<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | středa 31/08/2022, 17:30 | Městský stadion Ostrava | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 7 277 diváků (48 % z kapacity 15 081)
    Rozhodčí: P. Orel - J. Paták, P. Caletka (F. Kotala) | VAR: Z. Proske | AVAR: R. Kotík
    Video
    Reportáž

    Baník před vlastními fanoušky prohrál třetí ze čtyř ligových duelů v této sezoně a v neúplné tabulce je dvanáctý. Zbrojovka, která má k dobru odložený duel v Plzni, bodovala ve čtvrtém z pěti kol a patří jí šesté místo.

    Brno po domácí prohře se Slavií 0:4 reagovalo změnou v brankovišti, ale gólman Šiman se při své premiéře v aktuální sezoně v první půli tolik nezapotil. Baník se dostával k zakončení především po brněnských ztrátách, Klímovu ránu lapil Šiman, kterého se později znovu Klíma pokoušel pohotově zaskočit lobem z poloviny hřiště, ale přestřelil.

    Hosté byli v první půli o něco nebezpečnější. Zásluhou Ševčíka přes střed pole několikrát přečíslili soupeře a v 26. minutě po akci ze strany střílel z dobré pozice uvnitř vápna Blecha, ale netrefil bránu. Po půlhodině hry se prokličkoval k ráně z šestnáctky Falta, ale ke štěstí Ostravských trefil přímo Laštůvkovu náruč.

    Ostravský kouč Vrba se v pauze pokusil osvěžit hru Baníku nasazením Kuzmanoviče a domácí ofenzivě to znatelně prospělo. S jeho příchodem získali Slezané větší kvalitu i přesnost v kombinaci a brzy to přineslo i gólové ovoce. Kuzmanovič posadil po hodině hry ideální centr na hlavu dalšího střídajícího hráče Smékala, který míč "zatloukl" z malého vápna do sítě. Na premiérovou trefu ve FORTUNA:LIZE čekal 11 zápasů.

    To už měli hosté pár vteřin na ploše i zkušeného střelce Řezníčka, který šel do hry až v průběhu utkání. Vzápětí se dostal i k nebezpečnému zakončení, míč z jeho hlavy ale šel těsně vedle tyče.

    Řezníček se však ke slovu dostal ještě jednou a už mířil přesně. V 83. minutě dostal balon za obranu a levačkou vymetl ostravskou šibenici.

    V závěru přišel pro domácí šok. Nejprve druhá Řezníčkova trefa neplatila kvůli ofsajdu, ale vzápětí propadl balon k Fouskovi a jeho skákavá střela skončila v pravém spodním rohu ostravské branky.

    Ostrava podlehla v lize Brnu po čtyřech utkáních. Zbrojovka vyhrála v ligové sezoně i druhý venkovní duel.


    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Ostravy): "Zkušené mužstvo takový zápas neprohraje. Od začátku bylo Brno aktivní, měli jsme výhodu, že jsme vstřelil první branku, pak jako bychom se toho lekli. Je to samozřejmě dost nepříjemná situace. Nebyli jsme ale kvalitní v mezihře, neuhráli jsme míče, ztrát byla spousta. Soupeř využíval situace, vycházalo to z toho, že jsme byli nepřesní. Kvalitu jsme neměli takovou, jakou bychom měli mít. Jednou vyhrát doma je hodně špatné, nechci se v tom moc pitvat, je to o diskuzi s lidmi ve vedení klubu. Budeme to probírat."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Malinko jsme netrefili taktiku, se kterou Baník bude hrát. Mysleli jsme si, že na nás vytvoří tlak a my budeme hrát na brejky. Ale my byli dominantní a jen jsme nebyli efektivní v koncovce. Ve druhé půlce nás Baník přitlačil i díky Kuzmanovičovi, který byl aktivní. Po jednoduché hloupé ztrátě jsme si nechali dát branku. Mužstvo ale ukázalo velký charakter a sílu. Podařilo se nám všech pět střídání, hráči ukázali kvalitu, přínos. To, že se dva hráči dokázali prosadit brankově, je příjemné a dává nám to starosti pro skládání sestavy. Jsou to ale příjemné starosti."


    FC Baník Ostrava – FC Zbrojovka Brno 1:2 (0:0)

    Branky: 60. Smékal – 83. Řezníček, 90. Fousek.
    Rozhodčí: Orel – Paták, Caletka – Proske (video).
    ŽK: Šehič, Sanneh, Kuzmanovič – Ševčík.
    Diváci: 7 277.

    Ostrava: Laštůvka – Sanneh, Takács, Pojezný, Šehič – P. Jaroň (57. Smékal), Boula (85. Miškovič), Kaloč, Buchta – Klíma (82. Fleišman), Tijani (46. Kuzmanovič). Trenér: Vrba.

    Brno: Šiman – Hrabina (82. Fousek), Endl, Šural, Divíšek (66. Ali) – Falta (59. Texl), Blecha (82. Přichystal), Ševčík, Souček, Granečný – Hladík (59. Řezníček). Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.