<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | úterý 30/08/2022, 20:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 958 diváků (87 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Pražané podruhé za sebou remizovali, potřetí z šesti kol nezvítězili a Slavia jim na čele tabulky může ve středu odskočit už na čtyři body. Jablonec stále čeká na první výhru pod trenérem Davidem Horejšem, čtvrtým nerozhodným výsledkem v ligovém ročníku a třetím po sobě potvrdil pozici remízového "krále".

    Sparta nastoupila v rozestavení s dvěma útočníky Julišem a Čvančarou, který před angažmá na Letné působil právě v Jablonci. Trenér Severočechů Horejš kvůli dohodě klubů nemohl využít Polidara se Sejkem a vsadil na systém s třemi stopery.

    Úvod vyšel lépe Spartě. Čvančara ještě na zadní tyči nezakončil přesně, ale v 10. minutě už hosté vedli. Po zmatcích a několika odrazech před jabloneckým vápnem se dostal míč k Daňkovi a ten přesnou přízemní střelou na bližší tyč překonal Hanuše. Devatenáctiletá letní posila Pražanů skórovala podruhé v ligové sezoně, k tomu má na kontě ještě dvě asistence.

    Severočeši se postupně zvedli a do pauzy srovnali. Ve 28. minutě ještě Kratochvíl pálil jen do Holce, ale v poslední minutě už se stejný hráč prosadil. Jovovič na hranici ofsajdu vysunul do brejku Chramostu, který v úniku dvou na gólmana ještě přihrál Kratochvílovi a ten nemohl minout. Jablonecký záložník se prosadil poprvé v ligovém ročníku.

    Sparťanský trenér Priske po přestávce vystřídal Juliše za čerstvého Sáčka a stáhl hru na jednoho hrotového útočníka. Ve 47. minutě se po standardce neprosadil Kratochvíl, na opačné straně neuspěl ani Daněk.

    Za sedm minut domácím zkomplikoval zbytek utkání Považanec, který po faulu na Pavelku dostal od rozhodčího Machálka druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Jablonečtí dohrávali v oslabení stejně jako v nedávném duelu s jiným pražským klubem Slavií.

    Letenští se po příchodu střídajícího Drchala vrátili k rozestavení na dva útočníky. Sparťanům se v přesilovce příliš nedařilo a až na začátku 80. minuty zahrozil z přímého kopu Höjer, jehož dalekonosný pokus tečoval těsně vedle domácí Houska.

    Pak měli ještě větší šanci v deseti hrající Jablonečtí. Chramosta po odvráceném rohu nastartoval do brejku Malínský, střídající křídelník postupoval od půlky sám na branku, ale Holce nepřekonal a proti oblíbenému soupeři neskóroval. Severočechům v závěru znatelně ubývaly síly, ale přestáli i situaci z 85. minuty, kdy Hanuš dobře zareagoval na teč vlastního spoluhráče Martince po centru střídajícího Mejdra.

    V závěru šestiminutového nastavení byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen i Krob, ale domácí následnou standardku ve dvojnásobném oslabení už ubránili. Oba týmy podruhé za sebou remizovaly 1:1.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Jablonce): „Bylo to zajímavé utkání, do kterého vstoupila lépe Sparta a šla do vedení. Poté už náš výkon ovšem snesl velké měřítko. Prodali jsme, na čem tu pracujeme a zaslouženě jsme vyrovnali. Věřili jsme, že Spartu jsme schopni i porazit, což bylo důležité. Připravovali jsme se fakt pečlivě, v den zápasu jsme měli dvakrát video. Přišla komplikace v podobě červené karty, ale paradoxně jsme poté měli asi největší šanci, kdy jsme to Malínským mohli zlomit. Dohrávali jsme v devíti a bod musíme brát. Každopádně máme dost žlutých a červených, to je problém a musíme na něm zapracovat.“

    Brian Priske (trenér Sparty): „Souhlasím s tím, že jsme podali špatný výkon. V úvodu jsme sice hráli relativně dobře a dali jsme gól. Měli jsme přesilovku, drželi jsme balon, jenže problém byl v nedostatečné kvalitě, práci s míčem a ve špatném rozhodování. I když jsme hráli proti deseti, měl soupeř dost standardek. Hráčům jsem řekl, jak moc jsem nespokojený. Je to signál, že musíme přidat v kvalitě. Ta nám chyběla. Považuji to za mou chybu, je to totiž má odpovědnost. Musíme si uvědomit, že je potřeba pracovat víc.“

    FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)

    Branky: 45. Kratochvíl – 10. Daněk.
    Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Machač – Štěrba (video).
    ŽK: Považanec, Jovovič, Krob, Kratochvíl, Horejš (trenér) – Pavelka, Daněk, Minčev, Čvančara, Zelený.
    ČK: 55. Považanec, 90.+6 Krob.
    Diváci: 4958.

    Jablonec: Hanuš – Martinec, Hübschman (71. Malínský), Heidenreich – Surzyn, Houska, Považanec, Krob – Kratochvíl, Jovovič (76. Šulc) – Chramosta (90.+2 Kadlec). Trenér: Horejš.

    Sparta: Holec – Wiesner (84. Mejdr), Sörensen, Zelený, Höjer – Daněk (74. Karabec), Pavelka (62. Drchal), Sadílek, Jankto (84. Minčev) – Čvančara, Juliš (46. Sáček). Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.