<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | sobota 03/09/2022, 16:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 058 diváků (51 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Plzeň v lize zvítězila popáté za sebou a protáhla svou neporazitelnost už na 34 soutěžních zápasů. Viktoria bodovala popatnácté z posledních 16 duelů nejvyšší soutěže v Liberci. Západočechům, kteří mají k dobru odložené utkání s Brnem, vyšla generálka na středeční úvodní utkání skupiny Ligy mistrů v Barceloně. Slovan po podařeném začátku sezony získal z posledních dvou kol jen bod a doma podruhé za sebou nezvítězil.

    Do plzeňské sestavy se vrátil uzdravený klíčový záložník Kalvach, naopak jen na lavičce začal útočník Chorý. Na hrotu ofenzivy dostal od úvodu šanci Bassey a poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě Čermák. Liberečtí vyrukovali v rozestavení s třemi stopery.

    Severočeši začali aktivněji a ve 20. minutě měli první velkou šanci. Po Preislerově centru z levé strany tečoval míč na malém vápně před Staňkem Van Buren, ale plzeňský gólman reflexivně zasáhl a uchránil hosty od inkasované branky.

    Plzeňští postupně vyrovnali hru a ještě do přestávky se ujali vedení. V 38. minutě napřáhl z přímého kopu ze střední vzdálenosti Mosquera a libereckého gólmana po technické střele zachránilo břevno poblíž spojnice tyčí.

    Za tři minuty už Viktoria slavila. Mosquera po akci středem prodloužil balon na Sýkoru, který se před vápnem zbavil obránce a přízemním pokusem k zadní tyči otevřel skóre. Plzeňský univerzál skóroval proti klubu, kde v minulosti působil, a připsal si první trefu v ligovém ročníku.

    V 53. minutě za šestnáctkou vypálil z voleje Kalvach, ale přestřelil. Na opačné straně pak Havel v krkolomné pozici odvrátil ostrý Preislerův centr na roh. Severočeši sice měli trvalou územní převahu, ale do vyložených šancí se přes organizovanou hostující defenzivu nedostávali.

    Naopak v 76. minutě mohl rozhodnout Vlkanova, radost z premiérové branky v plzeňském dresu mu v předvečer 28. narozenin pokazilo břevno. Domácí v druhé půli zahrávali hned 10 rohů, ale Staňka výrazněji neohrozili. Západočeši potvrdili, že mají se čtyřmi inkasovanými góly nejlepší obranu soutěže spolu se Slavií.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsem zklamaný, protože si myslím, že jsme podali dobrý výkon. Jen jsme ho nedokázali udržet zhruba desetiminutovku před koncem poločasu, kdy jsme trochu vypadli z role a Plzni to stačilo, aby zápas vyhrála. Postupem času jsme v zápase byli aktivnější, měli jsme šanci v podání Micka (van Burena), ale Staněk to reflexivně vytáhl. Bohužel jsme branku nedali, ale Plzeň pak ano. Od nějaké 55. minuty jsme soupeře zavřeli skoro až k vápnu, výkon byl dobrý, ale chyběl tomu gól. To, že Plzeň dobře brání, se ví, ale kolikrát jsme mohli to zakončení řešit líp. Měli jsme i hodně rohů a standardek, ale neřešili jsme to dobře. Rozhodla kvalita zakončení. Plzeň měla tři střely, z toho dala gól a dvě břevna. My toho měli rapidně víc, ale ve finální fázi jsme byli výrazně slabší. Plzeň nás do vyložené stoprocentní šance nepustila. Je to kvalitní mužstvo, postoupili do Ligy mistrů."

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Prvních 20 minut měl Liberec tlak, dobře kombinoval, párkrát se dostal za naši obranu. Od 20. minuty se zase obrátilo. Aktivnější jsme byli my, nastřelili jsme břevno a pak dali gól, který nám hodně pomohl. Ve druhé půli si soupeř vytvořil tlak, bylo na něm vidět, že chce utkání minimálně vyrovnat. Měl řadu standarních situací, ale my jsme všechno uskákali. Liberec hrál dobře, my jsme poctivě bránili, kluci to opracovali směrem do defenzivy dobře. Držení míče a takové zklidnění ve druhé půli mohlo být od nás lepší. Ale není lehké tady vyhrát proti současnému Liberci, který hraje velmi dobře."

    FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

    Branka: 41. Sýkora.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Kubr - Štěrba (video).
    ŽK: Frýdek, Kozel (trenér) - Čermák, Holík, Hejda, Chorý, Ndiaye.
    Diváci: 5158.

    Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (82. Kozák), Prebsl, Plechatý - Mikula (67. Matoušek), Valenta, Červ (67. Rabušic), Preisler (82. Mészáros) - Frýdek - Rondič (46. Višinský), Van Buren. Trenér: Kozel.

    Plzeň: Staněk - Holík, Hejda, Pernica, Havel - Kalvach (70. Ndiaye), Čermák (62. Bucha) - Sýkora, Vlkanova (84. Jirka), Mosquera (70. Jemelka) - Bassey (62. Chorý). Trenér: Bílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.