<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 18/03/2023, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 310 diváků (19 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Olomouci vyšel vstup do utkání a už ve třetí minutě se dostala do vedení, když prudký centr Slámy z přímého kopu obránce Karafiát tečoval hlavou za záda vlastního brankáře Šedy. Sigma byla v úvodních 30 minutách mírně aktivnější, z čehož pramenila ještě nepřesná střela Breiteho z hranice vápna a Chytilovo zakončení z úhlu do boční sítě.

    Poté se neujaly dalekonosné rány hostujícího Kubisty a domácího Vodháněla. Blízko k druhé brance Olomouce byl po signálu z rohového kopu Ventúra, jehož střelu z první zastavila až tyč Šedovy branky.

    Stejně úspěšně, jako vstoupila Sigma do prvního poločasu, začala i po změně stran. Pojistku ještě nepřidal Sláma, jehož hlavičku vyrazil Šeda na roh. Z něj už ale Olomouc udeřila. Premiérovou ligovou branku v dresu Hanáků vstřelil hlavičkující stoper Vraštil.

    Poté převzali iniciativu Mladoboleslavští, ale po centrech se postupně neprosadili Tomič, ani Kubista s Jawem. Olomouckého brankáře Macíka pak nepřekonal ani Kušej, jehož pokus z voleje nezamířil mezi tři tyče.

    V nastavení hlavičkoval střídající Škoda jen do středu branky a do náruče připraveného Macíka, který chytal v lize po zranění poprvé od loňského srpna. Olomouc doma protáhla ligovou sérii bez porážky na osm duelů a nad Boleslaví zvítězila teprve ve druhém z posledních osmi zápasů nejvyšší soutěže.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Z mého pohledu to dnes bylo velmi důležité utkání z pohledu závěrečného vývoje soutěže. Jsem proto rád, že jsme utkání zaslouženě zvládli, byť ve druhém poločase možná s ne takovou ofenzivní kontrolou a nebezpečností, jakou bych si představoval. O to lepší ale byla organizace hry a pracovitost hráčů směrem dozadu. Dnes byla naše defenziva lepší než ofenziva. Bylo evidentní, že hráči dnes upozadili svoje ega a individuální výkony ve prospěch týmového úspěchu. Je to vítězství týmu, který se obětoval a pohlídal si to. Klíčovou věcí jsou dnes standardní situace. Když nepočítám penalty, tak jsme z nich před dneškem nevstřelili žádnou branku a jsem moc rád, že jsme si tím dnes pomohli. Boleslav ukázala, že právem atakuje nejlepší šestku, ve druhém poločase měla mírnou herní převahu, ale kromě několika situací si žádnou vyloženou šanci nevytvořila."

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Utkání rozhodly standardní situace a úvody obou dvou poločasů, kdy jsme z nich dostali góly. Minulý týden jsme si s Libercem standardními situacemi pomohli, dnes toho využila Olomouc a podle toho se pak vyvíjelo celé utkání. První poločas nás Olomouc předčila v agresivitě, druhý poločas jsme byli lepší my, ale nic jsme z toho nevytěžili. Macík se vrátil do branky pro nás v blbou dobu a zachytal výborně. Dal si do rukavic magnety a pochytal všechno, co jsme tam dnes měli. Olomouc celkově velmi dobře bránila, byla lepší a vyhrála zaslouženě. Čekal jsem, že to bude oboustranně ofenzivnější zápas, ale nakonec to bylo spíš utkání o standardních situacích a brankářích."

    SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

    Branky: 3. vlastní Karafiát, 47. Vraštil.
    Rozhodčí: Orel – Ratajová, Žurovec – Starý (video).
    ŽK: Suchomel, Jawo (oba M. Boleslav).
    Diváci: 2 310.

    Olomouc: Macík – Pokorný, Vraštil, Sláma (89. Matoušek) – Navrátil, Ventúra (77. Zorvan), Breite, Pospíšil (89. Greššák), Vodháněl (65. Zifčák) – Růsek, Chytil (77. Zmrzlý). Trenér: Jílek.

    M. Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát, Suchý – Ekpai (55. Suchomel), Dancák (83. Škoda), Mareček (46. Matějovský), Fulnek (55. Tomič) – Kušej, Ladra (65. Skalák) – Jawo. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.