<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | neděle 16/10/2022, 19:00 | Fortuna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 10 436 diváků (54 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slavia ztrácí čtyři body na vedoucí Plzeň, která má navíc k dobru dohrávku proti Brnu. Svěřenci kouč Jindřicha Trpišovského dnes ukončili po 335 minutách čekání na gól a uspěli po třech soutěžních porážkách. Mladá Boleslav prohrála druhé kolo za sebou a Pražanům podlehla ve FORTUNA:LIZE potřinácté v řadě.

    Trpišovský udělal oproti duelu Evropské konferenční ligy v Kluži (0:2) pět změn v základní sestavě. Na pozici stopera místo Kačaraby nastoupil po boku Ousoua defenzivní univerzál Oscar a nejlepšího ligového střelce Tecla nahradil na hrotu útoku Jurečka. Na druhé straně se musel kouč Hoftych obejít bez kapitána Matějovského, jehož ze hry vyřadil trest za čtyři žluté karty.

    Slávisté šli stejně jako ve všech předchozích domácích utkáních v ligové sezoně do vedení. Jurečka si naběhl na Oscarův oblouček za obranu a z prvního dotyku usměrnil míč za Šedova záda. Letní posila ze Slovácka si připsala za Slavii první ligovou trefu.

    O chvíli později si ale Skalák zpracoval ve vápně míč, obtočil se kolem Oscara a liberijský reprezentant ho stáhl ve vyložené šanci k zemi. Sudí Křepský udělil domácímu obránci červenou kartu a navíc nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil sám faulovaný Skalák, jenž v lize skóroval na den přesně po roce. Sparťanský odchovanec si neodpustil oslavné gesto před severní tribunou a následnou zlobu domácího "kotle" odnesl krvavým zraněním v obličeji fanoušek, který přepadl přes zábradlí.

    Zbytek první půle se nesl ve znamení marného dobývání Kolářovy brány a také emocí na hřišti, které musel rozhodčí Křepský při svém desátém ligovém utkání v kariéře krotit. V závěru úvodního dějství se Kolář vyznamenal při dvou velkých šancích Ladry.

    Do vedení tak šli znovu domácí, když Olayinka našel před bránou nepokrytého Lingra a ten zblízka zaznamenal čtvrtý ligový zásah v sezoně. Nejlepší ofenziva soutěže s 36 góly ve všech domácích utkáních skórovala už v prvním poločase minimálně dvakrát.

    Po změně stran plynula hra ve vysokém tempu, zároveň ale bez větších gólových příležitostí. To změnil až po hodině hry Fulnek, proti jehož zakončení na zadní tyči se Kolář, který v pondělí oslaví 28. narozeniny, včas přesunul. Na druhé straně z brejku trefil Jurečka jen dobře postaveného Šedu. Mladoboleslavský gólman si efektní robinzonádou poradil i s Tiéhiho obstřelem.

    Středočeši si už nedokázali ani v přesilovce vytvořit trvalý tlak a po utkání v Plzni (0:2) prohráli během posledních dvou kol i s druhým týmem ze špičky tabulky. V nastavení ještě vychytal Šeda v samostatném úniku Tecla, na vítězství domácích už se ale nic nezměnilo.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Dostali jsme se do vedení, ale chvíli nato jsme byli v úplně jiné situaci. Po dlouhé době se náš zápas doma změnil, místo nátlakového způsobu hry jsme byli častěji bez míče a snažili jsme se chodit do protiútoků. Po hezké akci jsme dali gól na 2:1 a do druhé půle jsme se přeskupili do jiného rozestavení. Do defenzivy jsme to po změně stran odehráli velmi dobře. Škoda, že jsme nedotáhli ještě nějaký brejk, abychom dohráli zápas víc v klidu. Po náročném duelu v Kluži a cestování jsme museli hrát skoro celý zápas v oslabení, zvládli jsme těžkou situaci. Byly tam velice dobré individuální výkony. I od hráčů, jako jsou Jurečka s Lingrem, na které jsme po Kluži apelovali, aby tým svou bojovností strhli. Jistotu dodával týmu i brankář Kolář, který podal velmi dobrý výkon, nejen úspěšnými zákroky."

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Zajímavý úvod zápasu, byly tam rychlé branky a vyloučení. Vývoj nám hrál do karet, přestože Slavia je i v deseti velmi kvalitní tým. V první půli jsme měli hodně nadějných příležitostí hlavně po ose Skalák, Ladra, Pech. Nic dalšího jsme ale neproměnili, navíc jsme rozchytali Koláře, kterého jsem dnes viděl po delší době ve velmi dobré formě. Bohužel jsme museli ve druhé půli vystřídat Kubistu i Skaláka, dnes naše dva nejlepší hráče. Po prostřídání už jsme se nedokázali dostat do šancí. Kluci, kteří nám zbyli na lavičce, se teprve učí fotbal, pro ně to byl těžký oříšek. Měli jsme jedinečnou možnost odvézt si ze Slavie dobrý výsledek, ale rozhodla naše nekvalita v řešení finální fáze."

    SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:1 (2:1)

    Branky: 4. Jurečka, 45. Lingr - 11. Skalák z pen.
    Rozhodčí: Křepský - Hájek, Horák - Szikszay (video).
    ŽK: Masopust, Kolář - Kubista, Fulnek, Mašek, Karafiát.
    ČK: 10. Oscar (Slavia).
    Diváci: 10.436.

    Slavia: Kolář - Douděra, Ousou, Oscar, D. Jurásek - Hromada (76. Masopust), Traoré (46. Tiéhi) - Olayinka (78. Tecl), Lingr (64. Usor), Ewerton (46. Kačaraba) - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

    M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista (74. Vaníček), Dancák (54. Mašek), Fulnek - Mareček, Skalák (61. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.