<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Skupina o záchranu | neděle 01/05/2022, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 955 diváků (63 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Frontman Olympiku Petr Janda dostal před pondělními narozeninami dres s osmdesátkou, ale dalšího dárku se od svého vršovického klubu nedočkal. Hned první rohový kop hostů posadil Čelůstka na hlavu Hranáče a obránce, kterého si Východočeši vypůjčili z Plzně, vstřelil svůj první ligový gól.

    Zatímco hráči Bohemians dobře kombinovali jen ve středu hřiště, na straně soupeře přibývaly šance. Ve 20. minutě ji měl Patrák, v šestnáctce se zasekávačkou zbavil obránců, ale nedokázal přesně zamířit. Hosté se dožadovali penalty, ale videorozhodčí jim nevyhověl. Patrák se pak blýskl povedenou hlavičkou, ale brankář Valeš ji reflexivně vyrazil.

    Do druhého poločasu vyběhl v zelenobílém dresu nejlepší střelec domácích Puškáč, ale ani autor sedmi ligových gólů obraz hry nijak výrazně nezměnil. Jen v 60. minutě vypálil z voleje Květ, ale Markoviče nepřekvapil. A nepovedlo se to ani Chramostovi po chytře zahraném autovém vhazování.

    Tlak Bohemians sílil, ale k vyrovnání nevedl. Deset minut před koncem minula branku Puškáčova hlavička a při Chramostově šanci se znovu vytáhl pardubický gólman. Trenér Veselý se tak ani na šestý pokus na lavičce „Klokanů" nedočkal vítězství.

    Pardubice mají sice dál na kontě ze všech týmů nejvíc inkasovaných branek, ale poslední dobou obranu hodně vyztužily a brankář Markovič udržel čisté konto potřetí ze čtyř zápasů.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Bylo jasné, že v takovémhle utkání je hodně důležité, kdo vstřelí první gól, je to určující pro vývoj. My jsme měli dobrých úvodních pět šest minut, standardkami jsme si vytvořili tlak. Ale z první návštěvy naší půlky přišel zbytečný roh a z něj jsme z prvního vážnějšího ohrožení inkasovali úplně zbytečnou branku. Ta definovala průběh prvního poločasu, který jsme dohrávali v úplné křeči. První poločas řadím k tomu nejhoršímu, co se tady pod mým krátkým vedením odehrálo. Přežili jsme ještě jednu velkou šanci, podržel nás brankář Valeš. Do druhého poločasu jsme to přeskupili, vytvořili si územní převahu. Ke konci jsme měli nějaké šance, ale nedali jsme. V závěru jsme končili v křeči. Pokud doma nevstřelíme branku, těžko můžeme pomýšlet na úspěch. Komplikace to je, ale pořád žijeme. Jsou před námi ještě tři utkání. Věřím, že jsme schopni o to zabojovat."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Věděli jsme, že jde o hodně. Bohemka do toho vstoupila tím, že nás zatlačila a měla několik standardek hned v úvodu. Ale nám se naštěstí povedlo z naší první standardky vstřelit branku a dostali jsme se do psychické pohody. Potom bylo utkání vyrovnané. Bohemka se tam snažila dostávat dlouhými balony, ale obrana nám hrála velice dobře. V tomhle duchu se to táhlo i v druhém poločase. Byly tam brejkové situace, které se daly vyřešit líp. Mohli jsme dát i druhou branku. Bohemka měla svoje příležitosti, ale uhlídali jsme je v koncovce. Hodně jsme si oddychli, protože jsme se celou dobu plácali na těch barážových příčkách. Ne že bychom se cítili ohroženi přímým sestupem, ale udělali jsme velký krok k tomu, abychom se z těch příček dostali. První krok byl minule v Jablonci, druhý dnes."

    Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:1 (0:1)

    Branka: 8. Hranáč.
    Rozhodčí: D. Černý - Antoníček, Leška - Ondráš (video).
    ŽK: Vondra, Köstl - Solil.
    Diváci: 3955.

    Bohemians: Valeš - Dostál (80. Bartek), Bederka (46. Köstl), Křapka, Vondra - Jindřišek - Vaníček (56. Beran), Květ (66. Kovařík), Mareček (46. Puškáč), Hronek - Chramosta. Trenér: Veselý.

    Pardubice: Markovič - Kostka, Hranáč, Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Patrák (68. Mareš), Červ (83. Pojezný), Solil (50. Rezek), Lupač - P. Černý (68. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.