<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o záchranu | úterý 10/05/2022, 19:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    Bez karet


    Návštěva: 1 050 diváků (22 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Tepličtí se dostali do vedení v 17. minutě po trefě Aloise Hyčky. Domácí v závěru první půle vyrovnali zásluhou Vlasije Sinjavského, dvacet minut před koncem však "Sklářům" vrátil náskok David Ledecký. Svěřenci trenéra Jiřího Jarošíka ale ani tentokrát náskok neudrželi a v 90. minutě inkasovali po hlavičce Petra Buchty.

    Předposlední Severočeši by se ještě teoreticky mohli baráži vyhnout, pokud by se v sobotním závěrečném kole nadstavby, ve kterém hostí Pardubice, dokázali posunout na 14. místo a současně by sparťanský B-tým ve druhé lize obsadil druhou nebo třetí příčku. V tom případě by do baráže šel pouze předposlední celek nejvyšší soutěže.

    Teplice měly povedený vstup do utkání a udeřily z první vážné příležitosti. V 17. minutě si doběhl Trubačův centr na zadní tyči Hyčka a svým druhým gólem v tomto ligovém ročníku poslal hosty do vedení.

    Domácí mohli vyrovnat po půl hodině hry, kdy si na centr Šehiče naskočil Papadopulos, ale svou sedmou branku v sezoně nepřidal. Severočeši pak chvíli hráli bez zraněného Žáka a Karviná početní výhodu využila. Holíkovu hlavičku v 39. minutě ještě zneškodnil brankář Grigar, o dvě minuty později ale prolétl centr Kobouriho k Sinjavskému a ten tvrdou ranou vyrovnal. Estonský záložník se trefil počtvrté v této sezoně.

    Teplice mohly ještě v závěru poločasu získat své vedení zpět, ale Sejkovu hlavičku vytáhl povedeným zákrokem gólman Neuman. Devatenáctiletý útočník Sejk měl další šanci v úvodu druhé části, jenže tentokrát při hlavičkovém pokusu minul. O chvíli později neuspěl po individuální akci ani hostující Ledecký, který nahradil v teplickém útoku Žáka.

    Trenér Jarošík vsadil v 68. minutě na trojnásobné střídání a tah se mu vyplatil. Po autu střídajícího Kodada utekl po levé straně jiný nový muž na hřišti Žitný a našel před branou volného Ledeckého, jenž druhou brankou v ročníku vrátil hostům vedení.

    Když už se zdálo, že Teplice udrží svůj těsný náskok až do konce, našel v 90. minutě centrující Sinjavskij hlavičkujícího Buchtu, který vyrovnal. Na remíze nic nezměnil ani závěrečný tlak Severočechů, po němž Hyčka mířil povedenou ranou těsně nad bránu.

    Teplice nevyhrály v nadstavbě ani čtvrtý zápas a v Karviné nezvítězily v šestém utkání za sebou.

    Ohlasy

    Bohumil Páník (trenér Karviné): "Viděli jsme dnes otevřenou hru obou mužstev a útočný fotbal. Statistiky hovoří jasně a hra šla nahoru dolů. Teplice měly vynikající středovou řadu, která se těžko bránila. Hráči jako Fortelný nebo Trubač dovedou obejít jeden na jednoho, soupeř nás přečísloval a byl nebezpečný. Někteří naši hráči ale sehráli vynikající utkání. Kdyby například Sinjavskij hrál takhle celou sezonu, tak jsme asi nesestoupili. Je to hráč, který asi do toho systému patří. Mužstvo se ani za nepříznivého stavu nevzdalo a po střídání se snažilo alespoň vyrovnat. To se nakonec podařilo. Jsem rád, že jsme se s fanoušky nerozloučili prohrou, ale alespoň remízou."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Co k takovému zápasu říct? Jeli jsme sem s nějakou šancí a i když se ostatní výsledky nevyvíjely, jak bychom si přáli, nakonec byly přeci jen ideální. Jenže jsme sami dostali gól v 90. minutě. Bylo to neskutečné, takhle tu situaci nedohrát, darovat soupeři gól a tím pádem jít do baráže. Příčinou byla nedůslednost. Jeden hráč centruje, druhý je volný na malém vápně a hlavičkuje na přední tyči… to se nemůže stát. Je to pro nás škoda. Mohli jsme hrát doma rozhodující zápas, ale takhle se musíme soustředit na baráž."

    MFK Karviná - FK Teplice 2:2 (1:1)

    Branky: 41. Sinjavskij, 90. Buchta - 17. Hyčka, 70. Ledecký.
    Rozhodčí: Proske - Paták, Kotík - Ondráš (video).
    Bez karet.
    Diváci: 1050.

    Karviná: Neuman - Dramé, Buchta, Kobouri - Sinjavskij, Zorvan (81. Qose), Ndiaye (81. Túlio), Chvěja (73. Jursa), Šehič (73. Vlachovský) - Papadopulos, Holík (46. Svoboda). Trenér: Páník.

    Teplice: Grigar - Chaloupek, Tijani, Shejbal - Hyčka, Mareček, Trubač, Fortelný (68. Žitný), Boljevič (68. Kodad) - Sejk (68. Mareš), Žák (41. Ledecký). Trenér: Jarošík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.