<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 13/08/2022, 16:00 | ADAX INVEST Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 6 218 diváků (58 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Zbrojovka, povzbuzena dosavadními výkony i výsledky, vstoupila do utkání aktivně, důrazně napadala rozehrávku hostů a vytěžila tak územní převahu. Už ve třetí minutě pálil nad Ševčík, v 15. minutě sebral hostující gólman Polaček míč Řezníčkovi na poslední chvíli.

    Boleslavská taktika spočívala v rychlém přechodu do útoku. Dvakrát se chystal v šestnáctce k zakončení Škoda, nicméně nebezpečí z toho nevzniklo, stejně jako z přímého kopu exekutora Matějovského.

    První branka padla ve 26. minutě. Na roh Matějovského si nejvýše vyskočil Škoda a hlavou procpal míč za Berkovce. Šestatřicetiletý útočník se trefil v lize poprvé od loňského listopadu.

    Druhý trest za nedůsledné bránění mohl přijít vzápětí, další roh Matějovského poslal Suchý jen do tyče a Šimkovu střelu vytáhl brněnský gólman.

    Zbrojovce se povedlo vyrovnat hned zkraje druhé půle. Míč po rohu a centru propadl až k zadní tyči, kde jej Souček dopravil do sítě. Jednadvacetiletý záložník zaznamenal premiérovou trefu v dresu Brna po příchodu na hostování ze Sparty.

    Brnu narostla křídla, jeho hráčů bylo plné hřiště a druhý gól visel ve vzduchu. Fouskovu střelu vychytal Polaček a při ráně Ševčíka se míč otřel o vnější tyč a další pokus Fouska mířil nad.

    Domácí se dočkali v 79. minutě, kdy rychlou akci Hladíka po levé straně a jeho centru zakončil Michal Ševčík. Dnešní oslavenec se trefil ve všech dosavadních kolech nové sezony.

    V dramatickém závěru Brno výhru nejenže uhájilo, ale ještě přidalo pojistku, když rychlý brejk zakončil Matejov. Zbrojovka bodovala v pátém ze čtyř posledních domácích duelů v nejvyšší soutěži.

    Brno porazilo Středočechy v lize po osmi zápasech poprvé od dubna 2015.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Začali jsme zápas celkem slušně, byli jsme dobře organizovaní, akorát nám nevyhovovalo tempo, ve kterém se hrálo. Srazila nás branka Boleslavi a po zbytek první půle jsme neplnili plán, který jsme měli nastavený. Do druhé půle jsme udělali změny a pozměnili rozestavení, z čehož jsme těžili. Měli jsme větší počet střel, z nichž ve finále vyústily góly, které jsme dali. Jsme rádi, že se nám tak daří, navazujeme na model z druhé ligy. Podstatné je, že fungujeme jako tým a vychází nám tréninkový proces během týdne, v němž na sebe sami hráči vytváří zdravý tlak. Trochu nás teď mrzí, že za týden máme odložen zápas v Plzni, musíme najít funkční model, ale zda se nám to povede, ukáže až duel se Slavií za 14 dní. Doufám, že bude vyprodáno."

    Pavel Hoftych (trenér Ml. Boleslavi): "Zbrojovka byla v úvodních minutách lepším celkem, dobře kombinovala a využívala pohody, ve které je. Nám se podařilo dát vedoucí gól a mrzí mě, že jsme do poločasu nedali ještě jeden, nadějné šance na to byly, byť Brno hrozilo dvojicí Řezníček, Ševčík. Po přestávce byl klíčový vyrovnávací gól, po němž se Zbrojovka dostala do euforie a nám trvalo, než jsme se zase vrátili do hry. Podle mě tam byla jasná penalta na Milana Škodu, nechápu to, když je tady VAR. Dostali jsme další branku, chtěli jsme s tím něco udělat, ale hráli jsme komplikovaně. Zbrojovka se zatáhla a dala při naší hře vabank třetí gól. Je to pro nás kruté, chtěli jsme zde bodovat. Brno ale hraje výborně."

    FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 3:1 (0:1)

    Branky: 49. Souček, 79. Ševčík, 90.+4 Matejov - 26. Škoda.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Bureš - Petřík (video).
    ŽK: Granečný, Šural - Suchý, Donát, Škoda, Hoftych (trenér).
    Diváci: 6218.

    Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Granečný - Souček (80. Blecha), Texl - Alli (46. Hladík) Ševčík (89. Matejov), Přichystal (46. Fousek) - Řezníček (90.+4 Hlavica). Trenér: Dostálek

    Ml. Boleslav: Polaček - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Mareček (57. Mašek), Matějovský (87. Stránský), Donát (70. Dancák), Fulnek (70. Skalák) - Škoda, Ladra (87. Krobot). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.