<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 08/10/2022, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 629 diváků (10 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    V 10. minutě se do první příležitosti dostal hostující záložník Jovovič, jeho střelu zpoza vápna ale gólman Markovič zastavil. Pardubice zahrozily poté, co brankář Hanuš neudržel po rohovém kopu míč v rukavicích a domácí stoper Hranáč ho trefil z bezprostřední blízkosti.

    Po necelé půlhodině hry Jovovič nepřekonal Markoviče ani tvrdou ranou z úhlu. Následně na něj nevyzrál přízemní střelou malajsijský záložník Cools. V 37. minutě Černý pomocí odrazu od Heidenreicha sklepl míč na domácího Zahradníčka, jehož rána z voleje skončila nad. Na opačné straně Markovič vytáhl na roh Chramostův dalekonosný pokus.

    Zkraje druhé půle vyzkoušel Hanušovu pozornost střelou před šestnáctkou střídající Sychra. V 66. minutě se prodral do vápna Jovovič, pardubický brankář se však nenechal překonat a vytáhl se i proti Coolsově dorážce zblízka.

    Jablonečtí byli většinu času aktivnější, ale v 71. minutě se nečekaně radovali domácí. Hlavatý napřáhl zpoza vápna a Hanuš se po střele k tyči natahoval marně. Pardubický záložník skóroval potřetí v ligové sezoně. Východočeši mají i tak nadále se šesti góly nejhorší útok soutěže.

    V nastavení Markovič vyrazil Chramostovu střelu a Kratochvíl po následném rohu hlavičkoval vedle. Pardubice doma v lize zvítězily po třech porážkách a získaly tam všech šest bodů v tomto ročníku. S Jabloncem Východočeši bodovali počtvrté za sebou.

    Pardubický trenér Kováč se dočkal premiérové výhry v roli hlavního kouče ve FORTUNA:LIZE, jelikož při angažmá v Opavě neměl licenci. Jablonečtí nevyhráli čtvrtý z pěti venkovních duelů v ligové sezoně.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Prvních 20 minut jsme byli nervózní, bylo to rozhárané. Potom jsme se do toho trošku dostali. Jablonec měl dvě střely, Markys (Markovič) nás podržel. Měli jsme velkou šanci Zahradníčkem, ale překopl. Zasloužili jsme si vyhrát za to, jak k tomu kluci přistoupili. Od 20. minuty jsme byli docela dobře agresivní. Po (porážce 1:5 v) Teplicích byla reakce dobrá, tam nám to vůbec nevyšlo. Hlavně jsme rádi, že jsme to konečně uhráli s nulou. Máme tři body, takže pořád dýcháme. Jsem strašně šťastný za kluky a doufám, že jim to pomůže. Byli jsme hodně dole. Kluci celou dobu pracovali velice dobře. Potřebovali jsme zpětnou vazbu, a ta dnes přišla."

    David Horejš (trenér Jablonce): "Mrzí nás, že jsme tady nebodovali. Bylo to zapříčiněné hlavně předvedeným výkonem, nebyl takový jako v předchozích zápasech. Hlavně v prvním poločase bylo z naší strany hrozně moc nepřesností. Věděli jsme, že soupeř bude hrát o všechno, že bude mít okénka vzadu, což se i potvrdilo. Měli jsme několik akcí přes pravou stranu, které jsme nedohráli. Malý počet hráčů ve vápně, ochota sprintovat do vápna byla malá a nepřesnost velká. Potom jsme ale ve druhém poločase měli desetiminutovku, kdy jsme soupeře sevřeli. Měli jsme stoprocentní šanci, při níž jsme mohli zápas strhnout na svou stranu. Hráče jsme upozorňoval, že to bude zápas o jednom gólu, to se potvrdilo. Soupeř vystihl naši nepřesnost v rozehrávce, nesmyslně hrajeme křižný balon, a z jedné střely na bránu zápas de facto rozhodl. Samozřejmě zklamání, že jsme nenavázali jak výsledkově, tak i herně na předchozí zápasy."

    FK Pardubice – FK Jablonec 1:0 (0:0)

    Branky: 71. Hlavatý.
    Rozhodčí: Zelinka - Pochylý, Dohnálek.
    ŽK: Vacek, Chlumecký - Krob.
    Diváci: 629.

    Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Janošek (72. Tischler), Icha - Zahradníček (46. Sychra), Hlavatý (80. Vacek), Helešic (80. Kurka) - Černý (80. Lima). Trenér: Kováč.

    Jablonec: Hanuš - Akpudje, Heidenreich, Krob (79. Šulc) - Cools, Považanec, Kratochvíl, Polidar - Chramosta, Jovovič - Sejk (79. Patrák). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.