<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    13. kolo, Základní část | neděle 23/10/2022, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 472 diváků (52 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Opatrný začátek zápasu oba týmy vystupňovaly až v závěru poločasu, kdy si připravily první nebezpečné šance. Nejprve ve 39. minutě Smrž vyslal kolmicí do solidní pozice Kubalu. Královéhradecký útočník se pohotově otočil a vypálil, ale mířil těsně vedle pravé tyče.

    Domácí odpověděli v nastaveném čase první půle. Přesný centr Hellebranda zpracoval Zajíc pro Horu, jehož střelu však defenziva hostů zblokovala na roh. Po něm se Jihočeši dožadovali penalty, když se jim zdálo, že Kodeš fauloval Havla. Rozhodčí celou situaci zkontroloval na videu, ale souboj jako faul neposoudil.

    Video sehrálo důležitou roli i v úvodu druhého poločasu a opět v tom figuroval Havel. Ve 47. minutě nejprve udělil sudí Křepský za ostrý zákrok českobudějovického zadáka na Kubalu žlutou kartu. Následně si však souboj prohlédl ze záznamu a svůj verdikt změnil na červenou kartu.

    Hradec Králové mohl hned ze standardní situace skórovat, ale Čihák hlavou minul. Hosté se však dočkali o chvíli později. V 53. minutě se po přihrávce Gabriela gólově prosadil Kubala. Východočechy mohl po chybě českobudějovické defenzivy definitivně uklidnit v 64. minutě Vašulín, ale ve velké šanci jej vychytal brankář Janáček.

    Východočeský tým to dlouho mrzet nemuselo, protože hned o minutu později připravil Vašulín ideálně míč pro Kubalu, jenž už Janáčka překonal a v sezoně si polepšil na pět ligových gólů. V závěru ještě po Kubalově přihrávce uzavřel skóre náhradník Matěj Koubek.

    České Budějovice potvrdily, že se jim před vlastním publikem nedaří. Na Střeleckém ostrově ještě v sezoně nevyhrály, ze sedmi utkání tam získaly jen dva body jsou nejhorším domácím mužstvem nejvyšší soutěže.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Č. Budějovic): "Máme za sebou další domácí prohru, z čehož jsem rozladěný. V první půli jsme přitom odehráli slušně, věděli jsme, že přijede silný soupeř, proto jsme se mu chtěli vyrovnat v soubojích a defenzivě. A věřili jsme, že postupem času, až pošleme do zápasu střídají hráče jako třeba Sluka nebo Čmelík, může nějaká naše chvilka přijít. Jenže místo toho jsme dostali červenou kartu a to utkání se naprosto změnilo co do taktiky a bohužel za chvíli se změnilo i co do stavu. Jsem zklamaný, že jsme po té červené kartě nedokázali udržet delší dobu příznivý výsledek, protože i v deseti se dalo hrát. Jenže jak jsme dostali gól, museli jsme otevřít hru a soupeř nás ztrestal z brejků. Bohužel jsme doma opět neuspěli a nemáme z toho dobrou náladu. Po domácí prohře s Olomoucí jsme se dostali výhrou v Ostravě, tak snad se nám venku zase bude dařit. Spíš než ztráta bodů mě ale dneska mrzí ztráta Havla, který určitě dostane trest."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Pro nás je to velmi cenné vítězství. I když výsledky Českých Budějovicích na domácím hřišti nebyly kdo ví jaké, ale to mužstvo stále považuji za velmi dobré. Přitom jsme do utkání nevstoupili úplně povedeně a trochu jsme byli zaskočeni náporem domácích, i když jsme na to hráče upozorňovali. Byli jsme pasivní a České Budějovice měly několik standardních situací, ale ustáli jsme to a postupně jsme se dostávali k naší hře. Ve druhé půli nám nepochybně prospělo, že soupeř dostal červenou kartu. Vycítili jsme šanci, kterou jsme dokázali vhodně využít. Druhý gól nás dostal do pohodové situace a pak jsme si vítězství uhlídali. Cením si na Českých Budějovicích, že se ani za nepříznivého stavu zápasy nevzdaly, nechaly na hrotu dva útočníky a nás dneska podržela defenziva. Na ní také stojí celá naše úspěšná podzimní série. Nehrajeme asi nějakou líbivou taktiku, ale je to účelné a pro soupeře asi nepříjemné."

    SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)

    Branky: 53. a 65. Kubala, 88. Matěj Koubek.
    Rozhodčí: Křepský - Horák, Antoníček - Szikszay (video).
    ŽK: Čmelík - Kučera, Matěj Koubek.
    ČK: 49. Havel (Č. Budějovice).
    Diváci: 3472.

    Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik - Čolič, Čavoš, Hellebrand (55. Sluka), Skovajsa - Hora (72. Sladký) - Potočný (55. Škoda), Zajíc (46. Čmelík). Trenér: Weber.

    Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Smrž - Gabriel, Rada (76. Dvořák), Kodeš, Kučera, Ryneš - Kubala (90. Ševčík), Vašulín (82. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.