<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | neděle 21/08/2022, 16:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 411 diváků (41 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    V základní sestavě Zlína nastoupil i Cedidla, který se odvolal proti pětizápasovému trestu za faul na Ewertona v zápase druhého kola na Slavii. Jelikož nebyl v utkání vyloučen, trest, udělený disciplinární komisí ve čtvrtek, nabude účinnosti až pět dní po vyvěšení na úřední desce. Proto mohl dnes reprezentant do 21 let hrát.

    Ševci si v úvodní dvacetiminutovce vytvořili dvě velké střelecké příležitosti. Nejprve ve 12. minutě po centru Filla netrefil ve slibné pozici Hrubý bránu, o pět minut později za záda jablonecké obrany pronikl Čanturišvili, ale tváří v tvář Hanuše nepřekonal.

    Jablonec využil hned svoji první příležitost, když Polidar trefil perfektně trestný kop z 23 metrů a nedal Rakovanovi šanci zasáhnout. Dvaadvacetiletý krajní bek se trefil ve druhém kole po sobě. Další přímák z podobné vzdálenosti poslal stejný střelec těsně nad.

    Po půlhodině mohl vyrovnat Jawo, gambijský útočník se ale dočkal o tři minuty později, když hlavou zužitkoval přesný Čanturišviliho centr. Zúročil tak převahu svého týmu, trvající prakticky celý poločas. Sedmadvacetiletý hráč se zapsal mezi střelce ve druhém z posledních tří kol.

    Zlín pokračoval v nátlakové hře i po přestávce. Jablonci zase stačilo málo, aby skóroval. Po chybné rozehrávce Cedidly odcentroval Chramosta a Sejk hlavičkou do protipohybu gólmana přidal druhý gól Severočechů. Také dvacetiletý útočník zaznamenal gól ve druhém z posledních tří duelů v nejvyšší soutěži.

    Signál k dalšímu zlínskému náporu dala tvrdá střela Hrubého. Na centr Bartošáka naskočil nejvýš stoper Kolář a vyrovnal. Dvaadvacetiletý hráč skóroval ve druhém kole za sebou.

    V závěru se snažili domácí strhnout výhru na svou stranu, blízko tomu měli po ráně Čanturišviliho a hlavičce Koláře, ale skóre už se nezměnilo. Sudí Starý ukončil utkání při protiútoku Zlína, po kontrole u videa však ještě vyloučil Didibu za kopnutí do protihráče. "Ševci" dostali červenou kartu ve třetím kole po sobě.

    Jablonec v lize se Zlínem v 18. duelu po sobě neprohrál. Počtvrté za sebou skončil jejich vzájemný duel v nejvyšší soutěži nerozhodně. Obě mužstva jsou společně s Mladou Boleslaví se ziskem dvou bodů na posledních příčkách tabulky.


    Ohlasy:

    Jan Jelínek (trenér Zlína): "Cítíme, že dnes jsme měli dost příležitostí vstřelit dost branek k tomu, aby tři body zůstaly doma. Bohužel jsme dvakrát museli dotahovat, kdy Jablonec byl efektivní. I v závěru jsme měli možnost to dvakrát otočit na naši stranu, ale na gól jsme se moc nadřeli a kdybychom proměnili aspoň 50 procent šancí, tak bychom vyhráli. Mrzí mě vyloučení Didiby, zase je to naše disciplinární chyba, to se nesmí stávat, byť v emocích."

    David Horejš (trenér Jablonce): "Viděli jsme dnes zajímavé utkání. Zlín byl v úvodu aktivnější, nám pomohl gól na 1:0, začali jsme domácí přehrávat, ale bohužel jsme si nechali vyrovnat ze situace, na které jsme se připravovali celý týden, tedy z centrů. Byl to zápas nahoru dolů, nám hru hodně oživili střídající hráči. Když jsme šli do vedení 2:1, tak jsme měli duel dovést k vítěznému konci. Moc mě to mrzí, protože jsme zase inkasovali z identické situace jako při prvním gólu. Bod ale nakonec s respektem a pokorou bereme."


    FC Trinity Zlín - FK Jablonec 2:2 (1:1)

    Branky: 33. Jawo, 71. Kolář - 21. Polidar, 62. Sejk.
    Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Dobrovolný - Proske (video).
    ŽK: Cedidla, Vukadinovič - Houska, Horejš (trenér), Kratochvíl.
    ČK: 90.+7 Didiba (Zlín).
    Diváci: 2411.

    Zlín: Rakovan - Cedidla (63. Reiter), Kolář, Procházka, Bartošák (77. Vukadinovič) - Didiba - Fillo (77. Dramé), Hrubý, Janetzký (83. Hlinka), Čanturišvili - Jawo. Trenér: Jelínek.

    Jablonec: Hanuš - Kubista, Hübschman, Heidenreich, Polidar - Považanec - Šulc (82. Malínský), Kratochvíl, Houska (56. Chramosta), Jovovič (56. Krob) - Sejk (90. Martinec). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.