<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 08/10/2022, 16:00 | ADAX INVEST Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 9 588 diváků (89 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Pražané natáhli sérii neporazitelnosti v lize na 10 utkání a upevnili si třetí místo v neúplné tabulce. Brněnský nováček FORTUNA:LIGY doma počtvrté za sebou nevyhrál, z toho potřetí nebodoval. Debakl 0:4 utrpěla Zbrojovka na konci srpna i se Slavií.

    Sparta, která sehrála jubilejní 900. zápas v české lize, vedle indisponovaných Čelůstky, Haraslína, Fortelného a Peška postrádala i potrestaného útočníka Čvančaru a nastoupila na hrotu jen s Kuchtou. Na stoperu poprvé v sezoně dostal příležitost Vitík. Zbrojovka nemohla zařadit do sestavy Součka, který hostuje v Brně z Letné.

    Hosté měli převahu, ale v úvodu se do šancí nedostávali a otevřít skóre mohla ve 27. minutě Zbrojovka. Ševčík vyslal za obranu Hladíka, jemuž ale před zakončením ve vápně levačkou skočil balon a střela zamířila vedle tyče.

    V 31. minutě sice po souboji Granečného s Wiesnerem v šestnáctce hra pokračovala, ale poté se sudí Hocek po zásahu videorozhodčího podíval na opakovaný záznam a nařídil pokutový kop. Kapitán Sparty a brněnský odchovanec Krejčí mladší proměnil penaltu střelou k pravé tyči, zatímco Berkovec zvolil druhou stranu.

    Ve 37. minutě videorozhodčí zkoumal pád Alliho ve vápně po souboji s Janktem, ale domácí se penalty nedočkali. Sparta těsně před pauzou dokázala zvýšit. Po Höjerově rohu hlavičkoval ve čtvrté minutě nastavení z pozice před malým vápnem Kuchta a vysokým obloučkem zamířil přesně na zadní tyč. Reprezentační útočník navázal na svůj první ligový gól v letenském dresu z minulého kola proti Hradci Králové.

    V 51. minutě poslal míč za Berkovce znovu Krejčí, ale branka neplatil pro předchozí faul Daňka. Další pasáž zápasu patřila Zbrojovce. Střídající Pachlopník vypíchl balon Krejčímu mladšímu, vysunul tak do šance Fouska, který ale ztroskotal na Kovářovi. Sparťanský brankář reflexivně vytěsnil i Řezníčkovu hlavičku.

    Na druhé straně po brejku připravil Kuchta možnost Wiesnerovi, který však přestřelil. V 76. minutě nabídl Texl balon za malé vápno Řezníčkovi, ale jeho střelu zblokoval Vitík. Definitivní pojistku měl na noze Kuchta po dlouhém centru Zeleného, Berkovec však zasáhl. V 82. minutě se už prosadil Krejčí, který hlavou proměnil Sadílkův centr a skóroval podruhé v utkání.

    Domácím poté při Minčevově šanci pomohlo břevno. První čisté konto ve čtvrtém utkání za Spartu Kovářovi nesebral Pachlopník, který po Nečasově centru z voleje přestřelil. Sparta byla produktivní a v desáté minutě nastavení se po Minčevově přihrávce trefil Kuchta, který dal svůj třetí gól za poslední dva zápasy. Pražané si připsali nejvyšší ligovou výhru od loňského prosince a vítězství 5:1 nad Bohemians 1905.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Chtěl bych vyzvednout práci technického úseku, který dal trávník do výborného stavu. Hrál se na něm svižný fotbal, plný šancí na obou stranách. Špatně se mi hodnotí zápas, který prohrajete 0:4. Nebudu se pouštět do kritiky. My potřebujeme s týmem dál pracovat, abychom zastavili výsledkový nezdar, který teď máme. Našli bychom několik pozitivních věcí. Prohrávat po první půli 0:2 bylo kruté či mrzuté. Fotbal se hraje na góly, soupeř nás potrestal v produktivitě. Zlomovým momentem bylo neproměněné sólo Hladíka za bezbrankového stavu a pak gól do šatny po rohu. Na úspěch bychom potřebovali podat výkon na hranici možností a to se nestalo. Hůl nad týmem nelámeme a věřím, že se prosadíme v dalších utkáních."

    Brian Priske (trenér Sparty): "Jsem spokojen s výsledkem, se čtyřmi vstřelenými góly a čistým kontem. Ve Spartě jsou zápasy vždy o vítězství. Byly tam ale i fáze, hlavně v první části druhého poločasu, kdy jsme ztratili kontrolu nad utkáním. Brno mělo šance na vstřelení gólu. Je to o tom, že stále hledáme cestu jak dominovat v zápasech celou dobu. Nesmíme ztrácet kontrolu nad vývojem duelu. Naše iniciativa na míči nebyla taková, jak by měla. Byli jsme příliš roztaženi, těžko jsme kombinovali, tím jsme usnadnili soupeři možnost vypracovat si šance. Velký zápas odehrál Kuchta, korunoval svůj výkon góly. Ale i on měl pasáže, kdy se mu nedařilo. Pochvalu zaslouží i Krejčí. Byl to pro něj specifický zápas, ale zvládl jej výborně. Zbrojovka může být hrdá, jakého hráče vychovala. Odjíždíme z Brna s pozitivním hodnocením a v nastavení, že další věci půjdou správným směrem."

    FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 0:4 (0:2)

    Branky: 33. z pen. a 82. Ladislav Krejčí II, 45.+4 a 90.+9 Kuchta.
    Rozhodčí: Hocek - Paták, Nádvorník - Franěk (video).
    ŽK: Řezníček, Alli - Daněk, Mejdr, Vitík.
    Diváci: 9588.

    Brno: Berkovec - Matejov, Endl, Šural (90.+3 Hlavica), Granečný (46. Hrabina) - Texl - Hladík (61. Falta), Fousek (71. Nečas), Ševčík (46. Pachlopník), Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.

    Sparta: Kovář - Wiesner, Vitík, Sörensen (71. Zelený), Höjer - Pavelka, Ladislav Krejčí II - Jankto (61. Mejdr), Sadílek (86. Karabec), Daněk (71. Minčev) - Kuchta. Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.