<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 10/09/2022, 16:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 079 diváků (33 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Západočeští obhájci titulu vedou neúplnou tabulku o tři body před Slavií, která v neděli přivítá České Budějovice. Viktoria má navíc k dobru odložený domácí zápas s Brnem. Plzeň v lize vyhrála pošesté za sebou a vylepšila klubovou rekordní sérii v neporazitelnosti na 29 duelů nejvyšší soutěže. V příštím kole Viktoria přivítá ve šlágru Slavii. Olomouc doma v lize popáté za sebou nezvítězila a je dvanáctá.

    Hosté udělali v základní sestavě tři změny oproti středečnímu zápasu na barcelonském stadionu Camp Nou. Od začátku dnes dostali šanci obránci Holík s Tijanim a záložník Jirka.

    Plzeňští z první větší šance v 10. minutě otevřeli skóre. Po závaru v šestnáctce Havel předložil míč Chorému, který snadno trefil odkrytou branku. Olomoucký odchovanec se gestem omluvil domácím fanouškům.

    Hanáci už za tři minuty odpověděli. Zmrzlého nepovedenou střelu zachytil v pokutovém území spoluhráč Chytil a přesným pokusem k zadní tyči překonal Staňka. Plzeňský brankář v lize inkasoval po třech čistých kontech a 329 minutách. Poté mohl favoritovi vrátit vedení Chorý, ale Trefil jeho střelu vykopl. Gólman Sigmy si o chvíli později poradil i s pokusem Havla.

    Ve 34. minutě už Viktoria znovu vedla. Sudí Radina po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru odhalil, že Pokorný v šestnáctce stáhnul za dres Chorého a ten z penalty nezaváhal. Sedmadvacetiletý útočník si v sezoně nejvyšší soutěže polepšil na tři góly, čímž dotáhl nejlepšího týmového střelce Mosqueru. Chorý poprvé v ligové kariéře v jednom utkání skóroval dvakrát.

    Olomoučtí před pauzou marně požadovali pokutový kop za ruku Jirky. V nastavení první půle ještě Staněk zneškodnil Spáčilův přímý kop. Ofenzivní utkání na Andrově stadionu pokračovalo i po změně stran. Krátce po pauze mohl Chorý zkompletovat hattrick, ale po úniku Vlkanovy zakončil o kousek vedle.

    V 65. minutě srovnal Chytil zblízka po ideálním přihrávce od střídajícího Matouška a v ligovém ročníku si polepšil na čtyři branky. Na druhé straně Vlkanova trefil tyč a zblízka selhal dorážející Havel.

    Reprezentační bek si spravil náladu v 68. minutě, kdy po několika odrazech v šestnáctce napálil míč sítě. Havel v ligovém ročníku zaznamenal druhou branku.

    Hanáci si v závěru vytvořili místy silný tlak. Pernica tečoval Růskovu ránu na tyč a Chytilovi nedovolil završit hattrick Staněk dalším výtečným zákrokem. V závěru už Viktoria těsný náskok udržela a s Olomoucí neprohrála v 17. ligovém utkání po sobě.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Bylo to divácky atraktivní utkání, pro nás s nešťastným koncem v podobě výsledku. Jsem zklamaný z několika věcí. Jsem zklamaný z naprosto zásadních rozhodnutí rozhodčích, která ovlivňují průběh utkání. Jsem zklamaný naším vstupem do utkání a třicetiminutovkou, kdy jsem měl pocit, že jsme ještě někde na výletě a vůbec nejsme na hřišti. Jsem zklamaný výsledkem, kluci hlavně ve druhém poločase ukázali charakter a mentální sílu. Vrátili jsme se do zápasu, ale bohužel děláme triviální chyby, které soupeř jako Plzeň nemilosrdně trestá. Asi zasloužené vítězství Plzně, ale u mě s velkou pachutí."

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Čekal jsem, že to bude bitva, protože tady je to vždy složitý zápas a dnes se to zase potvrdilo. První půli jsme zvládli velmi dobře. Úvod jsme měli výborný, dobře jsme kombinovali, soupeře k ničemu nepustili a dali jsme branku. Škoda takové pro nás nešťastné branky na 1:1. Myslím, že do 60. minuty jsme hráli velmi dobře. Dali jsme v zápase tři góly a měli další šance, které jsme neproměnili. Pak to soupeř dal na jednu kartu, přišly nakopávané balony do pokutovému území. I tak jsme jejich tlaku odolali a myslím, že zaslouženě si domů vezeme tři body."

    SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:2)

    Branky: 13. a 65. Chytil - 10. a 34. z pen. Chorý, 68. Havel.
    Rozhodčí: Radina - Kříž, Machač - Petřík (video).
    ŽK: Pokorný - Pernica, Kalvach, Tijani, Mosquera.
    Diváci: 4079.

    Olomouc: Trefil - Chvátal (73. Poulolo), Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite (63. Greššák), Spáčil (63. Ventúra) - Navrátil (83. Šíp), Růsek, Vodháněl (46. Matoušek) - Chytil. Trenér: Jílek.

    Plzeň: Staněk - Holík, Pernica, Tijani, Havel (74. Jemelka) - Bucha, Kalvach - Jirka (46. Mosquera), Vlkanova (83. Hejda), Sýkora (61. Pilař) - Chorý (61. Bassey). Trenér: Bílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.