<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | neděle 02/04/2023, 16:00 | epet ARENA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 17 288 diváků (94 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Hosty poslal do vedení nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček, ale domácí v rozmezí 20. až 24. minuty otočili skóre zásluhou Ladislava Krejčího mladšího a Jana Kuchty. Po přestávce zvýšil Tomáš Wiesner. Sparta doma v lize vyhrála osmý zápas v řadě a jako jediná na jaře ještě neprohrála. Navíc se ideálně naladila na středeční semifinále domácího poháru s Českými Budějovicemi.

    V sestavě Pražanů nechyběl český reprezentant Krejčí, jenž kvůli zdravotním problémům vynechal pondělní kvalifikační utkání o mistrovství Evropy na hřišti Moldavska. Na takřka zaplněnou Letnou přišlo 17.266 diváků. Po několikaměsíčním bojkotu podpořil Spartu i "kotel".

    V deváté minutě si domácí záložník Wiesner naběhl do vápna na Zeleného centr, ale ve výhodné pozici nikým neatakován ideálně nezakončil. Sparta hosty zatlačila, skóre však paradoxně otevřela v 17. minutě Zbrojovka. Falta odcentroval do vápna a Řezníček z hranice malého vápna z voleje překonal Kováře.

    Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž krátce působil ve Spartě, 17. gólem v ročníku nejvyšší soutěže vylepšil své střelecké maximum v jedné sezoně a tabulku kanonýrů vede o čtyři zásahy před slávistou Van Burenem. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů Řezníčkovi scházejí čtyři trefy, aktuálně je na čísle 96.

    Letenští odpověděli za necelé tři minuty, když Krejčí hlavou usměrnil Kairinenův roh na vzdálenější tyč. Kapitán Pražanů zaznamenal sedmou trefu v ligové sezoně, v říjnovém duelu v Brně se při výhře 4:0 prosadil dokonce dvakrát. Odchovanec Zbrojovky z úcty k bývalému týmu gól neslavil.

    Za další čtyři minuty domácí dokonali obrat. Sörensen přesným centrem našel před brankou Kuchtu a český reprezentant vstřelil 10. branku v ročníku nejvyšší soutěže.

    Atraktivní podívaná pokračovala. Hosté málem rychle odpověděli, jenže Alli po Sörensenově chybě nastřelil tyč. V 39. minutě se sparťané ocitli blízko třetímu gólu. Čvančara však ve skluzu neusměrnil Kuchtovu nahrávku do sítě, po zmatcích při odkopu sice míč přešel brankovou čáru, hostující obránce Hrabina však zasáhl Čvančarovu ruku, a gól proto neplatil.

    Sparta se dočkala čtyři minuty po přestávce. Krejčí nacentroval do šestnáctky a Wiesner se na zadní tyči hlavou nemýlil. Domácí záložník skóroval ve druhém kole po sobě a potřetí v ligové sezoně. Pražané v sedmém z posledních osmi kol vstřelili minimálně tři branky.

    Po téměř hodině hry mohl snížit Ševčík, Kovář ho však vychytal. Čvančara na druhé straně zakončil vedle.

    Sparta zdolala v lize Brno počtvrté za sebou při skóre 17:3. Zbrojovka nevyhrála venku v nejvyšší soutěži posedmé v řadě.

    Ohlasy:

    Brian Priske (trenér Sparty): "Rozhodně to nebyl náš nejlepší výkon v sezoně. Měli jsme potíže v hledání rytmu a automatismů, ať už v ofenzivě, tak v defenzivě. Nejdůležitější je vítězství. Z toho mám velkou radost stejně jako z mentality hráčů, kterou jsme ukázali po gólu na 0:1. Jako tým jsme na to odpověděli velmi dobře. To je velmi pozitivní stejně jako tři body před zaplněnou Letnou."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Do zápasu jsme vstupovali s určitým plánem, abychom soupeře udrželi od naší brány co nejdál. Ne ve všech situacích se nám to podařilo. Měli jsme i štěstí, že jsme šli do vedení, což nás velmi potěšilo. Byla to celkem povedená akce. Na druhou stranu nás mrzí rychle obdržené góly. Nejprve neuhlídaná situace při rohovém kopu a potom jednoduchý nákop do našeho pokutového území. To jsou chyby, které nás dneska bohužel potrestaly. Do druhého poločasu jsme měli zase plán, že bychom chtěli soupeře udržet minimálně co nejdéle na rozdíl jediné branky. Tento plán se bohužel po čtyřech minutách taky zhroutil. Potom jsme improvizovali. Zápas jsme odehráli celkem slušně, statečný výkon od všech hráčů, ale na body to dneska nestačilo."

    AC Sparta Praha - FC Zbrojovka Brno 3:1 (2:1)

    Branky: 20. Ladislav Krejčí II, 24. Kuchta, 49. Wiesner – 17. Řezníček.
    Rozhodčí: Radina – Kříž, Hrabovský – Berka (video).
    ŽK: Kairinen, Jankto, Sadílek – Hlavica, Divíšek, Šural.
    Diváci: 17 288.

    Sparta: Kovář – Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II – Wiesner (82. Mejdr), Sadílek, Kairinen (71. Laci), Zelený – Čvančara (71. Jankto), Kuchta (82. Mabil), Haraslín (56. Minčev). Trenér: Priske.

    Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Hlavica, Divíšek (85. Rogožan) – Texl, Falta – Alli, Ševčík (71. Fousek), Granečný – Řezníček. Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.