<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 08/10/2022, 16:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Návštěva: 816 diváků (16 % z kapacity 5 000)
    Rozhodčí: L. Szikszay - M. Volf, Z. Arnošt (J. Krejsa) | VAR: P. Orel | AVAR: D. Starý
    Video
    Reportáž

    Hradec doma zvítězil potřetí v aktuální sezoně FORTUNA:LIGY, po čtyřech kolech naplno bodoval a posunul se na čtvrté místo neúplné tabulky. Severočeši po čtyřech zápasech FORTUNA:LIGY prohráli a zůstali jedenáctí.

    Teplice vstoupily do utkání o poznání aktivněji, skóre ale paradoxně otevřeli domácí. V 17. minutě podrazil Knapík ve vápně Rybičku a sudí Szikszay nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Penaltu proměnil střelou doprostřed brány kapitán Rada a po 236 minutách ukončil královéhradecké čekání na domácí gól.

    Po půlhodině Szikszayovi opět pomohl videorozhodčí a hlavní sudí po přezkoumání záznamu vyloučil domácího Rybičku za ostrý faul na Shejbala. Nejtrestanější ligový tým pošesté v sezoně dohrával v oslabení.

    "Skláři" brzy přesilovku využili. Gning se šikovně protáhl mezi dvěma obránci a Novotný zastavil unikajícího senegalského útočníka jen za cenu faulu. Penaltu ve 42. minutě s přehledem zužitkoval Žák, jenž navázal na hattrick z minulého kola a s pěti góly se posunul do čela klubové tabulky střelců. Ještě v nastavení úvodního dějství mohl Gning dokonat bleskový obrat, v pádu ale trefil jen tyč.

    Hradec v minulém utkání se Spartou proti soupeři v oslabení ztratil dobře rozehraný zápas, dnes si to ale z opačné pozice vynahradil. V 54. minutě doběhl Gabriel těžký míč, přehodil gólmana Muchu a individuální akci zakončil volejem, který byl nakonec vítězný.

    "Votroci" byli ve zbytku utkání pod tlakem a Severočeši si vytvořili spoustu gólových příležitostí, ale v koncovce se jim nevedlo. Hned třikrát nebezpečně vypálil Gning - dvakrát těsně vedle a jednou ho vychytal Reichl. Domácí brankář se blýskl i při Trubačově prudké střele.

    V 81. minutě se naopak prosadil na druhé straně po Radově standardní situaci střídající Ševčík a za dalších sedm minut po rohu zpečetil páté královéhradecké vítězství v ligové sezoně Gabriel. Východočeši dnes dali více gólů než v předchozích pěti domácích utkáních tohoto ročníku dohromady.

    Ohlasy:

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Velmi cenné vítězství ve velmi zvláštním zápase. Na začátku se projevilo, že jsme kvůli karetním trestům měli změny uprostřed zálohy, chyběla nám tam souhra. Teplice byly lepší a útočník Gning si s námi dělal, co chtěl. V oslabení jsme přežili první poločas, po změně stran jsme poslali na hřiště dalšího útočníka, změnili jsme rozestavení i přístup, vášeň pro hru. Přežili jsme i spoustu šancí, ale už jsme šli vítězství naproti a byli jsme odměněni. Poločasové přeskupení řad do odvážnějšího rozestavení bylo klíčové, také jsme konečně dali gól ze standardky. Červených karet je moc, to je tragédie, víc než polovinu zápasů jsme hráli v deseti. Rybička tam šel v přemíře snahy, špatně to odhadl. Nemůže tam takhle jít, jasná červená. V tabulce jsme na tom dobře, máme 17 bodů a potřebujeme se dostat tak nějak slušně přes 20. Pak to bude slušné, měli bychom dobře zaděláno."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Teprve to vstřebávám. Měli jsme soupeře na lopatě a ve finále jsme dostali čtyři góly. O poločase jsme cítili velkou šanci, ale bohužel jsme dostali tvrdou lekci. Říkali jsme si, že Hradec nás může ve druhé půli zaskočit jen standardkami, což se nakonec bohužel naplnilo. Máme v týmu menší hráče, ale to má i Manchester City a také z toho nedostává góly. Jako trenéra mě může těšit, že jsme vypadali slušně na míči a kombinačně jsme Hradec přehráli, ale všichni budou hodnotit hlavně výsledek. Když prohrajeme 1:4, tak to nemůžu hodnotit dobře."

    FC Hradec Králové – FK Teplice 4:1 (1:1)

    Branky: 54. a 88. Gabriel, 19. Rada z pen., 81. Ševčík - 42. Žák z pen.
    Rozhodčí: Szikszay - Volf, Arnošt - Orel (video).
    ŽK: Novotný - Křišťan, Gning.
    ČK: 30. Rybička (Hradec).
    Diváci: 816.

    Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech (46. Matěj Koubek) - Gabriel, Rada (90.+2 Dvořák), J. Kučera, Novotný (46. Harazim) - Rybička - Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa). Trenér: Miroslav Koubek.

    Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (78. Vachoušek), T. Kučera, Jukl, Shejbal (40. Křišťan) - Trubač - Gning, Žák. Trenér: Jarošík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.