<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Skupina o titul | neděle 01/05/2022, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 18 732 diváků (97 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Plzeň protáhla sérii bez porážky na 19 kol. Západočeši v lize neporazili Slavii podeváté za sebou, ale remíza je tři kola před koncem sezony přiblížila k zisku titulu. V Edenu Viktoria za posledních 11 duelů nejvyšší soutěže teprve podruhé bodovala. Pražané ani v druhém kole nadstavby nezvítězili, před týdnem prohráli 3:4 s Hradcem Králové v jeho mladoboleslavském domácím azylu.

    Plzeň vyrukovala na Slavii s třemi stopery a velmi variabilním rozestavením. Do branky Pražanů se vrátil Mandous, Kolář, který v minulém kole čtyřikrát inkasoval, chyběl ze zdravotních důvodů. Na hrotu domácího útoku nastoupil někdejší hráč Viktorie Tecl a Traoré hrál netradičně ofenzivního záložníka.

    "Červenobílí" začali aktivně a hned v první minutě skončil Bahův tečovaný centr na boční síti. V 18. minutě měli domácí úvodní velkou šanci, Oscar po kombinaci s Olayinkou zakončil na dlouhou nohu o centimetry vedle.

    Za chvíli Tecl po úniku přepadl přes plzeňského gólmana Staňka a polský sudí nařídil penaltu. Po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru ale svůj původní verdikt zrušil, neboť brankář Viktorie nejprve zasáhl míč.

    Po půlhodině zahrozili také hosté. Kopic po průniku přihrál bývalému záložníkovi Slavie Buchovi, ale Hovorka srazil pokus na roh. Ve 43. minutě se na opačné straně uvolnil Traoré a Viktorii zachránil výborným zákrokem Staněk. Závěr první půle se protáhl poté, co stadion zahalil kouř z dýmovnic v domácím "kotli".

    Po změně stran hlavičkoval v těžké pozici Tecl nad. V 57. minutě Pražané reklamovali Hejdovu ruku ve vápně, ale sudí penaltu nenařídil. Na opačné straně se probíjel do zakončení Beauguel, ale v tísni Mandouse nepřekonal.

    V 65. minutě po centru z přímého kopu hlavičkoval Olayinka a hosté s problémy odvrátili míč těsně vedle tyče na roh. Na druhé straně napálil Havel odražený balon jen do Mandouse. S blížícím se koncem přibývalo faulů a Slavia se nemohla dostat k očekávanému náporu.

    Přesto se v závěru Pražané ujali vedení. V 86. minutě Olayinkovu ránu zblokoval Pernica, následně za již překonaným Staňkem odvrátil po Kúdelově pokusu míč Santos. Sudí ale po zásahu videorozhodčího šel přezkoumat Beauguelovu vysokou nohu na Juráska a nařídil penaltu, kterou Kúdela v první minutě nastavení s přehledem překonal Staňka.

    Západočeši však v hektickém závěru ještě dokázali zareagovat. Střídající Trusa upadl ve vápně po zákroku Oscara a Frankowski k velké nevoli domácích nařídil penaltu pro hosty. Beauguel na startu šesté minuty nastavení pokutový kop proměnil, byť Mandous vystihl směr střely. Francouzský útočník dal 16. gól v ligové sezoně a ztrácí jednu branku na lídra tabulky kanonýrů Jurečku ze Slovácka.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Věděli jsme, že budeme muset dobývat, že musíme být aktivní. To se nám v průběhu zápasu relativně dařilo. Byli jsme aktivnější, vytvořili jsme si nějaké možnosti. Ať už samostatný únik Standy Tecla nebo akci Ibry Traorého. Ve druhém poločase jsme měli některé možnosti ze strany, ale nedokázali jsme se prosadit v pokutovém území. Po jednom z těchto závarů jsme se dostali z penalty do vedení. Bohužel po minutě jsme soupeři nabídli situaci, ze které vyrovnal. Udělali jsme chybu, po nákopu jsme se dostali do situace, že jsme se špatně zajistili. Škoda. Celý zápas jsme se snažili, abychom se dostali do vedení, když už se nám to podařilo, tak jsme si nechali po minutě nebo dvou vyrovnat. Pro nás obrovské zklamání. Je to velká komplikace. Byl to zápas o šest bodů, měli jsme možnost se dostat na první místo v tabulce a mít to ve svých rukách. Musíme se dát dohromady, všechny tři zápasy vyhrát a uvidíme, na co to bude stačit."

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Chtěli jsme hrát stejným způsobem jako doteď. Poctivě bránit, čekat na svoji šanci. Moji kluci zaslouží jednoznačně pochvalu za to, jak to odpracovali. Vstali jsme z mrtvých. Dostali jsme branku a chtěli jsme vyrovnat, ta touha tam byla. Hezké utkání to nebylo. Měli jsme dva závary, soupeř si toho taky tolik nevytvořil. Nevím, jestli se dalo počítat s tím, že se čtyři kola před koncem soutěže bude hrát atraktivní fotbal. Naše vyhlídky jsou pozitivní, ale jak nás, tak i Slavii a Spartu čekají ještě tři těžká utkání. Jsme spokojeni s tím, že jsme tu remizovali, je to pro nás velmi cenné. Ten dvoubodový náskok je důležitý, ale ještě nás čeká spousta práce. Teď si to užijeme, ale pak už musíme myslet na další zápas se Spartou."

    SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

    Branky: 90.+1 Kúdela z pen. - 90.+5 Beauguel z pen.
    Rozhodčí: Frankowski - Boniek, Winkler - Jakubik (video, všichni Pol.).
    ŽK: Provod, Hovorka - Havel, Kopic, Staněk.
    Diváci: 18 732.

    Slavia: Mandous - Bah, Kúdela, Hovorka, Oscar - Holeš (83. Talovjerov), Hromada (83. Jurásek) - Lingr (79. Schranz), Traoré (63. Provod), Olayinka - Tecl (63. Sor). Trenér: Trpišovský.

    Plzeň: Staněk - Santos, Hejda, Pernica - Kopic (90.+2 Holík), Kalvach, Bucha (90.+2 Čermák), Havel - Sýkora (64. Chorý), Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.