<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 18/02/2023, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 458 diváků (15 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Hanáci i ve čtvrtém jarním kole remizovali, v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bodovali a v neúplné tabulce poskočili na páté místo. Liberec nevyhrál ani třetí letošní domácí ligové utkání a z osmého místa dál ztrácí na soupeře dva body.

    Slovanu ze zdravotních důvodů scházelo několik hráčů a na pozici pravého halfbeka netradičně nastoupil Ghali. Domácí vyrukovali v obvyklém rozestavení s třemi stopery, naopak Sigma tentokrát v úvodu vsadila na pro ni poslední dobou nezvyklý čtyřobráncový systém.

    Severočeši v předchozím kole při domácí porážce 0:1 se Slováckem doplatili na zahazování šancí, dnes ale udeřili už po minutě a půl. Sláma odvrátil rohový kop jen za vápno, odkud se položil do míče Tupta a povedeným volejem otevřel skóre.

    Na opačné straně Chytilovu přízemní střelu k tyči vytáhl brankář Vliegen. Ve 14. minutě Preislerův centr z úhlu překvapivě skončil na břevně hostující branky a po odraženém míči se zblízka neprosadil Olatunji.

    Ve 20. minutě Hanáci srovnali. Vliegen ve vápně fauloval Navrátila a Chytil penaltu s přehledem proměnil. Reprezentační útočník potvrdil sedmou brankou v ligové sezoně pozici nejlepšího týmového střelce.

    Olomoučtí už v úvodním dějství přišli o zraněného útočníka Růska, kterého v 36. minutě vystřídal Matoušek. V nastavení první půle Vraštil po odehrání míče ostře fauloval domácího Ghaliho a sudí Křepský ho nejprve rovnou vyloučil. Po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu ale svůj původní verdikt přehodnotil a olomouckému stoperovi udělil jen žlutou kartu.

    Po přestávce trenér Sigmy Jílek poslal na trávník Poulola místo Zifčáka a změnil rozestavení na tři stopery. V 53. minutě zahrál domácí Prebsl ve vápně rukou, pokutový kop se ale nepískal. Za dvě minuty už Sigma otočila stav. Na Slámův centr z levé strany si naběhl Navrátil a zblízka překonal Vliegena. Bývalý hráč Slovanu skóroval v jarní části sezony podruhé.

    V 68. minutě hlavičkoval po rohu Valenta jen do Trefila a navíc se bolestivě srazil s hostujícím Chytilem, který chvíli nato musel střídat. Severočeši zvyšovali tlak a na konci 78. minuty vyrovnali. Zpoza vápna napřáhl Červ a střelou do středu branky pod břevno překonal Trefila. Domácí záložník se stejně jako Navrátil prosadil na jaře podruhé.

    Liberec se tlačil za vítězným gólem, hosté už ale odolali. Olomouc se Slovanem bodovala podesáté z posledních 11 vzájemných ligových duelů, na konci listopadu s ním ale prohrála 1:4 v domácím poháru. Severočeši zvítězili v jediném z posledních pěti kol.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Myslím, že nakonec je remíza zasloužená a spravedlivá. Utkání bylo z naší strany nahoru dolů. Dali jsme branku, která nám ale spíše ublížila. Pak jsme 20 minut dělali vše špatně a soupeř měl dvě tři gólovky. Ještě jsme je přežili, ale nabídli jsme soupeři po velké chybě penaltu. Pak jsme změnili rozestavení a druhá část první půle vyzněla spíše trošku pro nás. Nicméně na začátku druhé půle jsme dostali druhou branku, která určila ráz zbytku zápasu. Cením si toho, že jsme šli za vyrovnáním, dnes nám pomohla střídání. Po vyrovnání jsme byli my těmi, kteří chtěli více vyhrát, ale bohužel už jsme další branku nepřidali."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Z mého pohledu dramatické a vyrovnané utkání. Pro diváky bylo zajímavé, byly v něm zvraty. Myslím, že byly pasáže, kdy měl navrch Liberec, pasáže, kdy jsme měli navrch my. Konečná remíza odpovídá průběhu na hřišti, ale jsem trochu zklamaný, byť musím respektovat sílu Liberce. Ve chvíli, kdy jsme dali na 2:1, jsem věřil, že to už zvládneme. Liberec jsme do ničeho nepouštěli. Škoda laciného gólu na 2:2, byla to střela na střed branky."

    FC Slovan Liberec - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:1)

    Branky: 2. Tupta, 78. Červ - 20. Chytil z pen., 55. Navrátil.
    Rozhodčí: Křepský - Dobrovolný, Vyhnanovský - Starý (video).
    ŽK: Vliegen - Breite, Vraštil, Zlatohlávek.
    Diváci: 1458.

    Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Ghali (46. Rondič), Valenta (90.+1 Varfolomejev), Červ (90.+1 Polyák), Preisler - Frýdek (60. Doumbia), Tupta - Olatunji (60. Kozák). Trenér: Kozel.

    Olomouc: Trefil - Zifčák (46. Poulolo), Vraštil, Beneš, Sláma (83. Zmrzlý) - Ventúra (71. Greššák), Breite - Navrátil, Růsek (36. Matoušek), Zorvan - Chytil (71. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.