<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | neděle 14/08/2022, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 967 diváků (15 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Pardubičtí trenéři Krejčí s Novotným udělali oproti utkání v Plzni (1:2) jedinou změnu v sestavě, Brazilce Rosu nahradil na pozici pravého obránce Kostka. Na druhé straně nechal kouč Kozel pouze na lavičce Doumbiu, jenž odehrál oba předchozí vítězné zápasy a k debaklu Teplic 5:1 přispěl gólem a asistencí.

    Poslední tři duely Pardubic s Libercem nabídly vždy minimálně čtyři branky, dnes to ale dlouho na přestřelku nevypadalo. Sudí Nehasil musel v úvodu svého druhého ligového zápasu v kariéře řešit oboustranně ostrou hru, kterou odnesl po 12 minutách hry zraněním domácí Tischler, jehož nahradil Sychra.

    Zápas nabral tempo až závěru úvodního dějství. Ve 43. minutě se odrazil po Helešicově dalekonosném pokusu míč k Hlavatému, který se v pokutovém území rychle zorientoval a připsal si druhý ligový gól v pardubickém dresu. Poprvé skóroval před necelými dvěma lety rovněž do sítě Slovanu.

    V nastavení se navíc Vlček vytáhl při bránění Rondiče hluboko na polovinu soupeře, obral bosenského útočníka o míč, prodral se do zakončení a třetí ligový start ozdobil premiérovou brankou.

    Jen o jedno utkání více potřeboval k otevření střeleckého účtu v nejvyšší soutěži liberecký Kozák, jenž přišel na hřiště z lavičky hned po změně stran právě za Rondiče. Ve 48. minutě k němu propadl centrovaný míč a jednadvacetiletý kmenový hráč Sparty zblízka prostřelil Markoviče.

    Nejlepší ligová ofenziva ožila a vzápětí mohl Kozák srovnat, těsně ale minul. Na druhé straně pálil z otočky Vacek o kousek nad břevno. Lídr tabulky před začátkem třetího kola měl v závěrečné dvacetiminutovce spoustu šancí na vyrovnání, Červovu ránu zblízka ale vykopl Markovič a Frýdek s Kozákem sami před bránou vůbec netrefili prostor mezi třemi tyčemi. V nastavení ještě trefil Hlavatý výstavním volejem břevno, Pardubice už ale dotáhly zápas do vítězného konce, zdolaly Slovan po třech zápasech a opustili poslední příčku.

    Ohlasy:

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Šli jsme do zápasu hlavně s tím, že si musíme pohlídat začátek, Liberec byl po dvou vítězstvích v euforii. Chtěli jsme zúročit výkony z minulých zápasů, kdy jsme nehráli špatně, ale i přes spoustu střeleckých příležitostí jsme nedávali branky. Dnes dlouho nebyly šance ani na jedné straně, bylo to důrazné a tvrdé utkání. V závěru poločasu se nám ale podařilo dát dva góly do šatny a chtěli jsme tak pokračovat i po pauze, ale hned jsme inkasovali a Slovan nás přitlačil. Celou dobu jsme se připravovali na standardní situace, a stejně jsme z ní dostali branku. Nakonec jsme to ubojovali a jsme za to strašně šťastní, kluci si to už zasloužili."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Věděli jsme, že Pardubice odehrály dobré zápasy a že nás nečeká nic snadného, ale dneska nemůžu být spokojený. Prohráli jsme zbytečně, především vinou našeho výkonu. Jak jsem apeloval po výhře na Spartě, ať nelítáme v oblacích, tak teď jsme to už evidentně neuhlídali. Dnes si sem hráči přijeli zahrát fotbal a mysleli si, že to bude stačit. Hlavně první poločas to od nás bylo slabé, což vedlo k tomu, že se domácí dostali zaslouženě do vedení. Vzápětí navíc dostaneme do šatny druhý gól po úplně naivní individuální chybě, navíc od stopera, to absolutně nedokážu pochopit. V kabině jsem byl nepříjemný, první poločas se nebylo o co opřít. Všechno bylo pomalé, upadali jsme do letargie, chyběla i nabídka. Prostřídali jsme a po přestávce už náš výkon měl parametry, byla tam ochota na hřišti pracovat, hrát v pohybu. Už jsme ale nevyrovnali a Pardubice zaslouženě vyhrály."

    FK Pardubice - FC Slovan Liberec 2:1 (2:0)

    Branky: 43. Hlavatý, 45.+1 Vlček - 48. Kozák.
    Rozhodčí: Nehasil - Ratajová, Vyhnanovský - Zelinka (video).
    ŽK: Vlček, Hlavatý, Markovič, Kostka - Matoušek.
    Diváci: 967.

    Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Toml, Helešic (90.+2 Koukola) - Janošek - Tischler (12. Sychra), Solil, Hlavatý, Vacek (71. Mareš) - Černý (71. Červenka). Trenér: Novotný.

    Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Prebsl (46. Plechatý) - Matoušek (69. Rabušic), Červ, Mara (60. Doumbia), Frýdek, Preisler (60. Mészáros) - Van Buren, Rondič (46. Kozák). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.