<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o titul | středa 11/05/2022, 19:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 8 728 diváků (58 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Zápas začal pro Ostravu špatně. Jen v úvodní pětiminutovce domácí vyprodukovali několik chyb ve středu hřiště a jedna byla potrestána gólem. Falta přišel o míč, Traoré rychle kolmou přihrávkou rozběhl Sora a bývalý útočník Ostravy dal technickou střelou k tyči první ligový gól v dresu Slavie.

    Slezané se ale postupně otřepali a vyrovnali obraz hry. Už ve 24. minutě dělilo od vyrovnání Klímu několik centimetrů, ale po jeho hlavičce po rohu zachránilo hosty břevno. Podobná situace vynesla šanci i Almásimu, který ale hlavičkou minul. Do třetice už však domácí měli přesnou mušku. Fleišmanův centr z levé strany nedokázal odvrátit Ousu, balon propadl k Buchtovi a ten z voleje překonal Mandouse.

    Ostrava se po vyrovnávací trefě vypjala k heroickému výkonu a hráči se před neúnavně povzbuzujícím stadionem předháněli v bojovnosti. Slavia neměla protizbraň, jen kontrola míče na útočné polovině k ničemu nevedla.

    Naopak domácí v 55. minutě znovu zahrozili, ale Klímovi ve slibné pozici sklouzl míč a zakončení mu nevyšlo.

    Dvacet minut před koncem Baník přečkal kritickou situaci. Hlavní sudí Hocek po konzultaci s videorozhodčím ocenil zákrok Lischky na pronikajícího Sora červenou kartou, ale přímý kop z hranice velkého vápna napálil Holeš bombou jen do břevna.

    Slavia v přesilovce pokračovala v územní převaze, jenže bez vyložených šancí. Vytrvale bojující Ostrava nevystavila Laštůvku žádnému gólovému ohrožení a oslabení přečkala bez úhony. Při závěrečné loterii se do vápna Ostravy vydal i brankář Mandous, ale hostům už to nic platné nebylo. Pražané v nadstavbě vyhráli jediný ze čtyř duelů.

    Ohlasy:

    Tomáš Galásek (trenér Ostravy): "Mužstvo si za výkon zaslouží pochvalu, i remíza může mít hodnotu. Mužstvo nechalo na hřišti velké odhodlání. Věděli jsme, že Sor může hrozit, když se rozběhne. Bohužel brzy využil naší chyby a pohotově zakončoval. Chtěli jsme výše napadat a to byl klíč k úspěchu. Bylo vidět, že kluci měli odvahu a chtěli hrát fotbal. To byl i náš cíl a směr, se kterým jsme do toho šli. A vyplatilo se nám to."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zajímavý zápas. My do něj dobře vstoupili tím, že jsme dali rychle gól a po něm kontrolovali hru. Ale někdy kolem 15., 20. minuty jsme ztratili půdu pod nohama. Baník nás dostal trochu pod tlak, nepodrželi jsme balon jako předtím, z toho byly nepříjemné standardky a pak jsme dostali gól. Zbytek půle jsme dohráli v útlumu. Do druhé půle jsme upravili některé věci, Baník nás výše napadal, nám se podařilo z toho občas vyjíždět, ale nedostali jsme se do vyložené šance. Po vyloučení se Baník zatáhl, bránil trochu níž, my měli nějaké náznaky, dvě tři zajímavé situace, ale ty jsme nedotáhli a je to zasloužená remíza. My o titul přišli už během sezony, teď už to byl spíše důsledek těch ztrát s Karvinou nebo s Hradcem, ale těch ztrát bylo více. Je to pro nás zklamání, chtěli jsme to alespoň dotáhnout, aby bylo v posledním kole o co hrát. Jsme samozřejmě zklamaní."

    FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

    Branky: 32. Buchta - 5. Sor.
    Rozhodčí: Hocek - Nádvorník, Antoníček - Franěk (video).
    ŽK: Kaloč, Pokorný, Almási, Ndefe, Laštůvka - Hromada, Holeš.
    ČK: 69. Lischka (Ostrava).
    Diváci: 8728.

    Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Jaroň (83. Boula), Kaloč, Falta, Klíma (77. Chlumecký), Buchta (77. Smékal) - Almási (90. Kuzmanovič). Trenér: Galásek.

    Slavia: Mandous - Kačaraba (74. Tecl), Ousou, Kúdela (22. Talovierov), Plavšič (61. Samek) - Hromada (46. Oscar), Holeš - Ševčík, Traoré, Lingr (74. Fila) - Sor. Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.