<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o záchranu | úterý 10/05/2022, 19:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 578 diváků (45 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    "Klokani" na 14. místě tabulky, které znamená baráž, ztrácejí na třináctý Jablonec dva body. V posledním kole Pražané přivítají sestupující Karvinou a Severočeši se představí na půdě již zachráněného Zlína. Jistotu udržení ještě nemají ani dvanácté Pardubice.

    Kvůli dohodě klubů Pražanům scházel Chramosta a v základní sestavě poprvé od března nastoupil na hrotu útoku Puškáč. Bohemians vyrukovali s třemi stopery a v úvodních minutách se spíše bránili. V páté minutě vyrazil Martincovu hlavičku Valeš a za chvíli hostující gólman vychytal ve velké šanci i Kubistu, který tak nenavázal na vítěznou branku z minulého kola v Teplicích.

    "Klokani" se zhruba po čtvrthodině dostali do tempa a začali být nebezpeční. Köstlovu střelu na hranici malého vápna ale zblokoval Kubista a v 25. minutě po velkém závaru ve vápně Hanuš vyrazil Jindřiškův pokus na roh.

    Krátce předtím musel kvůli zranění střídat domácí Černák, kterého nahradil Pilař. Sudí Szikszay ve spolupráci s videorozhodčím v první půli řešili dvě situace v jabloneckém vápně, ale ani jednu k nevoli hostujících hráčů a lavičky jako penaltovou nevyhodnotili.

    V 38. minutě se prosadili domácí. Po Malínského průniku do vápna se dostal míč až za šestnáctku k Pilařovi, ten se obtočil a ukázkovou ranou s pomocí břevna otevřel skóre. Bývalý reprezentant skóroval počtvrté v ligové sezoně, což vzhledem k nejhorší ofenzivě Severočechů v lize stačí na vedoucí pozici mezi týmovými střelci. Ještě do pauzy mohl srovnat Puškáč, ale v závěru nastavení ve velké šanci mířil vedle.

    Čtyři minuty po změně se za obranu Pražanů dostal Malínský, ale na dlouhou nohu vystřelil vedle. Bohemians prostřídali sestavu a po spolupráci tří čerstvých hráčů měli blízko k vyrovnání. Po Bartkově přiťuknutí ale Koubek v 67. minutě zblízka trefil Hanuše a následně tečoval spoluhráčův pokus zpoza vápna těsně mimo.

    Hosté se tlačili za gólem, dlouho však naráželi na jabloneckou defenzivu. Když už se zdálo, že míří do baráže, z posledního nákopu prodloužil míč Bartek na Hronka a ten střelou k tyči srovnal. Záložník Bohemians navázal na minulý gól ze Zlína, kde Pražané zvítězili 4:1. Jablonec ve třetím utkání pod hlavním trenérem Vágnerem poprvé nevyhrál.

    Ohlasy

    Jiří Vágner (trenér Jablonce): "O 10 sekund nám utekla definitivní záchrana. Přesto chci klukům poděkovat za to, jak k tomu přistoupili, jak makali. Posledních 10 vteřin jsme to asi neuhráli úplně chytře takticky, tak nás to vytrestalo. V první půli jsme byli nebezpečnější asi my. Ke konci poločasu jsme mohli zvýšit na 2:0 a asi by to pro nás bylo příjemnější. V druhé půli nás Bohemka ke konci ukopala dlouhými míči. Viděli jsme i dvě další stoprocentní šance Bohemky, když to shrnu, remíza byla asi spravedlivá."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Do utkání jsme vstoupili špatně, prvních 15 minut bylo v režii Jablonce. Možná na nás dolehla tíha zápasu. Paradoxně v době, kdy jsme vyrovnali hru, jsme inkasovali z takové nevinné akci, byť to Venca Pilař perfektně trefil. Pak jsme měli štěstí, že nás domácí ještě do poločasu nedorazili. V druhém poločase bylo posledních 30 minut v naší režii. Měli jsme ohromný tlak a vytvořili si ohromné šance, abychom možná i vyhráli. Zase nevím, zda by to bylo spravedlivé. Objektivně řečeno, bod je spravedlivý, když jsme vyrovnali z poslední akce. Trenér Škorpil říkal, že koučovat zápas je jako let do kosmu, tak jsem se tam dnes párkrát podíval. Ukázalo se, že máme ohromně bojovné mužstvo a Bohemka se nikdy nevzdává."

    FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

    Branky: 38. Pilař - 90.+3 Hronek.
    Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Franěk (video).
    ŽK: Ikaunieks, Houska, Pilař - Dostál, Vaníček, Köstl.
    Diváci: 2578.

    Jablonec: Hanuš - Štěpánek (83. Považanec), Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (23. Pilař), Houska, Kubista, Malínský (65. Pleštil) - Ikaunieks (65. Silný). Trenér: Vágner.

    Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hašek (75. Fulnek) - Dostál, Květ (62. Bartek), Jindřišek, Kovařík (82. Krch) - Beran (46. Vaníček), Hronek - Puškáč (62. Koubek). Trenér. Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.