<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | neděle 19/03/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 019 diváků (75 % z kapacity 8 000)
    Rozhodčí: D. Starý - L. Machač, M. Podaný (V. Zaoral) | VAR: P. Orel | AVAR: D. Černý
    Video
    Reportáž

    Tým z Uherského Hradiště vyhrál čtvrté z posledních pěti ligových utkání a doma v nejvyšší soutěži neprohrál posedmé v řadě, z toho pošesté triumfoval. Slovácko, které má v neúplné tabulce k dobru z minulého týdne odložený zápas v Jablonci, se vrátilo na čtvrté místo. "Ševci" nezvítězili páté kolo za sebou a klesli na poslední místo.

    Do sestavy hostů se po dvouzápasovém trestu za vyloučení v duelu se Spartou vrátil Martin Fillo, ale na hřišti se ani neohřál. Už po minutě a půl hrubě a hlavně zbytečně na polovině hřiště fauloval Hofmanna. Sudí Starý mu nejprve ukázal jen žlutou kartu, ale po konzultaci s videorozhodčím Orlem jej vyloučil.

    Slovácko začalo početní výhodu zúročovat nejen trvalou územní převahou, ale i šancemi a v 16. minutě také gólem. Po chybě Bartošáka se zmocnil míče Petržela, přihrál Kim Sung-pinovi a korejský fotbalista si zapsal svůj první gól v nejvyšší soutěži.

    Navýšit skóre mohl znovu Kim Sung-pin, dále z hranice šestnáctky Reinberk a Sinjavskij, což plně odpovídalo domácímu tlaku, jemuž chyběla jen přesnější finální fáze. Naopak Zlín se k ní vůbec nedostal, neboť jeho pobyt na útočné polovině byl vzácností.

    Šance "Ševců" na bodový zisk vzala za své hned v úvodní minutě druhé půle. Po dlouhém pasu z hloubi pole našel Petržela volného Kim Sung-pina, jehož střela zaplula k tyči Rakovanovy branky.

    Zlín v deseti čelil víceméně permanentní převaze domácích, ale na rozdíl od první půle se několikrát dostal k možnosti zakončení. Jenže Čanturišvili ani Kozák skóre nezměnili.

    Naopak pohodu Slovácka dokumentovala spolupráce veteránů. Kadlec naservíroval míč Petrželovi a devětatřicetiletý záložník poslal míč nechytatelně do sítě. Druhou trefou v ligové sezoně stanovil konečný stav duelu.

    Slovácko doma v lize nad "Ševci" počtvrté za sebou zvítězilo, aniž by inkasovalo. Zlín jako jediný v sezoně nejvyšší soutěže dosud čeká na venkovní vítězství, od srpna 2021 tam nevyhrál 26 duelů v řadě.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Hned v úvodu nabral zápas jiný směr, než jsme čekali. Oslabení soupeře ve čtvrté minutě jsem neviděl jako výhodu. V první půli jsme sice dali gól. ale bylo tam moc nepřesností, nepřehrávali jsme nízký blok soupeře. Vyšel nám vstup do druhé půle, vytvářeli jsme tlak na soupeře, nedali jsme mu možnost hrát. Už po druhém gólu jsme si zápas dobře pohlídali."

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Zápas samozřejmě ovlivnilo rychlé vyloučení Filla. Hrozně to zkomplikovalo utkání, soupeř se dostal do vedení. Nevyšel nám vstup do druhé půle, ale zase jsme hráli proti mužstvu, které hraje o poháry. Slovácko mělo zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhrálo. Co se týče Filla, tak on sám musí vysvětlit, proč v takovém zápase udělá to, co udělal. Jasně se bavíme při přípravě, že to bude vyhecované, že nesmíme dostávat zbytečné karty. Je to pro mě záhada. Takový zkrat musíme řešit. Není normální, když se tak zkušený hráč nechá dvakrát po sobě takto vyloučit. Musím se sednout s vedením klubu, s médii to řešit nebudu. Věřil jsem ale tomu, že jako zkušený hráč dokáže mužstvu pomoct, ale dnes to bylo přesně naopak. Hrubě ovlivnil zápas, vůči kolektivu, vůči klubu, tomu nerozumím."

    1. FC Slovácko - FC Trinity Zlín 3:0 (1:0)

    Branky: 16. a 46. Kim Sung-pin, 69. Petržela.
    Rozhodčí: Starý - Machač, Podaný - Orel (video).
    ŽK: Hrubý (Zlín).
    ČK: 4. Fillo (Zlín).
    Diváci: 6019.

    Slovácko: Nguyen - Reinberk (76. Trávník), Hofmann, Kadlec, Doski (46. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Sinjavskij, Kim Sung-pin (73. Brandner), Petržela (85. Juroška) - Mihálik (73. Šašinka). Trenér: Svědík.

    Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba (64. Hellebrand), Hlinka (82. Slončík) - Fillo, Hrubý (46. Dramé), Čanturišvili (74. Fantiš) - Kozák (74. Balaj). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.