<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | středa 09/11/2022, 19:30 | epet ARENA | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 10 851 diváků (59 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    O triumfu v repríze květnového finále domácího poháru, které vyhrál tým z Uherského Hradiště, rozhodli Letenští už v prvním poločase. Nejprve se prosadil Lukáš Sadílek a po něm Tomáš Čvančara. Ve druhé půli se mezi střelce zapsali Lukáš Haraslín a střídající Adam Karabec. Sparta bodovala ve 13 z posledních 14 kol. Slovácko prohrálo v lize po dvou výhrách a je desáté. V nejvyšší soutěži si připsalo nejvyšší debakl od července 2019, kdy prohrálo v Jablonci 0:6.

    Zápas se v původním termínu na konci října neuskutečnil, protože Slovácko kvůli mlze hrálo v Evropské konferenční lize s Kolínem nad Rýnem o den později.

    V deváté minutě si na Kadlecův centr naběhl na zadní tyč Hofmann, jenže sparťanský gólman Kovář si s jeho zakončením bez problému poradil. Z protiútoku naopak skórovali domácí. Haraslín posunul hlavou míč na Sadílka a ten v pádu ve vápně překonal Nguyena. Šestadvacetiletý záložník se z třetího ligového gólu v sezoně neradoval, jelikož právě ze Slovácka zamířil v létě na Letnou.

    V další šanci hostů se ocitl znovu Hofmann po špatném výběhu Kováře, ale ze značky pokutového kopu přestřelil.

    O chvíli později bylo utkání na pět minut přerušeno, jelikož příznivci z domácího "kotle" naházeli na hrací plochu několik světlic a dělbuchů a dožadovali se demise klubového vedení. Zbytek stadionu chování této části příznivců důrazně odsoudil. S neukázněnými diváky si šli promluvit trenér Sparty Priske a zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší. Po znovuzahájení zápasu se "kotel" postupně vyprázdnil.

    Po půlhodině hry přidali Pražané druhý zásah. Zelený našel dlouhým nákopem Čvančaru, ten přetlačil bývalého sparťana Kadlece a zvýšil na 2:0. Člen reprezentační jednadvacítky vstřelil pátý gól v ročníku nejvyšší soutěže.

    V závěru úvodního dějství hlavičkoval do břevna domácí záložník Pavelka. Na druhé straně Petržela z vápna zamířil nad.

    Krátce po přestávce napřáhl zpoza šestnáctky Mihálik a Kovář jeho ránu vytáhl na roh. V 65. minutě přidal domácí třetí gól. Mejdrův nákop propadl k Pavelkovi a ten našel před brankou zakončujícího Haraslína. Slovenský reprezentant zaznamenal první trefu v ligové sezoně. V závěru utkání se přízemní ranou prosadil podruhé v ročníku nejvyšší soutěže Karabec.

    Sparta doma v lize neprohrála posedmé v řadě. Slovácko nezvítězilo venku v nejvyšší soutěži ve čtyřech z posledních pěti duelů.

    Ohlasy:

    Brian Priske (trenér Sparty): "Vítězství v Plzni má dopad. Po takovém výsledku si přenesete sebevědomí do dalšího zápasu. Větší vliv ale na nás měly poslední týdny. Velké porážky jako ta v derby (se Slavií 0:4) vždycky bolí. Musíte se z toho poučit. Hráči se od derby zlepšili v mnoha ohledech. Zvýšily na sebe nároky, bylo to tak v posledních dvou zápasech. Je to velký krok vpřed. Mám radost z takového pokroku. Jestli to byl náš nejlepší výkon, je těžké říct. V Plzni to taky bylo dobré, jen o něco defenzivnější."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Musím říct, že pro nás už poněkolikáté zápas s těžkým soupeřem, v němž máme nepochopitelně špatný vstup do utkání a někteří hráči jsou špatně mentálně nastavení. Necháme Spartu jít do vedení. V prvním poločase dostaneme dva góly, kde to jde středem obrany a kde nejsme středními záložníky ani stopery schopni zamezit propadlým balonům. Z toho pramenily branky. Měli jsme sice nějaké šance, drželi jsme balon, ale na to se nehraje. Jestli nevyhráváte se Spartou osobní souboje, jste všude pozdě, není tam mentální nastavení a touha zápas zvládnout daleko líp a máte takový začátek, nemůžete pomýšlet na úspěch. Z výkonu mužstva jsem strašně zklamaný."

    AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)

    Branky: 9. Sadílek, 30. Čvančara, 65. Haraslín, 89. Karabec.
    Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Zelinka (video).
    ŽK: Minčev - Tomič.
    Diváci: 10.851.

    Sparta: Kovář - Vitík, Panák (77. Höjer), Sörensen - Mejdr, Sadílek, Pavelka (77. Karabec), Zelený - Čvančara (47. Daněk), Kuchta (77. Kaštánek), Haraslín (66. Minčev). Trenér: Priske.

    Slovácko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec (77. Šimko), Kalabiška - Daníček, Ljovin (46. Kohút) - Petržela (77. Brandner), Havlík, Holzer (66. Duskí) - Mihálik (77. Vecheta). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.