<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Skupina o titul | neděle 08/05/2022, 16:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 385 diváků (98 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Viktorii v úvodních 21 minutách zařídili dvoubrankový náskok Jean-David Beauguel s Milanem Havlem. Jejich spoluhráč Pavel Bucha poté dostal červenou kartu, ale ještě do pauzy domácí kapitán Lukáš Hejda přidal třetí gól. Krátce po změně stran byl po druhé žluté kartě vyloučen i sparťan Ladislav Krejčí mladší.

    Plzeňští v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez porážky na 20 utkání a Spartu na svém stadionu v lize porazili posedmé za sebou. Pražané nezvítězili ve třetím z posledních čtyř kol.

    Sparta měla ve středu hrát finále domácího poháru v Uherském Hradišti proti Slovácku, ale zápas byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen na 18. května.

    Úvodnímu výkopu předcházela minuta potlesku za bývalého československého reprezentanta a plzeňskou legendu Františka Plasse, který ve čtvrtek zemřel v 78 letech.

    Viktoria hned z první šance v osmé minutě otevřela skóre. Na Kalvachův roh si naskočil Beauguel, odpoutal se od bránícího Hložka, jenž se do sparťanské sestavy vrátil po jednozápasové absenci, a hlavou překonal brankáře Heču. Francouzský útočník 17. gólem v ligové sezoně dotáhnul lídra tabulky střelců Jurečku ze Slovácka.

    Domácí měli hru pod kontrolou a ve 21. minutě přidali druhý gól. Kalvach poslal míč Havlovi, ten se snadno zbavil Wiesnera a zakončil střelou k tyči.

    Západočechům zkomplikoval situaci Bucha, který na půlce hřiště v roli posledního hráče srazil unikajícího Peška a rozhodčí Černý ho ve 26. minutě vyloučil. Červenou kartu sudí nezrušil ani po kontrole u videa.

    Hned za osm minut ale oslabená Plzeň zvýšila. Kalvach rozehrál přímý kop, Mosquera v den svých 32. narozenin posunul míč hlavou na Hejdu a ten zblízka nezaváhal. Hejda stejně jako předtím Havel zaznamenal pátou trefu v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže.

    Pražané sice krátce po změně stran dostali míč do sítě, ale Hanckův gól neplatil kvůli ofsajdu. V 54. minutě Krejčí mladší v souboji brnknul o nohu domácího Řezníka a možná i kvůli protestům dostal druhou žlutou a červenou kartu.

    Sparťané poprvé na branku vystřelili až po hodině hry. Staněk po centru střídajícího Minčeva sice neudržel míč, ale poté famózním zákrokem zneškodnil Čvančarovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

    Na druhé straně byl blízko čtvrté trefě Řezník, ale za překonaného Heču na brankové čáře zaskočil obránce Hancko. V závěru ještě Kalvachovu střelu vytáhnul hostující gólman na roh.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Dneska jsme udělali velký krok k tomu, abychom o titul pořád ještě hráli. Čekají nás dva nesmírně důležité a těžké zápasy. Proto se budeme držet toho, čeho doteď. Dneska si to užijeme a potom se budeme připravovat na (středečního soupeře) Hradec. Pokud budeme hrát jako dneska, to znamená zodpovědně, poctivě, s chutí a s řádnou agresivitou, tak o titul můžeme hrát. My jsme se Spartou v tomto ročníku odehráli tři zápasy a ve všech byli lepší. V prvním domácím (3:2) jsme měli vyhrát výraznějším rozdílem a na Spartě při remíze 2:2 jsme měli vyhrát také výrazným rozdílem. Dneska jsme vyhráli 3:0, takže v tomto ročníku jsme Spartu předčili."

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "Dneska nás Plzeň ve všem převyšovala a zápas rozhodla v prvním poločase. Trestala nás za náš nedůraz, neschopnost dostat se v útočné fázi do nějakých zajímavých situací. Oni při standardkách a situacích v útočné fázi byli výrazně lepší, a proto zaslouženě vedli 3:0. Dá se říct, že hru kontrolovali po celé utkání. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatný zápas. Plzeň byla výrazně lepší, v osobních soubojích, v důrazu, ve standardních situacích, kdy nás hráči soupeře jednoznačně převyšovali."

    FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 3:0 (3:0)

    Branky: 8. Beauguel, 21. Havel, 34. Hejda.
    Rozhodčí: Černý - Caletka, Paták - Ondráš (video).
    ŽK: Beauguel - Dočkal, Ladislav Krejčí II, Čvančara, Sáček.
    ČK: 26. Bucha - 54. Ladislav Krejčí II.
    Diváci: 11.389 (vyprodáno).

    Plzeň: Staněk - Řezník, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (77. Trusa), Sýkora (41. Pernica), Mosquera (66. Holík) - Beauguel (66. Chorý). Trenér: Bílek.

    Sparta: Heča - Wiesner (38. Haraslín), Vitík, Hancko, Höjer (46. Pavelka) - Sáček, Ladislav Krejčí II - Pešek (60. Minčev), Dočkal (60. Karabec), Hložek - Čvančara. Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.