<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 28/01/2023, 18:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 7 126 diváků (57 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Pražané nedokázali naplno využít odpolední porážky obhájce titulu z Plzně a na vedoucí Viktorii ztrácejí z třetího místa v tabulce šest bodů. V neděli se může do čela soutěže dostat Slavia. Sparta ztratila body po třech kolech a na Hané v lize nezvítězila popáté z posledních šesti duelů. Sigma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohrála a je pátá.

    Oba týmy podle očekávání nastoupily v rozestavení s třemi stopery. Do sparťanské základní sestavy se nedostala ani jedna ze zimních posil, poprvé od 8. října naskočil do soutěžního zápasu uzdravený letenský kapitán Ladislav Krejčí mladší.

    Pražané udeřili hned ze své první velké šance. Čvančara v 10. minutě po Haraslínově přihrávce napřáhl z hranice vápna a přízemním pokusem s pomocí tyče překonal Trefila. Šestým gólem potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce v ligové sezoně. Už ve 13. minutě musel kvůli zranění střídat hostující stoper Sörensen, jehož nahradil mladík Vydra.

    Hanáci se snažili o vyrovnání, ale do výrazné šance se jim nedařilo dostat ani po sérii rohů po půlhodině hry. Naopak v 41. minutě po rychlém brejku přepadl přes domácího brankáře Trefila Haraslín a sudí Zelinka nařídil penaltu pro Spartu. Po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru ale svůj verdikt změnil a letenskému křídelníkovi udělil žlutou kartu za simulování.

    Chvíli nato bylo s hosty ještě hůře. Růsek v úvodní nastavené minutě první půle ve vápně vyhrál hlavičkový souboj s Panákem a Navrátil v akrobatické pozici zády k brance obloučkem překonal Kováře. Sparťanský gólman si na balon lehce sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Pražané v lize inkasovali po 360 minutách.

    Šest minut po pauze si mohli vzít sparťané vedení zpět, Kuchtovu hlavičku ale zblokoval obránce těsně nad. Na opačné straně v dobré palebné pozici špatně trefil míč Breite. V 58. minutě museli Pražané podruhé kvůli zranění střídat, po Vraštilově nešťastném úderu na zemi do hlavy opustil střelec vedoucí branky Čvančara trávník na nosítkách a do hry se dostala zimní posila Mabil.

    Australský účastník nedávného mistrovství světa hru Letenských rozhýbal. V 90. minutě špatně odhadl jeho centr z rohu brankář Trefil, ale domácí se štěstím odolali. V dlouhém nastavení trvajícím nakonec 11 minut mohly udeřit oba týmy. Nejprve po dvou rozích neuspěli domácí, ještě blíže byla Sparta, ale Haraslín v akrobatické pozici minul a Panák zblízka v závěru hlavičkou trefil jen tyč.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Sparta je kvalitní soupeř, bod určitě bereme. Z mého pohledu byl zasloužený. Byť jsem si vědom toho, že Sparta mohla v závěru utkání rozhodnout a strhnout na svoji stranu, tak ve mně převládá pocit, že jsme v kontextu celého zápasu byli o kousek lepším týmem. Důvod, proč jsme ho nedohráli do vítězného konce, byla naše finální fáze a svým způsobem i efektivita. Měli jsme tři střelecké pokusy po odraženém míči ve druhém poločase, minimálně jedna střela by měla ohrozit brankáře soupeře. Vše ale šlo na tribunu."

    Brian Priske (trenér Sparty): "Bod je asi maximem. Olomouc měla dobrý herní plán, víme, že je to tady vždy náročné. V první půli jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Měli jsme dobrou přípravu, chtěli jsme tu vyhrát. Po dobrém začátku, který jsme měli, jsme doufali ve víc než remízu. Dali jsme brzy gól, ale pak jsme byli příliš pasivní a dostali podělaný gól těsně před přestávkou. V první půli jsme byli příliš hektičtí, ztráceli jsme balony. Druhá půle byla trochu lepší. Kdybychom měli trochu víc štěstí, mohli jsme na konci dát gól po Panákově šanci."

    SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 1:1 (1:1)

    Branky: 45.+1 Navrátil - 10. Čvančara.
    Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Podaný - Petřík (video).
    ŽK: Trefil, Zifčák, Vraštil - Haraslín, Vydra, Friis (asistent trenéra).
    Diváci: 7126.

    Olomouc: Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil - Zifčák, Breite, Ventúra (86. Vodháněl), Zmrzlý (90.+10 Zlatohlávek) - Navrátil (63. Zorvan) - Růsek (86. Spáčil), Chytil. Trenér: Jílek.

    Sparta: Kovář - Vitík, Panák, Sörensen (13. Vydra, 76. Kamenovič) - Wiesner (76. Mejdr), Sadílek, Ladislav Krejčí II, Zelený - Čvančara (58. Mabil), Haraslín - Kuchta (76. Minčev). Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.