<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 28/01/2023, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 714 diváků (34 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    "Zápas nesl všechny znaky začátku sezony po zimní přípravě. Budějovice dobře bránily, my je museli dobývat. Jsme rádi, že jsme první zápas zvládli," řekl na tiskové konferenci trenér domácích Martin Svědík.

    "Byly tam věci, s nimiž jsem byl spokojen, ale na spoustě dalších musíme ještě zapracovat. Jeli jsme sem s cílem uspět, ale proti silnému Slovácku se to nepovedlo," konstatoval Nikl.

    V šesté minutě nabídl faulující Hora domácím možnost trestného kopu z 20 metrů. Havlík ji ale nevyužil a poslal míč nad břevno. Na delší dobu to byla jediná střelecká příležitost Slovácka.

    Budějovice nepřijely pouze bránit, aktivním napadáním znemožňovaly domácím rozehrávku a mohly být odměněny i gólem. Ve 12. minutě zachytil Hora špatný odkop Filipa Nguyena z prostoru mimo velké vápno, z voleje z 35 metrů vypálil na prázdnou branku, ale Kadlec míč těsně před čárou odkopl.

    "Káca (Kadlec) byl hodně rychlý a zachránil to," uvedl Ngyuen. "Doufal jsem, že už to bude gól a že to tam spadne," prohlásil hostující záložník Patrik Hellebrand, který na Slovácku tři roky hrál.

    Vyrovnaná partie se odehrávala i v dalším průběhu první půle. Ve 28. minutě střílel ve slibné pozici těsně vedle Kohút. Na druhé straně obrana Slovácka zblokovala pokus Hellebranda, těsně mimo skončila i hlavička Kalabišky.

    Bojovný duel pokračoval i po přestávce. Dvakrát se o první gól utkání hlásil Reinberk, nejprve byla jeho střela zblokována a podruhé jej vychytal Janáček. Domácí hru oživil příchodem Korejce Kim Sung-pina, který připravil tutovku Vechetovi, jehož pokus zastavili až těsně před branou obránci Dynama.

    V 70. minutě rozveselil zmrzlé tribuny střídající Holzer. Naběhl si za obranu na měkký centr Havlíka a zblízka otevřel skóre. "Obránce mě neviděl a já jsem se dostal před něj, pak už to byl lehký úkol," popsal Holzer rozhodující akci zápasu.

    Hosté se nevzdali, v posledních minutách se snažili o tlak, jenže zkušený domácí tým výhru uhájil. V nastavení trefil ještě Kim Sung-pin tyč. Svěřenci trenéra Svědíka neprohráli s Jihočechy pátý z posledních šesti ligových duelů.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas nesl všechny znaky prvního zápasu po zimní přípravě. Chyběla mi větší sehranost i vyhranost, tím pádem jsme soupeře nedostali pod tlak tak, jak jsme chtěli. Zatrnulo mi ve 13. minutě, kdy Ngyuen namazal Horovi, ale Kadlec za něj zaskočil. V poločase jsme si něco řekli, a to se projevilo od vystřídání po hodině hry. Trpělivě jsme pracovali dál, po gólu jsme měli ještě jednu šanci. Jsem rád, že jsme to zvládli vítězně, protože Budějovice dobře bránily a bylo to o dobývání jejich obrany."

    Marek Nikl (trenér Č. Budějovic): "Nehodnotí se mi to dobře, protože jsme prohráli. Chtěli jsme zápas zvládnout a pokusit se tady vyhrát, to byl náš hlavní cíl. Chtěli jsme hrát aktivně, vysoko a presovat, některé věci tam byly od nás celkem zajímavé, na dalších musíme ještě zapracovat, protože neklapou podle našich představ. V příštích zápasech budeme určitě lepší. Dnes to bohužel nestačilo, Slovácko je kvalitní, silný tým. Rozhodl jeden gól, před ním jsme měli zachytit zárodek akce a nenechat domácí odcentrovat."

    1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

    Branka: 70. Holzer.
    Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Pečenka.
    ŽK: Vecheta, Kadlec - Hora, Králik, Broukal.
    Diváci: 2714.

    Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (77. Duskí), Kohút (62. Kim Sung-pin), Brandner (62. Holzer) - Vecheta (88. Šašinka). Trenér: Svědík.

    Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Skovajsa - Čolič, Čermák, Hellebrand (79. Matoušek), Hora - Potočný (88. Hais), Zajíc (62. Adediran). Trenér: Nikl.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.