<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 01/10/2022, 16:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 5 712 diváků (91 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Viktoria sice protáhla svou rekordní sérii bez porážky v lize na 31 utkání, ale po sedmi kolech nezvítězila. Západočeši vedou tabulku o čtyři body před Slavií, která hraje v neděli s Libercem. Plzeňští mají k dobru odložený duel s Brnem. Bohemians s Viktorií v lize poprvé po pěti utkáních neprohráli, bodovali potřetí z posledních čtyř kol a v neúplné tabulce jsou třetí.

    Zraněného reprezentačního gólmana Staňka nahradil v plzeňské brance Tvrdoň, který si připsal třetí ligový start a první od května. V úvodu však příliš práce neměl. Bohemians sice v poli drželi s favoritem krok, ale k ohrožení branky se zpočátku moc nedostávali.

    Viktoria ve 24. minutě z úvodní větší šance udeřila. Za vápnem napřáhl Mosquera a povedenou ranou do horního rohu "utišil" domácí fanoušky, kteří mu spílali za to, že se předloni s Bohemians oboustranně nerozešli v dobrém.

    Kolumbijský křídelník skóroval popáté v ligové sezoně a navázal na branku z minulého kola před reprezentační pauzou proti Slavii (3:0). Brankáři Pražanů Valešovi při Mosquerově střele clonil Chorý, v ofsajdu však nestál.

    Západočeský favorit se vedoucím gólem uklidnil a do přestávky mohl zvýšit. Pernica však po rohu hlavičkoval nad a střelu dalšího bývalého hráče "Klokanů" Havla ve 42. minutě vyrazil Valeš. Poté Kalvach z voleje zpoza vápna těsně přestřelil. Na opačné straně se ve 45. minutě dostal do brejku Hronek, zasekl si míč, ale Tvrdoň jeho přízemní pokus vykopl.

    Hned po minutě druhé půle napřáhl z velké dálky za vápnem Mosquera a jeho rána jen těsně minula břevno. Domácímu kouči Veselému se povedlo střídání. Čerstvý Drchal nejprve v 52. minutě ještě po chybě v plzeňské rozehrávce a brejku z úhlu Tvrdoně nepropálil, ale z následného rohu po Květově prodloužení hlavou už na zadní tyči poslal balon do sítě. V lize skóroval po více než roce.

    Na opačné straně po souboji upadl ve vápně Pilař, ale sudí Zelinka ani po konzultaci s videorozhodčím penaltu nenařídil. V 58. minutě po dalším brejku hosty výrazně podržel Tvrdoň. Nejprve vykopl Hejdův skluz na vlastní branku a pak zblízka reflexivně vyrazil i Drchalovu dorážku. Střídající bývalý hráč Viktorie Kovařík vzápětí zamířil nad.

    Po hodině hry se dostal do hry uzdravený Kopic, který Viktorii scházel v posledních pěti zápasech. V 72. minutě si Kalvach narazil s Chorým, ale z dobré pozice minul. Jinak se Plzeňští nemohli dostat k závěrečnému náporu a naopak ještě málem inkasovali. Po signálu z přímého kopu v první minutě nastavení trefil Kovařík brankovou spojnici.

    Bohemians jako domácí tým získali v této ligové sezoně teprve druhý bod, minule ale v Ďolíčku coby hosté porazili Pardubice. Plzeňští se nedokázali ideálně naladit na úterní utkání skupiny Ligy mistrů v Mnichově proti Bayernu.

    Ohlasy

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Do zápasu jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Bylo to od nás takové pasivní, moc opatrné. Inkasovali jsme branku, která ani nebyla šance. Mosquera to individuálně vyřešil a dobře trefil. Nehráli jsme úplně špatně, nebyl to průšvih, ale nebyli jsme se schopni dostat k vyložené šanci. Druhý poločas byl z naší strany diametrálně odlišný. Jednu chvíli jsme soupeře dostali pod tlak. Byli jsme určitě nebezpečnější, sahali jsme po třech bodech. Jestli je bod ztráta nebo ne? Musím to brát s pokorou, hráli jsme proti účastníkovi Ligy mistrů a týmu, který v lize letos neprohrál. Ale když trefíte v 90. minutě břevno a máte další dvě šance, přijde mi to neskromně škoda. Bod beru, jsem hrdý na výkon, ale jsem zklamaný. Chtěl bych po takovém výkonu vyhrát. Musím pochválit všechny střídající hráče. Venca Drchal čekal na šanci, teď přišla a chytil ji za pačesy."

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Hráče jsme v přípravě upozorňovali na to, že tu bude bouřlivá atmosféra, že soupeř bude hrát agresivně. To se potvrdilo. Chvílemi nám to dělalo problémy. V první půli jsme dobře kombinovali, vedli jsme 1:0. Možná jsme si mysleli, že to půjde jen fotbalovostí, poměrně snadno. Bohemka pak do toho více šlápla, hrála dlouhé balony dopředu. Zbytečně jsme v některých situacích ztráceli balony, soupeř pak šel do rychlého přečíslení. Ve druhé půli měl soupeř nějaké šance, v jedné situaci nám dvakrát během chvíle podržel Tvrdoň. My měli jen pár střel, pak tam byl možná i penaltový zákrok na Pilaře. Škoda, že jsme inkasovali po standardce, to vždy mrzí. Když vezmu celý průběh, tak jsme tu získali bod. Domácí byli nepříjemní. Nemůžeme si myslet, že budeme válcovat celou ligu. Porazili jsme Slavii, získali jsme velice cenné tři body. Tady jsme neprohráli, bod bereme. Ale musíme přidat."

    Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

    Branky: 53. Drchal – 24. Mosquera.
    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dohnálek – Kocourek (video).
    ŽK: Kovařík, Beran – Havel, Jemelka.
    Diváci: 5 712.

    Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jánoš (82. Krch), Jindřišek, Prekop (72. Mužík) – Hronek (56. Kovařík), Květ (72. Beran) – Puškáč (46. Drchal). Trenér: Veselý.

    Plzeň: Tvrdoň – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Kalvach, Bucha – Pilař (59. Kopic), Vlkanova (76. Čermák), Mosquera (88. Jirka) – Chorý. Trenér: Bílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.