<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | neděle 11/09/2022, 16:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 997 diváků (40 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Svědík, jenž v minulosti Boleslav vedl, udělal oproti čtvrteční domácí remíze 3:3 s Partizanem Bělehrad v úvodním duelu skupiny Evropské konferenční ligy osm změn v sestavě. Místo Nguyena nastoupil v brance Fryšták a na hrotu útoku Vecheta.

    Už po necelé minutě a půl se ve vápně odrazil míč k Ladrovi, jenže domácí útočník přestřelil. Ve 22. minutě si Fryšták poradil s Ekpaiovou přízemní ranou.

    Hosté zahrozili v úvodním dějství pouze v nastavení a hned z toho byl gól. Brandner prodloužil ve vápně hlavou dlouhý míč na Duskího a ten střelou k tyči nedal brankáři Šedovi šanci. Egyptský záložník se trefil ve druhém kole po sobě.

    Po změně stran Ladra z bezprostřední blízkosti nevyzrál na Fryštáka. Domácí si vytvořili tlak, Mareček po Ladrově centru hlavičkoval těsně vedle a o chvíli později hostující brankář vytáhl jeho centr směřující do horního růžku na roh. V nastavení Fryšták zastavil na brankové čáře Šimkovu hlavičku z rohu.

    Domácí se však nakonec vyrovnání dočkali. Ve třetí minutě nastavení se po závaru v šestnáctce opřel do míče Krobot a druhou ligovou trefou v kariéře zařídil svému týmu alespoň bod.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Chtěli jsme využít toho, že Slovácko jede na dvou frontách. Většinou toho hráči mají plné zuby. Ve druhé minutě měl Ladra šanci na gól, tam by se utkání vyvíjelo jinak. Bohužel jsme inkasovali branku do kabiny, takovou typickou slováckou. Nakopnutý balon a vypadlý míč uklizený Duskím. Direkt před poločasem. Snažili jsme se hráče povzbudit, vytáhnout to nahoru. Povedla se nám střídání, měli jsme tam závary. V závěru zápasu jsme udělali to stejné, co Slovácko. V době, kdy se to schylovalo ke konci, jsme dokázali vyrovnat. Mám rozporuplné pocity. Chtěli jsme tři body, nakonec jsme rádi za jeden. Byli jsme aktivnější, měli jsme výrazně víc střel, chtěli jsme to utkání víc zlomit. Soupeř měl hodně hráčů, kteří odpočívali."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Špatný vstup do utkání. Boleslav měla hned po minutě a půl šanci. První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva měla hodně ztrát. Byl to neurovnaný fotbal, bojovný, soubojový. Dostali jsme se do vedení po nakopnutém a prodlouženém balonu. Druhý poločas jsme pokračovali v nepříliš výrazném výkonu, myslím, že byl ještě horší než ten první. To je potřeba si přiznat. Není každý den posvícení, ani nemůže při našem náročném programu. Některé věci a vazby vázly. Věřili jsme, že když prostřídáme, bude to lepší, ale bohužel jsme se z tlaku nedostali. Už jenom proto, že nám Pišta Mihálik nahoře neudržel žádný balon. Boleslav zjednodušila hru, nahoru se posunul Šimek. Bylo hodně soubojů, rohů, standardek. Když už to paradoxně vypadalo, že to ubráníme, inkasujeme. V nastavení máme na naší polovině trestný kop a místo toho, abychom to dohráli a odvezli si odsud vítězství, byť nezasloužené, si zase necháme dát gól ze standardní situace. Je to už třetí utkání po sobě, kdy vedeme a necháme si vyrovnat a místo tří bodů si vezeme remízu. Je to smutné, kór když to takhle dopadne v posledních vteřinách."

    FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)

    Branky: 90.+3 Krobot – 45.+1 Duskí.
    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Vyhnanovský – Klíma (video).
    ŽK: Mašek, Karafiát – Sinjavskij.
    Diváci: 1 997.

    Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Mašek (62. Dancák), Matějovský, Mareček (85. Skalák), Fulnek – Ladra (85. Žitný), Ekpai (67. Krobot). Trenér: Hoftych.

    Slovácko: Fryšták – Hofmann, Daníček, Šimko – Trávník (56. Havlík), Ljovin – Sinjavskij (85. Kadlec), Brandner (69. Petržela), Holzer (56. Reinberk), Duskí – Vecheta (69. Mihálik). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.