<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | neděle 05/03/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 512 diváků (44 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Svěřenci trenéra Martina Svědíka zvítězili po dvou soutěžních prohrách a v lize bodovali v šestém z posledních sedmi utkání. Naopak Středočeši nevyhráli páté z šesti jarních kol a patří jim osmá pozice.

    Slovácku, které jakožto obhájce trofeje vypadlo ve středu ve čtvrtfinále domácího poháru po prohře 1:2 s Bohemians 1905, se po třízápasovém disciplinárním trestu vrátil na lavičku Svědík. Duel byl pro něj o to významnější díky tomu, že Středočechy v minulosti vedl.

    Domácí se ujali vedení v 10. minutě. Rekordman v počtu ligových startů Petržela se před vápnem zbavil Šimka, Sung-pinova střela z otočky se od bránícího Kubisty odrazila na zadní tyč k Sinjavskému a ten v pádu s pomocí břevna dostal míč do sítě. Estonský reprezentant zaznamenal druhý gól v probíhající ligové sezoně.

    Ve 20. minutě po rohovém kopu domácí brankář Nguyen vyrazil Suchého pokus. O dvě minuty později ale po dalším Žitného rohu hosté srovnali. Míč se odrazil na hranici malého vápna k Jawovi a gambijský útočník ho ze vzduchu nekompromisně napálil pod břevno. V aktuálním ligovém ročníku se zapsal mezi střelce počtvrté, premiérově však v dresu Středočechů. Předchozí branky dal na podzim za Zlín.

    V závěru úvodního dějství útočník Slovácka Mihálik vypálil z otočky z nadějné pozice slabě a navíc vedle. V nastavení Havlíkovu dalekonosnou dělovku vytáhl gólman Mikulec na roh a po něm Mihálikovu hlavičku zastavil na brankové čáře stoper Šimek.

    Tým z Uherského Hradiště vstoupil aktivně i do druhé půle a odměnou mu bylo opět vedení. Sinjavskij nacentroval do vápna a Kadlec se hlavou nemýlil. Osmatřicetiletý stoper zaznamenal v české lize první trefu od 28. února 2021. Utkání se poté dohrálo bez větších šancí na obou stranách.

    Slovácko doma v lize neprohrálo pošesté za sebou, z toho popáté zvítězilo, a získalo tam 20 z celkových 35 bodů v sezoně. S Mladou Boleslaví bodovalo v osmém z posledních devíti duelů v lize.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Mohl bych říct, že jsme měli dobrý začátek, ale kolem páté minuty měla Boleslav dvě nebezpečné situace. Pak jsme se z toho dostali a dali jsme hezkou branku. Boleslav byla trochu v útlumu. Naší bolestí v posledních třech utkáních jsou standardní situace, zase jsme z toho inkasovali. Potom jsme byli 15 minut v útlumu. V útočné fázi jsme si nic nevytvořili a ztráceli jsme jednoduché balony. V poločase jsme si řekli, že musíme líp přistupovat k hráčům, ovládat střed hřiště a být nebezpeční směrem nahoru. Jsem rád, že hned od začátku druhého poločasu se to potvrdilo, šli jsme si za tím. Kromě standardek jsme Boleslav ve druhém poločase nepustili vůbec do ničeho. Po gólu na 2:1 jsme si to s přehledem pohlídali až do konce. Výhru beru jako zaslouženou, protože druhý poločas byl z naší strany kvalitnější. Jsem moc rád, že jsme to zvládli, protože jsme prohrávali v lize na Slavii a v poháru s Bohemkou."

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "V prvním poločase to byl vyrovnaný souboj. Měli jsme několik šancí, dobrých náběhů a akcí. Na začátku druhého poločasu jsme museli udělat vynucenou změnu po zranění Šimka, na jeho pozici jsme dali Marečka. Trochu nám to rozhodilo střed hřiště, takže nás tam Slovácko začalo přehrávat. Ve druhém poločase jsme nebyli tolik ve hře, hra byla na můj vkus rozhodčím strašně rozkouskovaná na obě strany. Navíc jsme hráli na zatím nejhorším hřišti, fotbal byl hodně neurovnaný, což Slovácku, kór po vedení na 2:1, vyhovovalo, protože je to soubojové mužstvo. Přetlačilo nás a zaslouženě vyhrálo."

    1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

    Branky: 10. Sinjavskij, 54. Kadlec – 22. Jawo.
    Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Matoušek – Starý (video).
    ŽK: Trávník – Suchomel, Mašek, Mareček.
    Diváci: 3 512.

    Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski – Daníček, Havlík – Sinjavskij, Kim Sung-pin (65. Trávník), Petržela (76. Vecheta) – Mihálik (89. Kalabiška). Trenér: Svědík.

    Mladá Boleslav: Mikulec – Šimek (46. Ladra), Karafiát, Suchý – Tomič, Kubista (63. Matějovský), Mareček, Žitný (70. Dancák), Suchomel – Jawo (62. Mašek), Kušej (79. Ekpai). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.