<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | neděle 29/01/2023, 18:00 | Letná | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 237 diváků (72 % z kapacity 5 898)
    Rozhodčí: L. Szikszay - P. Caletka, M. Volf (V. Zaoral) | VAR: T. Klíma | AVAR: J. Hurych
    Video
    Reportáž

    Hosté z Ostravy měli výraznou převahu v hledišti, ale na hřišti patřil úvod Zlínu. Hned ve druhé minutě vyzkoušel domácí Fantiš pozornost brankáře Laštůvky střelou z dálky a Bartošák z levé strany poslal do šestnáctky dva nebezpečné centry.

    Slezanům na hrotu chyběl jejich nejlepší střelec Almási, který se v přípravě zranil. V koncovce se ho snažil nahradit záložník Plavšič, který během prvního poločasu třikrát zaměstnal brankáře Rakovana.

    Pět minut před přestávkou do té doby téměř neviditelný útočník Klíma využil prvního zaváhání zlínské obrany a po Miškovičově přihrávce zblízka vstřelil svůj čtvrtý gól v ligovém ročníku. Povzbuzený Baník vzápětí zaútočil znovu, Kaločova povedená střela z dálky ale gólmana nepřekvapila.

    Hned po změně stran mohl zvýšit Kuzmanovič, ale Rakovan svůj tým znovu podržel. Srbský záložník pak promarnil další vyloženou šanci pojistit vedení a ostravský tým to mohlo mrzet.

    V 57. minutě totiž Čanturišvili vystřelil z otočky a míč se od Kozákových prsou odrazil do Laštůvkova protipohybu. Někdejší král ligových střelců tak k jednomu podzimnímu gólu v dresu Slovácka přidal hned v premiéře ve Zlíně druhý.

    Čtvrt hodiny před koncem bylo utkání na několik minut přerušeno, protože pyrotechnika z ostravského sektoru zahalila hřiště mlhu. Po nucené přestávce se už skóre nezměnilo ani v šestiminutovém nastavení, přestože o šance před oběma brankami nebyla nouze.

    Střídající Vukadinovič mohl hned po svém příchodu na hřiště strhnout vedení na zlínskou stranu, ale Laštůvka ho zastavil. Na druhé straně se dvakrát vytáhl Rakovan při vyložených šancích Miškoviče. Slovenský gólman tak měl největší podíl na prvním bodu "Ševců" po čtyřech porážkách. Baník v lize neprohrál se Zlínem poosmé za sebou, na hřišti soupeře počtvrté v řadě remizoval.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Do 60. minuty bylo utkání vyrovnané. Hráli jsme zodpovědně, gól, který jsme dostali, byl po našem nedůrazu. V závěru naše tempo bylo náročnější, než jsme si představovali. V kvalitě jsme posledních dvacet minut zaostávali. Baník měl dvě stoprocentní příležitosti, Rakovan nás dvakrát podržel. Vzhledem k tomu je pro nás bod cenný. Kozák bojoval, snažil se, dal gól, i šťastné góly patří k fotbalu. Ukázali jsme srdce, doufám, že se nám to vrátí. Vypsal jsem proti Baníku speciální prémii za vítězství. Nevím, jestli teď půjdeme na 50 procent, spojíme to s mým zápisným, aby hráči byli spokojeni."

    Pavel Hapal (trenér Ostravy): "Celý zápas jsme měli relativně pod kontrolou. Na druhou stranu jsme si v prvním poločase nic nevypracovali, i když jsme dali gól. První půle byla promarněná. Mrzí mě inkasovaný gól, byl hloupý, bylo to po jediné šanci soupeře. V závěru jsme měli tři stoprocentní šance, hlavně Miškovič, který jinak odehrál dobrý zápas, ale vychytal nás brankář. Převládá lehké zklamání, měli jsme tady vyhrát, ale co se týká nasazení a bojovnosti, to tam bylo. Jen chyběla kvalita v koncovce. Zápasu chyběla lehkost, hrát ligu v lednu v tomhle počasí a na tomhle terénu, nevím, nejsme na to připraveni. Trénujeme jen na umělé trávě."

    FC Trinity Zlín - FC Baník Ostrava 1:1 (0:1)

    Branky: 57. Kozák - 41. J. Klíma.
    Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Volf - T. Klíma (video).
    ŽK: Cedidla, Fillo, Fantiš, Bartošák - Kuzmanovič, Fleišman.
    Diváci: 4237.

    Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák - Didiba, Hlinka - Fillo (64. Janetzký), Fantiš (81. Vukadinovič), Čanturišvili - Kozák (81. Balaj). Trenér: Vrba.

    Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč, Miškovič (90.+3 Šín) - Cadu (85. Jaroň), Kuzmanovič (74. Buchta), Plavšič (90.+3 Šehič) - J. Klíma (74. Tijani). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.