi důležitá výhra, ale nerodila se lehce. Měli jsme problémy se složením mužstva. Věděli jsme, že Pardubice musí vyhrát a my jsme za výhrou nespěchali. Po poločase jsme nasadili dva rychlé a čerstvé hráče, což se vyplatilo. Ševčík se až ráno dozvěděl, že nebude hrát, ale vzal to příkladně. Řezníček prokázal, jak je to cenný hráč pro tým. Bude mi ctí, až pokoří hranici 100 gólů v lize a pomůže nás zachránit. Za stavu 2:0 jsem si ještě nebyl jist, že je hotovo, ale v 90. minutě jsme nečekal, že nevyhrajeme. Když se šel sudí podívat na video, už se mi trochu ulevilo, ale byl jsem tak sestřelen, že mi teď padá hlava únavou. Ale jsem za tři body hrozně rád."

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Věděli jsme, že Brno má nového trenéra, ale my jsme se chtěli soustředit hlavně na sebe a na svůj výkon. Hodnotí se mi to těžce, první půli jsme měli pod kontrolou, ale projevila se naše největší slabina, a tou je koncovka, netrefujeme bránu a málo se do toho tlačíme. Rozhodl první gól, byla to nesmyslná chyba, při druhém dostal Řezníček moc prostoru. Porážíme se sami. Bylo to o šest bodů, věděli jsme to a o to je naše porážka těžší. Když sudí pískl penaltu, nastala euforie, mohli jsme jít pro bod. Ale já tyhle věci neřeším, protože je nemůžu ovlivnit. Když pak penaltu odvolal, tak asi nebyla. Nevzdáváme se, do konce je ještě osm kol."

    FC Zbrojovka Brno – FK Pardubice 2:1 (0:0)

    Branky: 47. a 76. Řezníček – 90.+3 Krobot.
    Rozhodčí: Orel – Horák, Leška – Machálek (video).
    ŽK: Pikul (Pardubice).
    Diváci: 5 025.

    Brno: Berkovec – Koželuh, Štěrba, Tijani, Granečný – Hlavica, Falta (90.+3 Blecha) – Nečas (46. Hladík), Fousek (46. Ševčík), Alli (90. Rogožan) – Řezníček. Trenér: Hašek.

    Pardubice: Nita – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Kostka (87. Sychra), Hlavatý, Janošek (78. Krobot), Darmovzal (56. Pikul) – Černý. Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.