<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | neděle 30/10/2022, 15:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • (o přestávce) Jaroslav Veselý (trenér)
    • Bez karet

    Návštěva: 6 088 diváků (97 % z kapacity 6 300)
    Rozhodčí: T. Klíma - J. Kubr, J. Kříž (M. Kvítek) | VAR: O. Berka | AVAR: J. Pečenka
    Video
    Reportáž

    Slavia v nejvyšší soutěži porazila Bohemians počtvrté z posledních pěti zápasů. "Červenobílí" v lize vyhráli potřetí za sebou a z druhého místa tabulky nadále ztrácejí čtyři body na obhájce titulu z Plzně, který má utkání k dobru. Bohemians v posledních třech kolech nezvítězili, dvakrát za sebou nebodovali a propadli se na šestou příčku. "Klokani" potvrdili, že se jim aktuálně v Ďolíčku nedaří, jako domácí tým tam v této ligové sezoně získali jen tři z 19 bodů.

    Trenér Slavie Trpišovský tři dny po čtvrteční výhře 1:0 na půdě Ballkani v Evropské konferenční lize zvolil rozestavení s dvěma útočníky Jurečkou a Teclem, který často operoval na pozici podhrota. Kouč Bohemians Veselý udělal několik změn v sestavě. V brance poprvé v ligové sezoně dostal šanci Bačkovský, na stoperu místo Hůlky nastoupil Krch a jen na lavičce začal Kovařík.

    "Klokani" vstoupili do utkání ideálně. Slávisté na začátku druhé minuty odvrátili míč jen těsně za vápno a Květ z voleje přesnou střelou k tyči překonal gólmana Koláře. Domácí záložník skóroval už poosmé v ligovém ročníku.

    Slávistům trvala odpověď jen přes minutu. Masopustův centr na zadní tyč vrátil před branku David Jurásek a Olayinka zblízka tečoval míč mimo dosah Bačkovského. Nigerijský křídelník si připsal 30. gól v české lize. Olayinka mohl v osmé minutě otočit stav, ale sám před Bačkovským neuspěl. Agilní Nigerijec pak v další nadějné pozici hlavou těsně minul.

    Ve 23. minutě po zákroku Hromady upadl ve vápně Prekop a videorozhodčí Berka po přezkoumání situace vyzval sudího Klímu, aby se na souboj podíval ze záznamu. Hlavní arbitr i po kontrole u monitoru trval na svém a penaltu pro domácí nenařídil.

    O chvíli později se Bohemians zlobili na Klímu ještě víc. Po následné akci upadl v šestnáctce po souboji se stopery Křapkou a Krchem hostující Jurečka a hlavní arbitr bez váhání nařídil pokutový kop. Videorozhodčí Berka se zřejmě domníval, že šlo o chybu, znovu vybídl Klímu k přezkoumání situace u monitoru, ale sudí znovu svůj původní verdikt potvrdil. Jurečka se z penalty nemýlil a navázal na branku z minulého kola v derby.

    V závěru nastavení první půle trefil Dostál střelou nejspíš mířící do branky Ousoua, Klíma ale pokutový kop nenařídil, neboť měl slávistický stoper ruku u těla. Bohemians nesli verdikty rozhodčího velmi nelibě a po poločasovém hvizdu dostal jejich kouč Veselý za protesty žlutou kartu.

    Po změně stran "Klokani" vstoupili náporem, do gólových šancí je ale favorit nepouštěl. Po prostřídání slávisté otupili domácí tlak a v 76. minutě si pojistili náskok. Po přečíslení se prosadil střídající Lingr, byť si Bačkovský na střelu sáhl. Asistenci si připsal Olayinka, který za chvíli svůj povedený výkon korunoval svým druhým gólem v utkání, když zakončil kombinaci do odkryté branky.

    "Červenobílým" pak další Lingrovu trefu sebral těsný ofsajd a střídající Sor mířil vedle. Na druhé straně zasáhl proti Kovaříkově pokusu z přímého kopu Kolář. Slávisté zůstali jediný gól od zopakování loňské výhry v Ďolíčku 5:1. Hosté potvrdili, že mají nejlepší ofenzivu soutěže, v ligové sezoně dali už 44 branek. Slávisté se zároveň ideálně naladili na čtvrteční závěrečný duel skupiny Konferenční ligy se Sivassporem.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Viděli jsme velmi divoké utkání. Skvěle jsme do utkání vstoupili, bohužel radost nám vydržela jen pár vteřin. I tak mělo utkání skvělé tempo, oba týmy hrály na vítězství. Pak do toho necitlivě vstoupil VAR (videorozhodčí). Opakuje se to, trvá to strašně dlouho, úplně tím znehodnotili zápas. Nechci v tom hledat chybu, hledám ji u nás, že jsme neměli dostat gól na 1:1. Ale za mě je z toho ohromná pachuť. Jestli byla jednu penalta na jedné straně, měla být i na druhé. Viděl jsem teď, že tam pro nás možná měly být dokonce dvě penalty. Střela letěla na bránu, jasná ruka. V druhém poločase jsme měli na to vstřelit branku na 2:2. Bylo to o tom, jestli dáme na 2:2, nebo soupeř na 1:3. Stalo se to druhé. Mrzí mě čtyři obdržené branky, které znehodnotily utkání. Nebyl to určitě zápas na 1:4. Viděl jsem záběry a čtvrtý gól byl z ofsajdu. Prohráli jsme si to sami, ale nebudu kolem toho chodit jako kolem horké kaše. Za mě dvě neregulérní branky, minimálně jedna nebo spíše dvě penalty pro nás. Slavia je kvalitní tým, ale myslím, že takovouhle pomoc nepotřebuje."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Byl to zajímavý zápas. Padlo pět gólů, hrálo se v dobrém tempu, bylo se na co dívat. Musím pochválit naše mužstvo, protože jsme podali velmi dobrý výkon proti houževnatému soupeři. Z první situace jsme prohrávali 0:1 a vstup do zápasu byl pro nás těžký, ale tým na to skvěle zareagoval. Hned jsme vyrovnali a měli jsme řadu dalších příležitostí. Po přestávce Bohemka zintenzivnila tlak, dobře jsme bránili předbrankový prostor. Musím pochválit i střídající hráče, kteří nám přinesli rychlý přechod a kvalitu směrem nahoru. Myslím, že třetí gól to zlomil, pak se nám podařilo dát ještě čtvrtý gól. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Není tu jednoduché prostředí, Bohemka teď hraje výborně. V zahraničí se volá k videu jen na zjevné pochybení, všude ve velkých ligách platí hlavně rozhodnutí na hřišti. Tady se hraje dobrý fotbal a pak se na pět minut zastaví. Jsou to těžké situace pro rozhodčí, ale nemělo by se do toho tolik vstupovat."

    Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 1:4 (1:2)

    Branky: 2. Květ - 3. a 79. Olayinka, 30. Jurečka z pen., 76. Lingr.
    Rozhodčí: Klíma - Kubr, Kříž - Berka (video).
    ŽK: Veselý (trenér, Bohemians).
    Diváci: 6088.

    Bohemians: Bačkovský - Köstl, Křapka, Krch - Dostál (72. Hála), Jindřišek, Petrák (46. Kovařík), Prekop - Květ (85. Hůlka), Hronek (85. Novák) - Drchal (72. Mužík). Trenér: Veselý.

    Slavia: Kolář - Masopust, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek - Douděra (71. Sor), Hromada (85. Kričfaluši), Oscar (85. Tiéhi), Olayinka - Tecl (61. Lingr) - Jurečka (61. Usor). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.