<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | neděle 26/02/2023, 15:00 | Fortuna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 15 619 diváků (81 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slávisté částečně napravili minulou remízu 1:1 v Teplicích, vyhráli podeváté z posledních 10 kol a dál vedou soutěž o dva body před mistrovskou Plzní. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský prožil povedený 250. zápas v roli ligového kouče a dostal od svých svěřenců ideální dárek k pondělním 47. narozeninám. Slovácko po pěti kolech nebodovalo, na jaře poprvé inkasovalo a na čtvrtém místě má tříbodový náskok před pátou Olomoucí.

    Trpišovský udělal hned šest změn v základní sestavě oproti utkání v Teplicích. Poprvé v soutěžním duelu nastoupili za Pražany od začátku záložníci Hronek a Zafeiris. Slovácku znovu chyběl na lavičce hlavní trenér Svědík, který si odpykal druhu část ze třízápasového disciplinárního trestu a zastoupil ho asistent Mucha.

    Domácí favorit začal aktivněji a brzy otevřel skóre. Střelu Davida Juráska z 11. minuty ještě srazil obránce po roh, ale po něm už slávisté udeřili. Na Zafeirisův centr si naskočil nikým nehlídaný Olayinka a hlavičkou k tyči překonal Nguyena. Slovácko na jaře v pátém kole poprvé inkasovalo a v lize dostalo gól po 435 minutách.

    Ve 30. minutě po závaru zblízka nedotlačil míč za Nguyen agilní David Jurásek. Pražané ve zbytku první půle kontrolovali hru a hosté poprvé zahrozili až těsně před pauzou, kdy brankář Kolář vyrazil na roh Havlíkovu přízemní střelu zpoza vápna.

    Po hodině hry mohli domácí zvýšit. Po Douděrově akci zakončoval střídající Lingr, ale za Nguyena zasáhl obránce. Vršovičtí i po změně stran kontrolovali průběh a z trvalé převahy přidali pojistku v 73. minutě. Po dalším rohu propadl míč k Holešovi a jeho střílený centr z úhlu umístil zblízka do sítě Olayinka.

    Nigerijský křídelník zaznamenal dva góly v jednom utkání české ligy podruhé v kariéře, polepšil si na osm branek v tomto ročníku nejvyšší soutěže a už překonal své sezonní maximum. Slavia vyhrála osmý z posledních devíti domácích ligových duelů se Slováckem.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Věděli jsme, jak náročný zápas nás čeká. Soupeř hraje dobře, měl dobré poslední výsledky, nedostává góly. Zápasy s ním jsou vždy složité, proto jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body, měli jsme z toho velký respekt. V utkání nebylo žádné vážnější ohrožení brány, kromě standardních situací. Výkon byl týmový, zodpovědný, oproti minulému zápasu jsme byli hodně silní na ose a ve středu hřiště, kde jsme dobře vykrývali a drželi prostory, vyhrávali jsme soustu soubojů a měli odražené míče. Že byl tým silný vycházelo hodně ze středu hřiště, souhra do defenzivy byla velice dobrá, nepropadávali jsme. Směrem nahoru si proti Slovácku není jednoduché vytvořit šance, jsou kompaktní, zkušení. Hráči si umí na hřišti vyhovět, nedělají taktické chyby. Nám do ofenzivy pomohla standardka a některé situace z pravé strany. Byla škoda, že se nám některé věci nepodařilo z těch nadějných pozic dotáhnout. Je to vítězný zápas se soupeřem, který nikdy nedává nic zadarmo, jsem rád, že jsme to přesvědčivě zvládli. Jsme také rádi za kulisu, která byla, byl to zápas se špičkovým týmem, což ukázal na podzim v Evropě a ukazuje to i v lize. Výkon od nás musel být kvalitní po všech stránkách, abychom zápas zvládli."

    Josef Mucha (asistent trenéra Slovácka): "Rozhodla naše malá produktivita. V defenzivě jsme kromě standardek problém neměli, ale v ofenzivě jsme byli skoro bezzubí. Byli jsme málo agreisvní. Nepodrželi jsme nahoře balon. Myslím, že nás to nezabrzdí. Máme natolik silné a zkušené mužstvo, že nás jedna porážka nezlomí. Navíc ve středu máme další zápas."

    SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

    Branky: 12. a 73. Olayinka.
    Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Kříž - Petřík (video).
    ŽK: Kalabiška, Brandner (oba Slovácko).
    Diváci: 15.619.

    Slavia: Kolář - Douděra, Ogbu, Ousou, D. Jurásek - Holeš, Zafeiris - Schranz (71. Oscar), Hronek (57. Lingr), Olayinka (82. Jurečka) - Tecl (57. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (84. Kudela) - Daníček - Petržela (57. Brandner), Trávník (57. Šašinka), Havlík, Doski (84. Juroška) - Vecheta (68. Sinjavskij). Trenér: Mucha.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.